Πα 2 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Μάιος 200405-05-2004: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με το Δήμαρχο της Νέας Υόρκης στις Η.Π.Α.

05-05-2004: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με το Δήμαρχο της Νέας Υόρκης στις Η.Π.Α.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 5/5/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ο κ. M. Bloomberg θα παραβρεθεί στην Αθήνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες)

O Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιος Βουλγαράκης συναντήθηκε χθες (4-5-04), στις 17:30 ώρα Ελλάδος (10:30 ώρα Ν. Υόρκης), με τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης κ. Michael Bloomberg, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στις Η.Π.Α.

Τον κ. Υπουργό συνόδευαν και παραβρέθηκαν στη συνάντηση, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Φώτιος Νασιάκος, ο Διοικητής της Ε.Υ.Π., κ. Παύλος Αποστολίδης και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ελευθέριος Οικονόμου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε θερμό και εγκάρδιο κλίμα. Ο κ. Δήμαρχος, που επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία προετοιμασίας της Αθήνας σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δήλωσε «ενήμερος για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται και την ιδιαίτερα εποικοδομητική συνεργασία με τις Η.Π.Α.».

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης απηύθυνε πρόσκληση στον Δήμαρχο της  Ν. Υόρκης να παραβρεθεί στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων κι εκείνος αποδέχθηκε την πρόσκληση αυτή. O κ. Bloomberg ανέφερε στην Eλληνική αντιπροσωπεία ότι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρακολουθήσει την όλη διοργάνωση, αλλά και τα μέτρα ασφάλειας που έχουν ληφθεί, με δεδομένο ότι η πόλη της Ν. Υόρκης είναι υποψήφια για την ανάληψη των Αγώνων του 2012.

Πέρα των ζητημάτων που άπτονται της Ολυμπιακής Ασφάλειας, ο κ. Blommberg είχε συνομιλίες και παρουσίασε στην Ελληνική αντιπροσωπεία τα προγράμματα που εφαρμόζουν οι αστυνομικές αρχές της Ν. Υόρκης, στο μέτωπο για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην πόλη.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Υπουργός, εξερχόμενος του Δημαρχιακού Μεγάρου, δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον Δήμαρχο Bloomberg και να συζητήσουμε μαζί θέματα κοινού ενδιαφέροντος που είναι πολλά, διότι η Νέα Υόρκη είναι μια πάρα πολύ μεγάλη πόλη, η οποία έχει αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και το οργανωμένο έγκλημα, αλλά και έχει καταφέρει να ξεπεράσει ένα πολύ μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, το οποίο έχει δημιουργήσει τραγικές παράπλευρες συνέπειες στην πόλη. Προσκάλεσα κι εγώ τον κ. Δήμαρχο στην Αθήνα, ο οποίος θα έρθει στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων  και μάλιστα, όπως με διαβεβαίωσε με πολύ μεγάλη χαρά, θα ήθελε να δει πως θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα, γνωρίζοντας ότι η ασφάλεια είναι η πρώτη προτεραιότητα, δοθέντος ότι και η Νέα Υόρκη είναι μια από τις υποψήφιες χώρες για το 2012. Προφανώς, θέλει να έχει μια προσωπική αντίληψη για το πώς οργανώνονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες με βάση αυτή τη φιλοδοξία της πόλης του. Ήταν μια πάρα πολύ καλή συζήτηση και νομίζω ότι από την όλη διαδικασία βγαίνουμε κι εμείς πολλαπλά ωφελημένοι».

O Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιος Βουλγαράκης με το Δήμαρχο της Ν. Υόρκης κ. Michael Bloomberg

    Φωτογραφίες: Α.Π.Ε./ Δημήτρης Πανάγος

Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ. : 210 6977505
                                               Fax  :  210 6929764
                                             e-mail :  elasgrty@mopo.gr

 

sinantisi_me_Dimarxo NY.jpg
sinantisi_me_DimarxoNY2.jpg

Τελευταίες Αναρτήσεις