Σα 25 Μαρτίου 23
ΑρχικήΑρχείοΔελτία Τύπου Αγροφυλακής30-06-2005: O Υπουργός Δημόσιας Τάξης παρουσίασε την πρόταση διαλόγου για την ίδρυση του Σώματος της Ελληνικής Αγροφυλακής

30-06-2005: O Υπουργός Δημόσιας Τάξης παρουσίασε την πρόταση διαλόγου για την ίδρυση του Σώματος της Ελληνικής Αγροφυλακής

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 30/6/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα (30/06/2005) και ώρα 12:00 στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, παρουσίασε την πρόταση διαλόγου για την ίδρυση του Σώματος της Ελληνικής Αγροφυλακής.

Στην παρουσίαση παρέστη και ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Η πρόταση διαλόγου που παρουσιάστηκε περιλαμβάνει μια σειρά από διατάξεις που αφορούν, μεταξύ άλλων:

  • την ίδρυση, την αποστολή και τις αρμοδιότητες του Σώματος της Ελληνικής Αγροφυλακής,
  • τη διάρθρωση και την αποστολή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αγροφυλακής,
  • τις αρμοδιότητες των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αγροφυλακής σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο,
  • το προσωπικό της Ελληνικής Αγροφυλακής, και τα ειδικότερα θέματα που αφορούν την προέλευση, τα καθήκοντα και την υπηρεσιακή του κατάσταση,
  • τον τρόπο στελέχωσης  και λειτουργίας των Υπηρεσιών,
  • τη σύσταση Αγρονομικής Ακαδημίας και τα θέματα εκπαίδευσης, μετεκπαίδευσης και επιμόρφωσης του προσωπικού,
  • τις ποινικές και δικονομικές διατάξεις που ρυθμίζουν θέματα αρμοδιότητας της Ελληνικής Αγροφυλακής.

Σύμφωνα με την πρόταση διαλόγου, η Ελληνική Αγροφυλακή αποτελεί ένοπλο και ένστολο Σώμα Ασφάλειας, με αρμοδιότητα σε όλη την επικράτεια. Στην αποστολή της περιλαμβάνεται η αποτελεσματική προστασία της ελληνικής υπαίθρου, η διασφάλιση της ποιότητας της αγροτικής παραγωγής και η αντιμετώπιση τυχόν απειλών κατά του περιβάλλοντος. 

Στόχος είναι η εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας του αγρότη και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης έχει αποστείλει την πρόταση διαλόγου σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία. Επίσης αποστέλλεται σε όλα τα Πολιτικά κόμματα, σε συναρμόδιους φορείς, στην Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., στις Νομαρχίες, σε Συλλόγους Γεωπόνων, Δασολόγων, Κτηνιάτρων, Γεωλόγων, σε Δικηγορικούς Συλλόγους, σε οικολογικές οργανώσεις και στην Κυνηγετική Συνομοσπονδία.

Μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε: «Έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μία μακρά διαδικασία με σκοπό την ίδρυση του Σώματος της Ελληνικής Αγροφυλακής, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2005 με την παρουσίαση της οριστικής πρότασης. Από σήμερα λοιπόν ξεκινάει ένας διάλογος με τα συναρμόδια Υπουργεία, τους φορείς και τους συλλόγους. Στόχος μας είναι να ανταλλάξουμε απόψεις και να γίνουμε αποδέκτες παρατηρήσεων και προτάσεων, οι οποίες θα αξιοποιηθούν στην κατάρτιση της τελικής πρότασης».
 

  • Ακολουθεί το κείμενο της παρουσίασης του κ. Υπουργού, καθώς και το σχέδιο νόμου για την ίδρυση του Σώματος της Ελληνικής Αγροφυλακής.

 icon SXEDIO NOMOY.pdf (202.00 KB)

icon PAROUSIASH.pdf (602.23 KB)

   

Φωτογράφος:Μαρία Μαρόγιαννη/Α.Π.Ε.

Φωτογραφίες από τη συνέντευξη Tύπου υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (www.ana.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                               Fax  :  210 6929764
                                             e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις