Σα 25 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Μάιος 200405-05-2004: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο

05-05-2004: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 5/5/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιος Βουλγαράκης συναντήθηκε χθες (4-5-04), στις 23:00 ώρα Ελλάδος (16:00 ώρα Ν. Υόρκης), με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στις Η.Π.Α.

Τον κ. Υπουργό συνόδευαν και παραβρέθηκαν στη συνάντηση, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Φώτιος Νασιάκος, ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. κ. Παύλος Αποστολίδης, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ελευθέριος Οικονόμου και η Γενική Πρόξενος στη Ν. Υόρκη κα. Αικατερίνη Μπούρα.

Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ιεράς Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής, επικεντρώθηκε στο θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.
 
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Υπουργός με δηλώσεις του, τόνισε ότι εκτιμά ιδιαίτερα τη διάθεση του Αρχιεπισκόπου να αθροίσει τις δυνάμεις του για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας στον εν λόγω τομέα. Υπογράμμισε επίσης ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ως προσωπικότητα μεγάλου βεληνεκούς, μπορεί να συνεισφέρει στο έργο της Ελληνικής πολιτείας, μέσα από το σεβασμό που εμπνέει η Ορθόδοξη Εκκλησία στις Η.Π.Α. και τον κύκλο των επαφών που προσωπικά διαθέτει.

Με τη σειρά του, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος εξήρε την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει το Ελληνικό κράτος για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων σε περιβάλλον απόλυτης ασφάλειας.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιος Βουλγαράκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, στην έδρα της Ιεράς Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής.

     

   Φωτογραφίες: Α.Π.Ε./ Δημήτρης Πανάγος

Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ. : 210 6977505
                                             Fax   :  210 6929764
                                          e-mail   :  elasgrty@mopo.gr

 

 

sinantisi_me_ArxiepiskopoUSA.jpg
sinantisi_me_ArxiepiskopoUS2.jpg
sinantisi_me_ArxiepiskopoUS3.jpg

Τελευταίες Αναρτήσεις