Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2003Δελτία Τύπου Απρίλιος 20037-4-2003: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον Υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας

7-4-2003: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον Υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 7-4-2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε σήμερα με τον ομόλογό του Υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας κ. Georgi Petkanov, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο Υφυπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας κ. Boyko Kotzev, καθώς και Αξιωματούχοι των δύο χωρών, επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα συνεργασίας και αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυσή της, σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκαν :

? Η συμμετοχή Αξιωματικών της Βουλγαρικής Αστυνομίας σε σεμινάρια που διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της άσκησης της Προεδρίας της Ε.Ε. από τη χώρα μας, με θέματα όπως είναι τα ναρκωτικά, οι κλοπές αυτοκινήτων, η ασφαλής διεξαγωγή μεγάλων αθλητικών συναντήσεων κ.α.

? Η περαιτέρω ενδυνάμωση του θεσμού των μηνιαίων διασυνοριακών συναντήσεων, που πραγματοποιούνται στις όμορες περιοχές.

? Η ενεργοποίηση, σε κεντρικό επίπεδο, επιτροπής εμπειρογνωμόνων, για συνεργασία σε θέματα ανταλλαγής πληροφοριών, καθορισμού τομέων δράσης αστυνομικού ενδιαφέροντος και παρακολούθησης της υλοποίησης των δράσεων.

Στην εν λόγω συνάντηση επιβεβαιώθηκε ακόμη η βούληση για διεύρυνση της συνεργασίας, στον τομέα της πλήρους ενσωμάτωσης της Βουλγαρίας με το κοινοτικό κεκτημένο.

Τέλος, συμφωνήθηκε να εξετασθεί η αναθεώρηση της υπάρχουσας διμερούς συμφωνίας για θέματα αστυνομικής συνεργασίας, προκειμένου να εναρμονιστεί με τα νέα δεδομένα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλ.: 2106924558

Fax: 2106929764

E-mail: elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις