Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2003Δελτία Τύπου Νοέμβριος 20033-11-2003: Ολυμπιακή Ασκηση επί χάρτου πραγματοποιείται στη Γερμανία από 3 έως 5 Νοεμβρίου

3-11-2003: Ολυμπιακή Ασκηση επί χάρτου πραγματοποιείται στη Γερμανία από 3 έως 5 Νοεμβρίου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 03-11-2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ελληνικής Κυβέρνησης
και υπηρεσιακοί παράγοντες

Διακλαδική άσκηση επί χάρτου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Προγράμματος Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, πραγματοποιείται από τις 3 έως και τις 5 Νοεμβρίου, στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Στρατιωτικής Διοίκησης (U.S.EU.COM) και του Πανεπιστημίου Εθνικής Αμυνας και Στρατηγικών Μελετών των Η.Π.Α.
Η άσκηση συνδιοργανώνεται με τις Η.Π.Α., ως χώρα – μέλος της επταμελούς Ολυμπιακής Συμβουλευτικής Ομάδας (Ο.Σ.Ο.), στο πλαίσιο μιας σειράς Ολυμπιακών εκπαιδεύσεων και συνεργασιών.
Αντικείμενο της άσκησης είναι η διαχείριση κρίσεων,  τόσο σε πολιτικό, όσο και σε στρατηγικό – επιχειρησιακό επίπεδο. Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιος Φλωρίδης θα συντονίζει το πολιτικό επίπεδο, ενώ ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Φώτιος Νασιάκος το στρατηγικό – επιχειρησιακό.
Στην αποστολή, εκπροσωπούνται οι βασικοί φορείς, που εμπλέκονται στον τομέα της Ολυμπιακής Ασφάλειας και στις λειτουργίες των Ολυμπιακών Αγώνων. Ειδικότερα, συμμετέχουν, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Λάζαρος Λωτίδης, ο Υφυπουργός Τύπου & ΜΜΕ κ. Τηλέμαχος Χυτήρης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννης Γεωργακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Υγείας & Πρόνοιας κ. Χαράλαμπος Σοφιανός, ο Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Κων/νος Καρτάλης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Νικόλαος Ζαχαριάδης, ο Διοικητής της Ε.Υ.Π κ. Παύλος Αποστολίδης, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Σταύρος Κωνσταντινίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.Ε.Ο.Α. «ΑΘΗΝΑ 2004» κ.  Ιωάννης Σπανουδάκης.
Από τις Αρχές Ασφάλειας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, συμμετέχουν, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος κ. Χρήστος Δελημιχάλης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος κ. Παναγιώτης Φούρλας, ο Διευθυντής του ΚΛ.Ο.Α. 2004/ Γ.Ε.ΕΘ.Α., Αντιστράτηγος κ. Βασίλειος Γιαννόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, Υποστράτηγος κ. Βασίλειος Κωνταντινίδης, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη με εμπλοκή, γνώση και ειδίκευση στην Ολυμπιακή προετοιμασία.    

Για περισσότερες πληροφορίες Τηλ.: 210-6924558
                                                     Fax: 210-6929764
                                                    E-mail: elasgrty@mopo.gr
Διεύθυνση Ιστοσελίδας: www.ydt.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις