Κυ 1 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Μάιος 200406-05-2004: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των Η.Π.Α.

06-05-2004: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των Η.Π.Α.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 6/5/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιος Βουλγαράκης συναντήθηκε χθες (5-5-04) με τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των Η.Π.Α. κ. Tom Ridge, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στις Η.Π.Α.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Βουλγαράκης προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις: «Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Υπουργό κ. Ridge και συζητήσαμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αφού το Υπουργείο του ουσιαστικά αντιστοιχεί με το Ελληνικό Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια να ενσωματώσει δραστηριότητες που διεξάγονται σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.
Hταν μια πολύ χρήσιμη συνάντηση και διαφωτιστική, τόσο γι´ αυτόν όσο και για μένα.  Συζητήσαμε το μεγάλο θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ σαν χώρα, και είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι ο κ. Ridge συμφωνεί ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα και η Ελλάδα μπορεί πράγματι να διεξάγει ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες. 
Είχαμε, επίσης, την ευκαιρία να αξιολογήσουμε τη διμερή συνεργασία σε θέματα και πέραν της ασφάλειας.  Νομίζω ότι υπάρχει μία πολύ σωστή βάση συνεργασίας, αφού και οι ΗΠΑ έχουν προσφέρει πολλά και στην εκπαίδευση του προσωπικού μας, αλλά και στη μεταφορά νέων τεχνολογιών».

Σε ερώτηση σχετικά με το περιστατικό των εκρήξεων στην Καλλιθέα, ο κ. Υπουργός απάντησε ότι «αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό που δεν σχετίζεται με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Διεξάγονται έρευνες και οι ελληνικές διωκτικές αρχές θα καταλήξουν σε συμπεράσματα. Σε κάθε περίπτωση, οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα δεν εξαρτώνται από τέτοιου είδους γεγονότα».

Ο κ. Βουλγαράκης έδωσε επίσης συνέντευξη παρομοίου περιεχομένου στο τ/δ ΑΡ και σήμερα το απόγευμα θα δώσει συνεντεύξεις και στο τ/δ C-SPAN και στο CNN International.

Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ. :  210 6977505
                                               Fax :  210 6929764
                                            e-mail :  elasgrty@mopo.gr

 

Τελευταίες Αναρτήσεις