Πα 9 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2003Δελτία Τύπου Αύγουστος 20034-8-2003: Η Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων δοκιμάζει επιχειρησιακά σχέδια Oλυμπιακής Aσφάλειας

4-8-2003: Η Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων δοκιμάζει επιχειρησιακά σχέδια Oλυμπιακής Aσφάλειας

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 4-8-2003

                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Στο πλαίσιο της διεξαγωγής των Sport Events του Αυγούστου 2003

Επιχειρησιακά σχέδια ολυμπιακής ασφάλειας, δοκιμάζει η Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων (Δ.Α.Ο.Α.), συμμετέχοντας στη διεξαγωγή των Sport Events του Αυγούστου 2003, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα.
 
Η Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων και η Ελληνική Αστυνομία γενικότερα, στο πλαίσιο της προαναφερόμενης διοργάνωσης, θα έχουν ενεργό ρόλο και συμμετοχή με τη διάθεση 2.695 ατόμων – εκ των οποίων τα περισσότερα ανήκουν στην Ελληνική Αστυνομία – στο σύνολο των επιχειρησιακών τομέων και δράσεων. Ακόμη θα συμμετάσχουν 44 εθελοντές ασφάλειας.

Για την προετοιμασία, οργάνωση και την καλύτερη εφαρμογή μέτρων ασφάλειας, κατά τη διάρκεια των αθλητικών διοργανώσεων, ασχολήθηκε κεντρική ομάδα σχεδιασμού δοκιμαστικών αγώνων, ενώ υπήρχε συνεχής συνεργασία της Δ.Α.Ο.Α. με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004».
 
Ειδικότερα, τον Αύγουστο του 2003, η Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων θα δοκιμάσει επιχειρησιακά σχέδια, καθώς και συστήματα ασφάλειας στις ακόλουθες διοργανώσεις:
 
–    Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων 2003
Σχοινιάς, 06-09/08/2003
–    Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Εφήβων 2003
Βουλιαγμένη, 15/08/2003  & Ιστορικό Κέντρο Αθήνας, 17/08/2003
–    "Athens 2003 Ρεγκάττα" – Ιστιοπλοΐα
Aγιος Κοσμάς, 20-28/08/2003
 
Συνολικά, για τον Αύγουστο του 2003, έχουν προγραμματιστεί επτά (7) Sport Events.

Η Δ.Α.Ο.Α. και οι υφιστάμενες δομές της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, του Πυροσβεστικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων θα συμμετάσχουν στα προαναφερόμενα 3 Sport Events, υλοποιώντας/ δοκιμάζοντας επιχειρησιακά σχέδια ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. Στις υπόλοιπες 4 διοργανώσεις του Αυγούστου 2003, η συμμετοχή της θα είναι ιδιαίτερα σημαντική, λαμβάνοντας σε συνεργασία με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής αυξημένα μέτρα Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας. Ειδικότερα, θα αποτελέσουν ιδιαίτερο αντικείμενο δοκιμαστικών ελέγχων, άξονες & τομείς, όπως οι ακόλουθοι:
– έλεγχος πρόσβασης πεζών
– έλεγχος πρόσβασης οχημάτων
– ασφάλεια περιμέτρου ολυμπιακών εγκαταστάσεων
– χορήγηση διαπίστευσης και ανταλλαγής στοιχείων & διαδικασιών

Ως γνωστόν, η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων έχει ανατεθεί θεσμικά, από την Πολιτεία, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και συγκεκριμένα στην Ελληνική Αστυνομία.

Για το σκοπό αυτό, συστάθηκε η Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, ειδική Yπηρεσία, που υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συνοπτικά, η αποστολή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, είναι:
– Επιτελικός σχεδιασμός των μέτρων ασφάλειας και τάξης που απαιτούνται κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και διεξαγωγής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004, καθώς και της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας
– Μέριμνα για την επιχειρησιακή εφαρμογή των σχεδίων ασφάλειας
– Συντονισμός όλων των υπηρεσιών και φορέων που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 

Για περισσότερες πληροφορίες  τηλ.: 2106924558
                                          Fax: 2106929764
                                          E-mail: elasgrty@mopo.gr
                                          Δ/νση Ιστοσελίδας: www.ydt.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις