Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΠολύδωρας ΑρχείοΠολύδωρας 200630-11-2006: Επιστολή του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως προς την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» σχετικά με σημερινό δημοσίευμα

30-11-2006: Επιστολή του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως προς την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» σχετικά με σημερινό δημοσίευμα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
   ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ
    ΥΠΟΥΡΓΟΣ
 
Αθήνα, 30.11.06
 
 
Προς την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»
 
Κύριε Διευθυντά,
 
Στην εφημερίδα σας, στο φύλλο της 30-11-2006 δημοσιεύεται στην πρώτη σελίδα με πηχυαίο τίτλο η είδηση περί «Κρυφού σχεδίου κατά διαδηλωτών» και δήθεν «Τάγματος συλλήψεων» που «στήνει ο Πολύδωρας».
 
Απαντώ :
Μέσα στα αστυνομικά έργα, ως γνωστόν, περιλαμβάνεται και το άχαρο έργο των συλλήψεων των δραστών εγκληματικών ενεργειών. Μακάρι να υπήρχε τρόπος επιβολής της εννόμου τάξεως χωρίς συλλήψεις. Μέχρις ώρας, δεν έχει «εφευρεθεί». Το πνεύμα του συντάκτη σας δεν φαίνεται να ικανοποιείται προς το παρόν. Ίσως αργότερα. Ας είναι.
 
Ειδική μέριμνα καταβάλλεται συνεχώς για τρόπους «ενεργείν» που θα πληρούν δύο όρους : α) Ασφαλή σύλληψη του δράστη. Δηλαδή χωρίς βιαιοπραγία εις βάρος του (πλην της απολύτως αναγκαίας δυνάμεως και -επαναλαμβάνω- όχι βιαιοπραγίας, για την δέσμευσή του) και β) τήρηση της νομιμότητας και της καθαρής-εμφανούς δράσης.
 
Αυτά σχεδιάζονται από τους επιτελικούς και επιχειρησιακούς αξιωματικούς και θα γίνουν οπωσδήποτε. Εσχεδιάσθησαν και για την ημέρα του Πολυτεχνείου, όπως (μάλλον όχι τυχαία) με ασάφεια περιγράφεται στο πραγματολογικό μέρος του ρεπορτάζ σας. Νομίζω, πάντως, ότι σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να εμφανίζεται (με παραχάραξη της αλήθειας) η Αστυνομία σε πρωτοσέλιδα που την ενοχοποιούν αδίκως, για τα οποία εκφράζω την λύπη μου όχι για την εις βάρος μου συκοφαντία αλλά για την δραματική έκπτωση του εγνωσμένου κύρους της εφημερίδας σας. –     
 
 
 
                                                                           Βύρων Γ. Πολύδωρας
                                                                         Υπουργός Δημοσίας Τάξεως

Τελευταίες Αναρτήσεις