Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Μάρτιος 200412-03-2004: Δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου ΕΛΑΣ, σχετικά με το δημοσίευμα στην εφημερίδα

12-03-2004: Δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου ΕΛΑΣ, σχετικά με το δημοσίευμα στην εφημερίδα

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα,  12/3/2004

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Θα ήθελα να σας κάνω δύο ανακοινώσεις :

Πρώτον,
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το περιστατικό που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ουδεμία σχέση έχει με θέματα τρομοκρατίας.

Στις 8 Μαρτίου 2004 και ώρα 22.55 εισήλθε στην Ελλάδα από την Βουλγαρία, εμπορική αμαξοστοιχία με 16 συνολικά βαγόνια κενά εμπορευμάτων και τελικό προορισμό τον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό Θεσ/νίκης.

Στο τελευταίο βαγόνι που ανήκει σε Βουλγαρική εταιρία καυσίμων, εντοπίσθηκε ύποπτο πακέτο. Από την έρευνα αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για εκρηκτική ύλη και δύο πυροκροτητές που δεν μπορούσαν να προκαλέσουν έκρηξη.

Τα ευρήματα εστάλησαν  στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. 

Υπήρξε απόλυτος συντονισμός ενεργειών απ` όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και άμεση ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, εξετάσθηκε ως ύποπτος ένας Βούλγαρος υπήκοος ο οποίος κρατείται στην Ασφάλεια  Θεσ/νίκης για απέλαση, αφού διέμενε παράνομα στη χώρα.

Εκτιμάται ότι ο μηχανισμός τοποθετήθηκε για ιδιοτελείς σκοπούς από ομάδα Βουλγάρων που εμπλέκεται σε υποθέσεις λαθρεμπορίου.

Και δεύτερον,
Με την ευκαιρία σας ενημερώνω ότι ομαλά εξελίσσεται  η διακλαδική άσκηση «Ασπίς Ηρακλέους 2004» στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιούνται πολλές συναντήσεις σε όλα τα επίπεδα. 

Για περισσότερες πληροφορίες  τηλ.: 210 6977505
                                          fax : 210 6929764
                                      e-mail : elasgrty@mopo.gr

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελευταίες Αναρτήσεις