Τε 29 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Μάιος 200410-5-2004: Σύγκληση του Συντονιστικού Συμβουλίου Ολυμπιακής Ασφάλειας (ΣΥ.Σ.Ο.Α.) στο πλαίσιο της άσκησης «OLYMPIC GUARDIAN II»

10-5-2004: Σύγκληση του Συντονιστικού Συμβουλίου Ολυμπιακής Ασφάλειας (ΣΥ.Σ.Ο.Α.) στο πλαίσιο της άσκησης «OLYMPIC GUARDIAN II»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10/5/04

ΔEΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αύριο (11-5-04) και ώρα 12:00, θα συνέλθει το Συντονιστικό Συμβούλιο Ολυμπιακής Ασφάλειας (ΣΥ.Σ.ΟΑ.), στην αίθουσα Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, στο πλαίσιο της άσκησης «OLYMPIC GUARDIAN II», η οποία θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 16 Μαΐου.

Από τον πρόεδρο του ΣΥ.Σ.Ο.Α., Υπουργό Δημόσιας Τάξης, κ. Γεώργιο Βουλγαράκη, έχουν κληθεί να παραστούν :

 • Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Πέτρος Μολυβιάτης,
 • Ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας, κ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, 
 • Ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, 
 • Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Νικήτας Κακλαμάνης,
 • Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Αναστάσιος Παπαληγούρας,
 • Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης,
 • Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης,
 • Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Θοδωρής Ρουσσόπουλος,
 • Η Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, κ. Φάνη Πάλλη- Πετραλιά,
 • Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη και
 • Η Δήμαρχος Αθηναίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Έχουν κληθεί επίσης ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Παναγιώτης Φούρλας, ο Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων, κ. Σπύρος Καπράλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος Ο.Ε.Ο.Α. «ΑΘΗΝΑ 2004», κ. Ιωάννης Σπανουδάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ο.Ε.Ο.Α. «ΑΘΗΝΑ 2004», κ. Μάρτον Σίμιτσεκ, ο Αρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α., Στρατηγός κ. Γεώργιος Αντωνακόπουλος, ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Χρήστος Δελημιχάλης, ο Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος κ. Χρήστος Σμέτης και ο Διευθυντής ΚΛ.Ο.Α. 2004/Γ.Ε.ΕΘ.Α., Αντιστράτηγος κ. Βασίλειος Γιαννόπουλος.

Επίσης, στο Συντονιστικό Συμβούλιο Ολυμπιακής Ασφάλειας θα παραστούν, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Φώτιος Νασιάκος, ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. κ. Παύλος Αποστολίδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, Υποστράτηγος κ. Βασίλειος Κωνσταντινίδης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου, τα μέλη του ΣΥ.Σ.Ο.Α. θα ενημερωθούν για την προετοιμασία της άσκησης «OLYMPIC GUARDIAN II», και θα έχουν μία συντονιστική συζήτηση για τα θέματα της Ολυμπιακής Ασφάλειας.

Σημείωση: Την έναρξη του Συμβουλίου θα καλύψει τηλεοπτικά η ΕΡΤ και θα διαθέσει δωρεάν εικόνα και ήχο σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ.: 210 6977505
fax: 210 6929764
e-mail: elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις