Σα 10 Ιουνίου 23
ΑρχικήΑρχείοΔελτία Τύπου Αγροφυλακής30-05-2007: Παρεμβάσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στη Βουλή κατά την συζήτηση του Νομοσχεδίου περί ιδρύσεως της Αγροφυλακής

30-05-2007: Παρεμβάσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στη Βουλή κατά την συζήτηση του Νομοσχεδίου περί ιδρύσεως της Αγροφυλακής

Α. Ως προς την ένσταση περί Αντισυνταγματικότητας του Νομοσχεδίου
 
Καλή και πλήρης η απάντηση στην ένσταση της αντισυνταγματικότητας που έδωσε ο κύριος συνάδελφος εισηγητής μας, ο κ. Μπούρας. Εγώ θέλω να σημειώσω ότι και το Πυροσβεστικό Σώμα δεν πειθαρχεί στην αναγκαστική ταξινόμηση που επιβάλλεται με τον συλλογισμό σας κ. Καθηγητά (απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο). Είναι και αυτό αυτοτελής Υπηρεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.
 
Προσδιορίζονται με απόλυτη Συνταγματικότητα ο χαρακτήρας και οι αρμοδιότητες μέσα στον νόμο. Δεν εγείρεται ζήτημα στην Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, όπως είπε και ο συνάδελφος, και νομίζω ότι θα πρέπει να εκτιμηθεί σε μια επιστημονική βάση η ουσία της ενστάσεως.
 
Η επιστημονική βάση λέει ότι ουδέποτε κατηργήθη ο διαγωνισμός του 1993. Είναι μία εκκρεμότητα όχι μόνον πολιτική, αλλά και νομική. Σε ποια γραμμή – με την άδειά σας- στη γραμμή της δεδικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικουμένου προς τη Διοίκηση, η οποία παραβιάζεται. Ο κάθε “ανθρωπάκος” πολίτης δικαιούται να εμπιστεύεται την Πολιτεία, τους νόμους της και την συμπεριφορά της, δηλαδή την συνέπειά της. Δεν είναι στην επίδειξη μιας αυθαίρετης ισχύος, της οποιασδήποτε Κυβέρνησης, αυτή η συμπεριφορά έναντι των πολιτών.
 
Με αυτή την προσέγγιση, σας ζητάω να σεβαστούμε και εκείνους τους “ταλαίπωρους” και να θυμηθούμε ότι δεν κατηργήθη ο διαγωνισμός. Τα υπόλοιπα, για την αναγκαιότητα αυτού του νομοσχεδίου και αυτού του Σώματος που ιδρύουμε, τα είπαμε και θα τα πούμε.
 
Η τελευταία προσωπική παρατήρηση: Εγώ δεν είπα τότε υπέρ κανενός. Είπα εναντίον κάποιων. Αυτοί έναντι των οποίων εστάθηκα ήσαν οι φαύλοι καταληψίες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. πάνω στη διοίκηση ως παραδιοίκηση, την οποία πρώτος ο κ. Γιώργος Παπανδρέου εστηλίτευε εκείνον τον καιρό. Η κυρία Διαμαντοπούλου τότε παρέφραζε τα λόγια μου και είπε για ¨γαλάζια παιδιά¨ και για δική μου διάθεση ευνοιοκρατίας. Όχι!
 
Συμπέρασμα: Από την ένσταση του κ. Βενιζέλου, θέλω να σημειώσω ότι έπρεπε να ήταν πιο συγκρατημένος. Καταθέτει την επιστημοσύνη του την αναμφισβήτητη στο βωμό του κομματικού φανατισμού; Αδικεί τον εαυτό του.
 
Ευχαριστώ.
 
 
Β. Ως προς το πρόβλημα της αστυνόμευσης που ετέθη από βουλευτή
 
Είπα και χθες, κ. Παπαγεωργίου, ότι με απασχολεί το πρόβλημα του προσωπικού και της αστυνόμευσης. Και το παράδειγμα: 20.000 άνθρωποι, 1 Αστυνομικός Σταθμός. Με απασχολεί και απασχολεί και την Υπηρεσία. Ένα ζήτημα όμως –για να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις- είναι: Από το 2004 που αναλάβαμε – παραλάβαμε εμείς, υπάρχει 1 Αστυνομικό Τμήμα της Εύβοιας, που είστε σοβαρός εκπρόσωπός της, που να έχει σήμερα λιγότερο προσωπικό ή λιγότερα οχήματα απ’ ό,τι το 2004; Και για να μην σας κουράζω, σας λέω την απάντηση.
 
Πανελληνίως ήλεγξα το θέμα. Δεν υπάρχει ούτε ένα Τμήμα στο οποίο να έχουμε υστερήσει σε προσωπικό ή σε υλικοτεχνική υποδομή όπως έρχεται η πολιτική σειρά για σύγκριση μεταξύ 2004 και 2006, 2007.

Τελευταίες Αναρτήσεις