Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΑρχείοΔελτία Τύπου Αγροφυλακής30-08-2007: Δράσεις της Διεύθυνσης Αγροφυλακής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

30-08-2007: Δράσεις της Διεύθυνσης Αγροφυλακής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗ

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛ. ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗΣ 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΦ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
    Πάτρα, 30 Αυγούστου 2007
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1 .-Στο πλαίσιο των δράσεων της Ελληνικής Αγροφυλακής και σε υλοποίηση των εντολών – οδηγιών και κατευθύνσεων του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως, ως προς την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3585/2007 για την πρόληψη και αποτροπή πυρκαγιών και την παροχή συνδρομής στο Πυροσβεστικό Σώμα, πραγματοποιήθηκαν στις 27-8-2007, από τους νέους Αρχιφύλακες,(11) και Αγροφύλακες,(73) της Διεύθυνσης Αγροφυλακής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, περιπολίες στα σημεία και τομείς που τους έχουν καθορισθεί.
 
2.-Κατά την διάρκεια εκτέλεσης της διαταχθείσας υπηρεσίας τους, διαπιστώθηκαν και επελήφθησαν στα ακόλουθα αξιόλογα περιστατικά:
 
α)Αγροφύλακας ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία, στο Δ.Δ. Βασιλικό του Δήμου Φαρρών του Νομού Αχαΐας, αντελήφθη   την   07.30` ώρα   εστία   φωτιάς   σε   στάβλο, ενημέρωσε άμεσα την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία και παράλληλα συνέδραμε στην κατάσβεσή της.
 
β)Αγροφύλακας ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία, στην περιοχή του Δήμου Αγρινίου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, αντελήφθη την 07.30 ώρα την έναρξη πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση, στην θέση Ζαπάντι Μεγάλης Χώρας, ενημέρωσε άμεσα την αρμόδια      Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία και ενήργησε για την κατάσβεσή της.
 
 
γ)Αγροφύλακας ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία, στο Δ.Δ. Σκαφιαδιά του Δήμου Αμαλιάδας του Νομού Ηλείας, αντελήφθη την 13.05 ώρα την έναρξη πυρκαγιάς σε δασική έκταση. Ενημέρωσε άμεσα την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία και ενήργησε για την κατάσβεσή της.
 
δ)Αγροφύλακας ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία στο Δ.Δ.Βρίνα του Δήμου Ζαχάρως του Νομού Ηλείας, αντελήφθη την 09.30΄ώρα την έναρξη πυρκαγιάς (αναζωπύρωση) σε δασική έκταση. Ενημέρωσε άμεσα την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία και ενήργησε για την κατάσβεσή της.
 
ε)Αγροφύλακας ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία στο Δ.Δ.Βρίνα του Δήμου Ζαχάρως του Νομού Ηλείας αντελήφθη την 21.30΄ ώρα την έναρξη πυρκαγιάς (αναζωπύρωση) σε δασική έκταση. Ενημέρωσε άμεσα την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία και ενήργησε για την κατάσβεσή της.
 
3.-Το προσωπικό της Ελληνικής Αγροφυλακής, στο πλαίσιο του ρόλου και της αποστολής του, συνεργάζεται στενά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την Ελληνική Αστυνομία και τις κατά τόπους Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος και λαμβάνει τα απαραίτητα προληπτικά και κατασταλτικά, όπου είναι απαραίτητο, μέτρα.
 

4.-Η δράση τους θα συνεχιστεί κατά τον ίδιο αμείωτο ρυθμό.-

Τελευταίες Αναρτήσεις