Πα 2 Ιουνίου 23
ΑρχικήΒουλγαράκης ΑρχείοΒουλγαράκης 200431-08-2004: Συνέντευξη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου Βουλγαράκη στο ραδιοφωνικό σταθμό "ALPHA NEWS" και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Σταυρόπουλο...

31-08-2004: Συνέντευξη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου Βουλγαράκη στο ραδιοφωνικό σταθμό “ALPHA NEWS” και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Σταυρόπουλο και Δήμο Βερύκιο

Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θα πούμε μια καλημέρα στον Υπουργό Δημόσιας Τάξεως κ. Γιώργο Βουλγαράκη ο οποίος από χθες έγειρε πίσω στην καρέκλα, είπε ένα «ουφ! ηρεμήσαμε, ησυχάσαμε, όλα πήγαν καλά» και σήμερα η ημέρα είναι πιο εύκολη γι´ αυτόν. Κύριε Υπουργέ τα λέω καλά;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Πάρα πολύ καλά τα λέτε, ούτε στη θέση μου να ήσαστε….

Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να κάνω τρεις ερωτήσεις. Ερώτηση πρώτη: Καθ` όλη τη διάρκεια, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μετά, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, κάποια στιγμή ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε «ωχ, κάτι συμβαίνει» που δε μάθαμε εμείς; Μια πληροφορία, μια απειλή, κάτι που δεν το μάθαμε εμείς. Δηλαδή συνέβη κάτι ή παραλίγο να συμβεί κάτι που σας τρόμαξε και είπατε ότι θα τιναχτούμε στον αέρα; Σαν απειλή, σαν πληροφορία, σαν ενδεχόμενο…. Ναι ή όχι; Αν δε θέλετε δε μας το λέτε, αλλά υπήρξε η δύσκολη στιγμή που ξεπεράστηκε;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Κοιτάξτε, η αλήθεια είναι ότι εδώ πέρα έχουμε πάρα πολλές πληροφορίες απ` όλο τον κόσμο και αυτές οι πληροφορίες έχουν διαφορετικά επίπεδα αξιολόγησης, διαφορετικά επίπεδα διαβάθμισης κάθε μία. Το λέω διότι ξέρετε ότι αυτή την περίοδο εμείς συνεργαστήκαμε πολύ στενά και πολύ παραγωγικά με όλες τις Υπηρεσίες όλου του κόσμου.

Aλλωστε ήταν ένα από τα μέρη της συμφωνίας που είχαμε κάνει με το ΝΑΤΟ και με τις διμερείς συμφωνίες που είχα υπογράψει ήταν και αυτό ακριβώς το πράγμα, η ανταλλαγή πληροφοριών.

Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τελικά υπήρξε αυτή η δύσκολη στιγμή; Αυτό θέλω να μου πείτε.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Δύσκολη στιγμή έτσι όπως την εννοείτε, όχι. Αλλά δύσκολη στιγμή δεν είναι μόνο ένα πολύ μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα το οποίο υπάρχει, δύσκολη στιγμή μπορεί να είναι και μία απειλή η οποία μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν είναι αλήθεια. Τέτοιες υπήρξαν πολλές….

Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό εννοώ. Ότι «ετοιμαστείτε γιατί από κάποιο αεροδρόμιο μάλλον φαίνεται ότι έρχεται κάποιος». Κάτι τέτοιο λέω.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Τέτοιες υπήρξαν πάρα πολλές. Αλλά αυτά είναι πράγματα τα οποία κανείς αυτή την περίοδο δεν μπορούσε να αγνοήσει.

Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ερώτηση δεύτερη: Πότε θα δώσετε το Ολυμπιακό επίδομα;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Το Ολυμπιακό επίδομα έχει δοθεί. Στους αστυνομικούς εξελίχθηκε η διαδικασία, έχει δοθεί το Ολυμπιακό επίδομα.

Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τα έχουν βάλει στην τσέπη;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Αν θυμάμαι καλά, ναι.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Γιατί το δώσατε μόνο στους αστυνομικούς;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Αφού είμαι Υπουργός Δημόσιας Τάξεως. Θέλετε κι εσείς να σας δώσω; Ελάτε. Να σας κάνω αστυνομικό άμα θέλετε….

Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πάμε τώρα στην τρίτη και δύσκολη ερώτηση. Πότε θα αποκαθηλώσετε τα μάτια του «Μεγάλου αδερφού» στην Αθήνα;

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Σιγά μην τα αποκαθηλώσει….

Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:  Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν ήταν οι κάμερες και όλα αυτά τα πράγματα; Ή θα μείνουν;

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Μικρό, αθώο παιδί….

Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Με λέει αθώο παιδί κ. Υπουργέ. Λοιπόν, πότε θα δούμε τον γερανό να βγάζει τις κάμερες από τους δρόμους;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Καταρχήν η Ολυμπιακή περίοδος λήγει επισήμως μετά το τέλος των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Παίρνετε παράταση ένα μήνα.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Για μας υπάρχει μια μικρή ανάπαυλα κάποιες μέρες για να αποσυμπιεστεί και ο φόρτος του προσωπικού και στη συνέχεια να αρχίσει μια δεύτερη περίοδος που είναι η Παραολυμπιακή, που είναι βέβαια μικρότερης έντασης, μεγαλύτερης όμως ευαισθησίας.

Γι΄ αυτό το λόγο στην Ελλάδα θα έρθουν και πάρα πολλοί επίσημοι, ίσως και περισσότεροι επίσημοι απ` αυτούς που είχαν έρθει κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Αν αφήσει κανείς τους τηλεθεατές και τους ανθρώπους οι οποίοι θα πάνε στα γήπεδα, το νούμερο είναι πολύ μικρότερο, εάν κανείς υπολογίσει το επίπεδο σοβαρότητας από πλευράς διαχείρισης προσκεκλημένων και ανθρώπων οι οποίοι είναι υψηλά ιστάμενοι, αν αποδίδω καλά τον όρο V.I.Ρ., είναι το ίδιο για να μην πω ότι είναι και σημαντικότερο.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Δηλαδή η επιχείρηση «αποστολή ασφάλειας» δεν έχει τελειώσει.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Όχι, καθόλου.

Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό είναι δεδομένο. 1η Οκτωβρίου θα βγάλετε τις κάμερες;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Την 1η Οκτωβρίου τελειώνουμε. Ήδη τώρα που μιλάμε, κάποιες εγκαταστάσεις δεν θα χρησιμοποιηθούν για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ένα παράδειγμα;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Το beach volley. Σε όλες αυτές τις εγκαταστάσεις που δεν χρησιμοποιούνται για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία της αποκαθήλωσης των καμερών και των υπολοίπων εξαρτημάτων που συνδέονται μ` αυτές και μάλιστα είμαστε σε αναζήτηση αποθηκευτικού μεγάλου χώρου για να μπορέσουν αυτές οι κάμερες με πολλή προσοχή να τοποθετηθούν, γιατί είναι πάρα πολύ ακριβές.

Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μη γίνει κανένα πλιάτσικο μετά…

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Και αυτό είναι μέσα στα ενδεχόμενα, χωρίς όμως να το θεωρώ πιθανό. Τώρα άμα κάναμε Ολυμπιάδα και μετά μας κλέψουν τις κάμερες….

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Κύριε Υπουργέ, το θέμα δεν είναι στο beach volley αν υπάρχει μια κάμερα. Στη Συγγρού, στη Βασιλίσσης Σοφίας….

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Σας το λέω διότι θέλω να γίνει σαφές ότι από τις 1.200 κάμερες, οι κάμερες στις οποίες αναφέρεστε εσείς είναι γύρω στις 200. Οι υπόλοιπες 1.000 ήταν στις αθλητικές εγκαταστάσεις και σ` αυτές τις περιοχές που συνδέονταν με τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Συνεπώς μιλάμε ότι το μεγαλύτερο κομμάτι αυτών των διαδικασιών είναι εκτός των δρόμων ενδιαφέροντος που συζητάμε.

Τι θα συμβεί μετά: Εγώ έχω δεσμευθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ότι είμαι διατεθειμένος να ξεκινήσει ένας διάλογος από μηδενική βάση, διότι είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε όλες αυτές τις νέες τεχνολογίες επ` ωφελεία του κόσμου χωρίς να παρεμβάλλεται καθόλου στα ατομικά ή συνταγματικά του δικαιώματα. Αυτό μπορεί να γίνει με τη διασφάλιση της σύμφωνης γνώμης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, του Συνηγόρου του Πολίτη, της Αρχής Προστασίας των Τηλεπικοινωνιών, της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής.

Θέλω να πω ότι μπορεί να φτιαχτεί ένα επίπεδο τέτοιο ασφάλειας, το οποίο να διασφαλίζει, να καθησυχάζει τις ανησυχίες όλων των πολιτών που ορθώς υπάρχουν αυτές οι ανησυχίες και από την άλλη πλευρά να χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες αυτές προς όφελος δικό μας. Θα σας πω δυο παραδείγματα που είναι πολύ σημαντικά, γιατί αξίζει κανείς να το δει.

