Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2003Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 20035-12-2003: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιου Φλωρίδη στην Κύπρο (4/5-12-03)

5-12-2003: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιου Φλωρίδη στην Κύπρο (4/5-12-03)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 5-12-2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κύπρο, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιος Φλωρίδης, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης  κ. Θεοδώρου Δώρου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι  δύο Υπουργοί συζήτησαν και αποφάσισαν τη συνεργασία επί συγκεκριμένων θεμάτων, που αφορούν την Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα των δύο χωρών.

Μεταξύ άλλων αποφασίσθηκε η συνεργασία :

  • σε θέματα εκπαίδευσης των Αστυνομικών και των Πυροσβεστών,
  • στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης,
  • στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας,
  • στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων,
  • στην τεχνογνωσία,
  • στην ανταλλαγή πληροφοριών.

Επίσης, μεγάλο μέρος των συζητήσεων επικεντρώθηκε σε θέματα του τομέα Αστυνομικής συνεργασίας της Ε.Ε. και αποφασίσθηκε ο συντονισμός και η περαιτέρω εντατική συνεργασία των δύο χωρών, ενόψει της επισήμου εντάξεως της Κύπρου στην Ε.Ε., τον ερχόμενο Μάιο.

Η Κυπριακή πλευρά εξέφρασε το μεγάλο της ενδιαφέρον για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και προθυμοποιήθηκε να συμβάλει με όποιο τρόπο είναι δυνατό, ιδιαίτερα στα θέματα ασφάλειας.

Κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, ο Έλληνας Υπουργός είχε συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Χριστόφια και τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Μιχάλη Ζαμπέλα. Ο κ. Υπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες το 1974 και κατέθεσε στεφάνι. Τέλος, επισκέφθηκε τα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου επίσης κατέθεσε στεφάνι.

Για περισσότερες πληροφορίες: 
τηλ.: 2106924558
Fax: 2106929764
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: www.ydt.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις