Δε 20 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2003Δελτία Τύπου Οκτώβριος 20039-10-2003: Δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γ.Φλωρίδη για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας

9-10-2003: Δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γ.Φλωρίδη για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

                                                                                                               Αθήνα, 9-10-2003
                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης διευκρίνισε ότι από την προηγούμενη εβδομάδα οι Ομοσπονδίες τού ζήτησαν συνάντηση η οποία ορίσθηκε για σήμερα στις 3 το μεσημέρι. Παρ΄όλα αυτά, ορισμένοι επέλεξαν αυτού του είδους τις ακραίες συμπεριφορές που είναι εξαιρετικά δυσάρεστες για τη λειτουργία της Δημοκρατίας και ξυπνούν μνήμες οι οποίες δεν μπορούν να συνδεθούν με το παρόν μιας πολύ καλής Δημοκρατίας.
  •  Αυτά που συνέβησαν την νύχτα είναι η κατάληξη σειράς ενεργειών που ξεκίνησαν το απόγευμα και σημαδεύτηκαν από τα γεγονότα κατά του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, από τη διάλυση των δυνάμεων που φύλασσαν το Υπουργείο και την κατάληψη κι αποκλεισμό του. Αυτό, που αγγίζει τα όρια της στάσης γιατί το Σώμα είναι ένοπλο, οδήγησε την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση να εκδώσει απόφαση για την απαγόρευση αυτής  της έκνομης ενέργειας. Η απόφαση απαγόρευσε συγκεντρώσεις σε 3 σημεία: Στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, στη Βουλή και στην περιοχή του Μεγάρου Μαξίμου. Aλλο είναι η διαδήλωση έξω από το Υπουργείο, ενέργεια που είναι νόμιμη και συνταγματικά προβλεπόμενη, και άλλο η προαναγγελθείσα κατάληψη και ο αποκλεισμός του, που συνιστούν κατάφορη παραβίαση του νόμου. Την απόφαση την μετέφεραν και τη γνωστοποίησαν δύο εισαγγελείς πρωτοδικών, οι κ.κ. Παπαγγελόπουλος και Ασπρογέρακας, οι οποίοι δυστυχώς δέχτηκαν βαρείς προπηλακισμούς.
  •  Με στόχο την εκούσια εφαρμογή της νομιμότητας, μεσολάβησαν από τις επτά το απόγευμα μέχρι την μία την νύχτα παρατεταμένες διαβουλεύσεις της ηγεσίας της Αστυνομίας και του Αρχηγού προσωπικά, με τους επικεφαλής, τους οποίους κάλεσε να παύσουν τις παράνομες ενέργειές τους. Έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν, να ζητούν ό,τι νομίζουν για την οικονομική και θεσμική τους θέση, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να παρανομούν. Δεν νοείται να έχουμε από ορισμένα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, που είναι θεματοφύλακες του νόμου, τέτοιες ενέργειες.

 

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γ. Φλωρίδης αναφέρθηκε με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τελευταίες Αναρτήσεις