Πε 8 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Μάιος 200405-05-2004: Δήλωση για τις εκρήξεις στην οδό Κρέμου

05-05-2004: Δήλωση για τις εκρήξεις στην οδό Κρέμου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 5/5/2004

ΔΗΛΩΣΗ

Σήμερα, τις πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκαν τρεις εκρήξεις στην οδό Κρέμου, πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας. Λίγο νωρίτερα, υπήρξε ανώνυμο τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», ο οποίος προειδοποιούσε για τις εκρήξεις. Η αντίδραση της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν άμεση. Η περιοχή γύρω από το Αστυνομικό Τμήμα αποκλείστηκε και στο σημείο έφτασαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών). Ενώ οι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει το χώρο, πραγματοποιήθηκε η τρίτη έκρηξη.

Οι εκρήξεις προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές και δεν υπήρξε ανθρώπινος τραυματισμός. Μέχρι αυτή τη στιγμή, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις εκρήξεις.

Οι έρευνες συνεχίζονται και είναι πρόωρο να καταλήξουμε σε οποιοδήποτε συμπέρασμα σχετικά με το περιστατικό. Οι αστυνομικές αρχές είναι προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε παρόμοιο περιστατικό. Επισημαίνεται ότι είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό και δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να το συνδέει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. : 210 6977505
Fax : 210 6929764
e-mail : elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις