Δε 27 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Μάρτιος 200410-03-2004: Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης

10-03-2004: Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Aθήνα, 10/03/2004

ΔEΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Στην τελετή παρέστησαν  ο πρώην Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Παντελής Τσερτικίδης, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Δημήτρης Ευσταθιάδης, καθώς επίσης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Φώτιος Νασιάκος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Φούρλας, ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. κ. Παύλος Αποστολίδης, και Αξιωματικοί των Σωμάτων.

Ο απερχόμενος Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Φλωρίδης, στη σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, επισημαίνοντας τα εξής: «Όλη η Ελλάδα πρέπει να προσφέρει όλες τις δυνάμεις της για την επιτυχία στη διοργάνωση αυτού του μεγάλου θέματος. Εάν όλα πάνε καλά όπως πιστεύουμε ακράδαντα, στο θέμα της ασφάλειας των Αγώνων, μετά το τέλος τους η Ελλάδα θα έχει πάρει το πιστοποιητικό της Παγκόσμιας Κοινότητας ως η ασφαλέστερη χώρα του κόσμου. Υπάρχει πολλή δουλειά, σημαντική δουλειά που πρέπει να γίνει από τώρα μέχρι την ημέρα που θα τελειώσουν οι Αγώνες», ενώ έκλεισε την ομιλία του καλωσορίζοντας τη νέα Πολιτική Ηγεσία.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο νέος Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος  Βουλγαράκης, ο οποίος αναφέρθηκε με τη σειρά του στο θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, τονίζοντας τα εξής: «Η ασφάλεια της χώρας ενόψει ειδικά των Ολυμπιακών Αγώνων είναι γεγονός στο οποίο η νέα Κυβέρνηση αποδίδει πάρα πολύ μεγάλη σημασία. Νομίζω ότι είναι από τα μεγάλα στοιχήματα τα οποία έχουμε να κερδίσουμε ως χώρα, διότι συμφωνώ απολύτως ότι αν μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων έχει το στοίχημα αυτό κερδιθεί, η Ελλάδα θα έχει πετύχει έναν πάρα πολύ μεγάλο τίτλο σε παγκόσμιο επίπεδο.  Μας ενδιαφέρει αυτό να συνεχιστεί και μας ενδιαφέρει η υπόθεση να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα μπορεί. Μας ενδιαφέρει επίσης, ο πολίτης να αισθανθεί ασφάλεια και σιγουριά. Ειδικά ο πολίτης των μεγάλων πόλεων, μας ενδιαφέρει να αισθανθεί ότι ακουμπάμε δίπλα του. Μας ενδιαφέρει να αισθανθεί ότι μπορεί να στηριχθεί επάνω μας. Συνεπώς, θεωρούμε πάρα πολύ κρίσιμη και αυτή την παράμετρο στη διαδικασία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και μετά από αυτούς», ενώ έκλεισε την ομιλία του ευχαριστώντας την απερχόμενη Πολιτική Ηγεσία.

 Για περισσότερες πληροφορίες  τηλ.:  210 6977505
                                            fax:  210 6929764
                                        e-mail: elasgrty@mopo.gr
 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, η τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Υπουργείου, ο νέος Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης, συνοδευμένος από το νέο Υφυπουργό κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη, παρέλαβε το Υπουργείο από τον απερχόμενο Υπουργό κ. Γιώργο Φλωρίδη.

Τελευταίες Αναρτήσεις