Εάν εμείς καταφέρουμε να χρησιμοποιήσουμε τις κάμερες για λόγους τροχαίας αστυνόμευσης μόνο…..

Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Υπήρχαν αυτές.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Δεν υπήρχαν. Ας πούμε το εθνικό δίκτυο δεν έχει εικόνα. Εάν συμβεί π.χ. ένα ατύχημα στον Μαλλιακό κόλπο, εγώ δεν ξέρω να το αντιμετωπίσω.

Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τώρα έχουμε;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Όχι, δεν έχουμε. Αυτό λέω, μήπως πρέπει να έχουμε.

Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή τις κάμερες της Αθήνας που ήταν στα γήπεδα, να τις βάλετε στο εθνικό δίκτυο.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Δεν υπήρχαν στα γήπεδα κάμερες.

Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Που ήταν γύρω – γύρω για την προστασία των γηπέδων.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Δεν υπήρχαν, αυτή ήταν συμβατική υποχρέωση των ομάδων η οποία δεν έγινε ποτέ και προσπαθούμε τώρα μήπως γίνει αυτό.

Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εν πάση περιπτώσει σκοπεύετε να δώσετε εικόνα στα δύο εθνικά δίκτυα; Εγώ συμφωνώ σ` αυτό.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Θεωρούμε ότι μπορούμε στα εθνικά δίκτυα π.χ. να έχουμε μια τροχαία αστυνόμευση τέτοια η οποία να μας επιτρέπει να κάνουμε άμεσες παρεμβάσεις και να αποφεύγονται περιστατικά τα οποία έχουμε ζήσει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχει εικόνα αυτών των πραγμάτων.

Δεύτερον, εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα της ρύθμισης της κυκλοφορίας στην πόλη, εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα να έχεις μια πλήρη οπτική επαφή με τις μεγάλες αρτηρίες της πόλης, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Δηλαδή ο τροχονόμος στα σταυροδρόμια δεν μπορεί να δουλέψει πια.

Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ υπάρχουν κάμερες που είναι σαν αυγά οι οποίες ακούνε, βλέπουν, καταγράφουν. Αυτές θα φύγουν; Είμαι εγώ με τον Βερύκιο κάτω από το δρόμο στην Πανεπιστημίου και λέω «Βερύκιε πώς θα φάμε τον Σελιμά να του πάρουμε τη θέση;» Αυτό το ακούτε εσείς. Αυτή η κάμερα θα φύγει;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Προχθές το άκουσα που το λέγατε.

Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θα φύγει αυτή η κάμερα που δεν καταγράφει την τροχαία;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Ο κ. Βερύκιος που καλύπτει το ρεπορτάζ του Υπουργείου Aμυνας, μπορεί να σας πει ότι αν σήμερα κάποιος θέλει μπορεί με σύνδεση μέσω δορυφόρου να παρατηρήσει όχι μόνο αυτό που λέτε αλλά κι ό, τι έχετε στην τσέπη σας. Συνεπώς αυτά που συζητάμε τώρα είναι έπεα πτερόεντα. Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς είναι όλες αυτές οι διαδικασίες μπορούν με κάποιον τρόπο να διασφαλιστούν μέσα από αντικειμενικά κριτήρια, ότι δεν θα προκαλέσουν πρόβλημα στις ατομικές ελευθερίες, στα ατομικά δικαιώματα;

Εγώ νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό, διότι το να περάσουμε από το ένα άκρο στο άλλο, τότε θα πρέπει να πούμε ότι δεν κάνουμε στην Ελλάδα κτηματολόγιο, διότι ο δορυφόρος οποίος προσδιορίζει τι είδους φυτό  έχουμε στο τάδε χωράφι, στο τάδε μέτρο του χωραφιού μας, μπορεί να δει και τι αμάξι έχω και τι κάνω.

Θέλω να πω με λίγα λόγια ότι όλα αυτά τα θέματα, εάν μπουν σε μια οπτική η οποία μπορεί να δώσει λύσεις, πρέπει αυτή η λύση, αυτή η προοπτική να αναζητηθεί. Ξέρετε ότι αυτή την περίοδο στην Αθήνα έχουμε 62% μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων εξαιτίας όλων αυτών των μέτρων;

Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, δεν είναι εξαιτίας όλων αυτών των μέτρων. Σε κάθε σταυροδρόμι ήταν ένας τροχονόμος και καταλαβαίνετε ότι ο τροχονόμος λειτουργούσε ανασταλτικά.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Όχι, φοβάται ο Έλληνας τον ρουφιάνο από πάνω.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Εγώ θα έχω πλήρη στοιχεία αυτή την περίοδο τα οποία θα δώσω στη δημοσιότητα με τα οποία θα αποδεικνύεται ότι αυτή την περίοδο που τα μέτρα αστυνόμευσης ήταν συμπληρωματικά και πολλαπλά υπήρχε μια γενική  μείωση της εγκληματικότητας σε σχέση με πέρυσι, πρόπερσι και παραπρόπερσι, η οποία είναι τέτοια που να συνηγορεί στο ότι πρέπει να εξευρεθεί μια λύση που χωρίς να προσβάλλονται οι συνταγματικές ελευθερίες και τα δικαιώματα, να χρησιμοποιηθούν τα τεχνικά μέσα που πάρα πολύ ακριβά έχει αγοράσει η Ελλάδα.

Εάν εμείς αποφασίσουμε σα λαός ότι αυτά τα 85 δις που δώσαμε θα τα πετάξουμε, διότι εμείς δε θέλουμε τίποτε απ` όλα αυτά, και το πει η Βουλή, το πει ο Συνήγορος του Πολίτη, το πουν όλοι, θα πούμε «μάλιστα κύριοι, πετάξτε τα».

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Υπουργέ είμαστε στη Βουλή, ξεκινάει η συζήτηση γι΄ αυτό το φλέγον θέμα. Είμαι η Παπαρήγα και σας λέω: «Υπουργέ μου, μπορείς να μου εξασφαλίσεις ότι την εικόνα που θα παίρνει η κάμερα από τη Βασιλίσσης Σοφίας έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία, τους διαδηλωτές, δεν θα μεταβιβάζεται αυτόματα στο Λάγκλεϋ;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Αντιστρέφω λοιπόν το βάρος της αποδείξεως. Θα πω «εσείς κα. τάδε» -όποια με ρωτήσει- «προτίθεστε όλοι μαζί σαν κόμματα να πάμε στο κέντρο αυτό και να συνυπογράψουμε ότι αυτό το πράγμα που ξαναβλέπουμε δε θα συμβεί;» Εγώ είμαι ανοιχτός σ` αυτό.

Εγώ σήμερα είμαι Υπουργός, αύριο είμαι πολίτης. Θέλω να πω ότι όλη αυτή η συζήτηση πρέπει να στέκεται στο δεδομένο ότι κανένας δεν θέλει να παρακολουθείται από κανέναν και για κανέναν λόγο. Αυτό λοιπόν που αισθάνεστε εσείς, το αισθάνομαι κι εγώ, το αισθάνεται κι ο καθένας. Εσείς νομίζετε ότι εγώ είμαι εκτός αυτής της διαδικασίας;

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Όχι, και πρέπει να είστε.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Θέλω λοιπόν με λίγα λόγια να πω ότι μπορεί να γίνει μια προσπάθεια να εξευρεθεί μια διαδικασία η οποία πιθανόν να μας οδηγήσει σε μια καλύτερη αστυνόμευση με προστασία των συνταγματικών δικαιωμάτων. Μπορεί να βρεθεί αυτό; Αν μπορεί είμαι ανοιχτός. Αν δεν μπορεί να βρεθεί, χαίρετε.

Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πάντως Υπουργέ μου, όσα μηχανήματα και να πάρουμε, αν δεν υπάρχει το έμψυχο δυναμικό δεν γίνεται τίποτα. Όπως στην περίπτωση προχθές το βράδυ που σας έβαλε το γυαλιά το ΚΚΕ. Ανέβηκε στο βράχο χωρίς να τους πάρετε είδηση και κρέμασαν το πανό.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Καταρχήν ξέρετε ότι ο χώρος της Ακρόπολης είναι χώρος οποίος δεν εθεωρείτο Ολυμπιακή εγκατάσταση. Δεν υπήρχαν κάμερες, δεν υπήρχαν ακτίνες Χ, δεν υπήρχαν μαγνητικές πύλες, δεν υπήρχαν συνοδοί. Τίποτα απ` αυτά δεν υπήρχε διότι εμείς δεν θεωρήσαμε ότι αυτή η διαδικασία είναι διαδικασία η οποία λογίζεται ως Ολυμπιακή εγκατάσταση.

Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είχατε άντρες δικού σας στον βράχο της Ακροπόλεως;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Όχι, η φύλαξη των πολιτιστικών χώρων ξέρετε, είναι αρμοδιότητας των φυλάκων του Υπουργείου Πολιτισμού οι οποίοι μόνοι τους φυλάσσουν τους χώρους αυτούς. Δεν είχε θεωρηθεί Ολυμπιακή εγκατάσταση αυτή. Εδώ ένα τσιγάρο ανάβανε στο Ολυμπιακό Χωριό και έπεφταν επάνω 500.

