Σα 10 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Μάιος 200407-05-2004: Συνάντηση Υπουργού Δημόσιας Τάξης με την Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α.

07-05-2004: Συνάντηση Υπουργού Δημόσιας Τάξης με την Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Αθήνα, 7/5/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γεώργιος Βουλγαράκης, στην Ουάσιγκτον όπου βρίσκεται, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στις Η.Π.Α., συναντήθηκε, χθες με την Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των Η.Π.Α., κ. Condoleezza Rice.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Οίκο, ο κ. Υπουργός δήλωσε: «Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση με την κ. Rice και μπορέσαμε να ξαναδούμε πολλά σημαντικά ζητήματα των δύο χωρών.  Η συζήτηση εξειδικεύθηκε σε θέματα ασφάλειας και ειδικά των Ολυμπιακών Αγώνων.  Εκτιμά και η κ. Rice ότι έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα, προκειμένου στην Ελλάδα να γίνουν ασφαλείς Ολυμπιακοί Αγώνες και η βοήθειά τους είναι δεδομένη, όπως επίσης και η προσπάθεια είναι συνεχής.  Η συζήτηση ήταν πάρα πολύ καλή.  Θα γίνουν περισσότερες συζητήσεις όταν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός, κ. Καραμανλής, θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον στο τέλος Μαΐου και νομίζω ότι το κλίμα είναι πολύ θετικό και καλό.»

Νωρίτερα, ο κ. Υπουργός συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, κ. Paul Armitage, με τον οποίο συζήτησε θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα θέματα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. Στη συνάντηση, παρέστησαν επίσης υψηλόβαθμα στελέχη του State Department και, συγκεκριμένα:

  • ο κ. Koffer Black, συντονιστής σε θέματα τρομοκρατίας,
  • ο κ. Francis Taylor, ειδικός σε θέματα διπλωματικής ασφάλειας και
  • η κ. Harty, ειδική σε προξενικά θέματα.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γεώργιος Βουλγαράκης,  με την Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των Η.Π.Α., κ. Condoleezza Rice, στο Λευκό Οίκο.

     

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γεώργιος Βουλγαράκης,  με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, κ. Paul Armitage στο State Department

   Φωτογραφίες:Α.Π.Ε./ Δημήτρης Πανάγος

Φωτογραφίες των συναντήσεων υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (www.ana.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ. : 210 6977505
                                              Fax  :  210 6929764
                                           e-mail :  elasgrty@mopo.gr

 

dilosis.jpg
sinantisimeRice1.jpg
sinantisimeRice2.jpg
sinantismeRice3.jpg
sintisimeArmitsge1.jpg
sintisimeArmitsge2.jpg

Τελευταίες Αναρτήσεις