Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΠολύδωρας ΑρχείοΠολύδωρας 200729-01-2007:Επιστολή του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα προς τον Πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Χρήστο Παναγόπουλο

29-01-2007:Επιστολή του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα προς τον Πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Χρήστο Παναγόπουλο

Κύριο Χρήστο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ
Πρόεδρο Δ.Σ. ΕΡΤ και Διευθύνοντα Σύμβουλο
Μεσογείων 432
Τ.Κ. : 15342 – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Αθήνα, 29-01-2007
 
Αγαπητέ Πρόεδρε,
 
 
Παρακολούθησα στην Τηλεοπτική Ειδησεογραφία του Σταθμού της ΝΕΤ, χθες (28/1/2007) και είδα-άκουσα με έκπληξή μου η είδηση για τον βανδαλισμό στην πρόσοψη του Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να συνοδεύεται με το ερμηνευτικό σχόλιο ότι επρόκειτο για την γνωστή «βεντέτα» που έχει αρχίσει και συνεχίζεται μεταξύ Αστυνομίας και αντιεξουσιαστών . 
Επιτρέψτε μου να σημειώσω, διαμαρτυρόμενος θεσμικά και έντονα προς την Κρατική ή Δημόσια τηλεόραση :
 
  1. Η Αστυνομία δεν είναι «εκδικητής» και δεν έχει «βεντέτα» με κανένα πρόσωπο και καμμία ομάδα. Είναι η ήρεμη δύναμη της δημοκρατικής νομιμότητας και ο αυθεντικός εκφραστής της (σε επίπεδο πρόληψης και καταστολής). Ο εφαρμοστής του νόμου προ και μετά την Δικαιοσύνη.
  2. Οι Αστυνομικοί είναι άνθρωποι οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους υπέρ της εννόμου τάξεως. Εκτελούν διαταγές, που εκδίδουμε κατά νόμον εμείς οι «Επιτελείς». Οι διαταγές έχουν δημοκρατικό ήθος και αγωνιζόμαστε ώστε να υλοποιούνται σύμφωνα με την αρχή της νομιμότητας .
  3. Η ισότητα των όρων μεταξύ των παρανομούντων, βιαιοπραγούντων βανδάλων και «ημιτρομοκρατών» από τη μια και των οργάνων της τάξεως και του νόμου από την άλλη δεν τιμά ούτε την δημοσιογραφία ούτε την Κρατική τηλεόραση. Θα τιμούσε ενδεχομένως το «Γραφείο Τύπου» των αντιεξουσιαστών-αναρχικών. 
 
Έχει εμπεδωθεί στη σκέψη μου η αγωνία για εκείνους που κάνουν πράξεις βίας ακολουθώντας έναν μάταιο δρόμο και δικής τους σε τελευταία ανάλυση αυτοκαταστροφής. Αυτή την αγωνία μοιράζομαι μαζί σας και ζητώ από τα Κόμματα και από εσάς, τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, ηθική στήριξη υπέρ της κοινωνίας και της δημοκρατίας . –    
 
  
 
 
                                                                           Βύρων Γ. Πολύδωρας
                                                                             Υπουργός Δημοσίας Τάξεως

Τελευταίες Αναρτήσεις