Αλλά από την άλλη πλευρά να σας πω και κάτι άλλο; Είναι κι ένα θέμα στο δικό μου σύστημα πολιτικών αξιών και δράσης, εγώ δεν θα το έκανα ποτέ αυτό, δηλαδή να πάω να γράψω «κάτω τα μαρούλια – Νέα Δημοκρατία» στην Ακρόπολη;

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Ο Πάουελ δεν είναι μαρούλι….

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Αυτός μπορεί να θεωρεί έτσι, εγώ μπορώ να θεωρώ αλλιώς. Ο καθένας αξιολογεί ανάλογα με τη δική του αντίληψη και τα πράγματα.

Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Έχουμε διαφωνήσει με τον Δήμο για την Ακρόπολη από χθες. Εγώ είμαι της άποψης, υπέρ της άποψης αυτής….

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Εννοώ ότι το ΚΚΕ μπορεί να θεωρεί τον Πάουελ, ένα άλλο κόμμα μπορεί να θεωρεί κάτι άλλο…. τι  να κάνουμε; Όποιος διαφωνεί θα πάει να βάζει πανό στην Ακρόπολη; Είναι ορισμένα πράγματα που δεν μπορεί να μπαίνουν στην πολιτική τριβή της καθημερινότητας. Αυτή είναι η εκτίμησή μου.

Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μια τελευταία ερώτηση: Με δική σας εντολή η Ολυμπιακή λωρίδα στην παραλιακή λεωφόρο; Γιατί έχουμε ένα μήνυμα από έναν φίλο που λέει ότι στην παραλιακή λεωφόρο η Τροχαία έδωσε την Ολυμπιακή λωρίδα από σήμερα, γιατί δεν περνάνε από κει. Δηλαδή σήμερα νομίζω η Ολυμπιακή λωρίδα έπρεπε να είναι Ολυμπιακό Χωριό –  Αεροδρόμιο. Στην παραλιακή γιατί να υπάρχει, να ταλαιπωρείται ο κόσμος σήμερα;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Η έννοια η δική μας είναι όλα αυτά τα μέτρα να σταματήσουν να υπάρχουν στο βαθμό που δεν εμπλέκονται στην Ολυμπιακή ασφάλεια.

Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:  Μα σήμερα στην παραλιακή;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Σήμερα σιγά –  σιγά τα μέτρα θα αποκλιμακώνονται, όταν τελειώσουν και οι τελευταίες αναχωρήσεις, όταν δηλαδή φύγουν και οι τελευταίοι από τα ξενοδοχεία και πάνε στα αεροδρόμια κ.τ.λ., θα κλείσουν όλα αυτά.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Χθες λέει πέταγε το ΖΕΡPELIN πάνω από την Αθήνα. Γιατί κ. Υπουργέ, ενώ έχουν τελειώσει όλα;

Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Και σήμερα πετάει το ΖΕΡΡΕLIN πάνω απ` την Αθήνα. Μέχρι πότε θα πετάει ο «Μεγάλος αδερφός»;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Μέχρι να τελειώσει η Ολυμπιακή περίοδος και να τελειώσει ο καθαρισμός των εγκαταστάσεων. Οι εγκαταστάσεις οι οποίες υπάρχουν πρέπει κάπως να φρουρούνται. Οι δυνάμεις έχουν γυρίσει πίσω στην επαρχία. Όλοι αυτοί που ήταν στην Αθήνα είναι στην επαρχία.

Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Οι αστυνομικοί εννοείτε;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Βεβαίως. Αν κάποιος κάνει ένα ντου στο Ολυμπιακό στάδιο και πάρει ό, τι υπάρχει μέσα;

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Aρα ο «Μεγάλος αδερφός» Υπουργέ μάς παρακολουθεί όλους.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Σημασία έχει ότι πρέπει να υπάρχει μια αστυνόμευση μέχρι να τελειώσει αυτή η διαδικασία. Αυτά είναι χρήματα του ελληνικού λαού, είναι 6 δις ευρώ και αυτά πρέπει με κάποιο τρόπο να προστατεύονται. Πώς θα γίνει;

Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ και θα τα ξαναπούμε μετά τον Οκτώβριο, που οι κάμερες θα είναι ακόμα στα κεφάλια μας.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Να είστε καλά.

Τελευταίες Αναρτήσεις