Πε 8 Ιουνίου 23
ΑρχικήΒουλγαράκης ΑρχείοΒουλγαράκης 200527-10-2005: Ημερήσια Διαταγή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

27-10-2005: Ημερήσια Διαταγή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η σημερινή επέτειος αποτελεί για όλους τους Έλληνες-όπου και αν βρίσκονται- αφορμή να αναμετρηθούν με την ιστορία τους. Να αναστοχαστούν την ημέρα που ύψωσαν το ανάστημα τους και υπερασπίστηκαν την επιλογή τους να ζήσουν ελεύθεροι, αψηφώντας τον κίνδυνο. Να συνειδητοποιήσουν ότι το έπος του 1940 αποτελεί σύμβολο ελεύθερης βούλησης για όλους τους λαούς της γης.

Ο Ελληνισμός, ως οντότητα μικρών ποσοτικών μεγεθών και παραμέτρων, έχει αποδείξει πολλές φορές στην ιστορία του ότι για να επιβιώσει και να ξεπεράσει τις προκλήσεις των καιρών δεν έχει άλλο δρόμο, παρά την ανάπτυξη των ποιοτικών κατηγοριών της ζωής του. Ο εορτασμός λοιπόν της 28ης Οκτωβρίου μας υπενθυμίζει ότι οι Έλληνες μπορούν, επιστρατεύοντας όλες τις ποιοτικές δυνάμεις τους, να δημιουργήσουν μια Ελλάδα αντάξια της ιστορίας τους.

Ειδικότερα για εμάς που καθημερινά εργαζόμαστε για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών, η σημερινή επέτειος πρέπει να αποτελέσει αφορμή για βαθύ προβληματισμό. Πρέπει να αποτελεί διαρκή συνείδηση ότι μόνο η συνεχής εγρήγορση, η σκληρή και συστηματική δουλειά, η αγάπη για τον συνάνθρωπο και ο σεβασμός στα δικαιώματα του μπορούν να μας φέρουν καθημερινά κοντά στον στόχο μας: την θωράκιση της ασφάλειας των πολιτών.

Τελευταίες Αναρτήσεις