Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2003Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200328-11-2003: Πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες

28-11-2003: Πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 28-11-2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη δεύτερη μέρα συμμετείχαν και χώρες των Δυτικών Βαλκανίων

Πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Συμβουλίου των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες την 27 και 28 Νοεμβρίου 2003. Από την πλευρά του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, παρέστη ο Υφυπουργός κ. Παντελής Τσερτικίδης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας εξετάσθηκε ο Διαθρησκευτικός Διάλογος. Η Προεδρία, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της συνεδρίασης της 30ης Οκτωβρίου 2003 στη Ρώμη, επισημαίνοντας ότι το υπό εξέταση σχετικό κείμενο, αποτελεί σημαντικό εργαλείο για τη διευκόλυνση της ένταξης των μεταναστών στις κοινωνίες των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επισημάνθηκε επίσης, ότι το σχετικό κείμενο έχει ως στόχο την προώθηση πολιτικών μετανάστευσης, καθώς επίσης και την καταπολέμηση της ενδογενούς τρομοκρατίας. Τέλος, αποφασίστηκε το θέμα να εξετασθεί στην προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Μονίμων Αντιπροσώπων ΙΙ (ΕΜΑ ΙΙ).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της δεύτερης μέρας, με τη συμμετοχή και χωρών των Δυτικών Βαλκανίων (Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία), συζητήθηκε το Οργανωμένο Έγκλημα στην περιοχή. Υιοθετήθηκε το Σχέδιο Κοινών Συμπερασμάτων για το Οργανωμένο Έγκλημα στα Δυτικά Βαλκάνια, το οποίο αποτελεί συνέχεια της Διάσκεψης του Λονδίνου της 25ης Νοεμβρίου 2002, για την καταπολέμηση του Οργανωμένου Εγκλήματος στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς επίσης και της Συνόδου Κορυφής της Θεσσαλονίκης της 21ης Ιουνίου 2003, με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών των Χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, ενημέρωσαν τους Ευρωπαίους ομολόγους τους για την πρόοδο, η οποία έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα στον τομέα καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος στην περιοχή τους.

Ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Παντελής Τσερτικίδης, αναφέρθηκε ειδικότερα  στη δραστηριοποίηση του Δικτύου Αξιωματικών Συνδέσμων στην περιοχή, καθώς επίσης και στην εμπλοκή της ΕΥΡΩΠΟΛ. Τόνισε ακόμα, την αναγκαιότητα ενίσχυσης του Κράτους Δικαίου. Επίσης, αναφέρθηκε στο Σχέδιο Δράσης για τα Ναρκωτικά μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και χωρών των Δυτικών Βαλκανίων (των χωρών της Διαδικασίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης) και υποψηφίων χωρών, το οποίο υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο της 6ης Ιουνίου 2003.

Για περισσότερες πληροφορίες:  τηλ.: 2106924558
                         Fax: 2106929764
   Ηλεκτρονική Διεύθυνση: www.ydt.gr 

Τελευταίες Αναρτήσεις