Σα 25 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 200625-02-2006: Τελετή αποκαλυπτηρίων μνημείου πεσόντων αστυνομικών

25-02-2006: Τελετή αποκαλυπτηρίων μνημείου πεσόντων αστυνομικών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΗΝΑ, 25/02/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τελετή αποκαλυπτηρίων μνημείου πεσόντων αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος πραγματοποιήθηκε σήμερα (25-2-06), στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Στην επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Μακαριότατος κ.κ. Χριστόδουλος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Βύρων Πολύδωρας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, κ. Λεωνίδας Ευαγγελίδης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Αγγελάκος, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Κανέλλος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Ευστράτιος Κυριακάκης, καθώς και ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρέστησαν επίσης, εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου, Διοικητές Υπηρεσιών στις οποίες υπηρέτησαν εν ζωή πεσόντες αστυνομικοί, αστυνομικοί των Υπηρεσιών της Αττικής, μέλη των οικογενειών των πεσόντων αστυνομικών, καθώς και εκπρόσωποι των Ενώσεων και της Ομοσπονδίας Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας, των Συνδικαλιστικών Ενώσεων και Ομοσπονδιών του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ομίλων Φίλων Αστυνομίας.

Νωρίτερα, παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στις εγκαταστάσεις της πρώην Αστυνομικής Ακαδημίας της Ελληνικής Αστυνομίας (Μεσογείων 96), κατά την οποία επίσης χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Μακαριότατος κ.κ. Χριστόδουλος. Η επιμνημόσυνη δέηση, όπως είναι γνωστό, πραγματοποιείται το πρώτο Ψυχοσάββατο κάθε έτους με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο του μνημείου φιλοτέχνησε και δώρισε ο Αρχιφύλακας ε.α. κ. Ευάγγελος Μήτσου.

                   

Μνημείο πεσόντων αστυνομικών

Στο βάθος, απεικονίζεται η πόλη μέσα στην οποία ζει και κινείται ο αστυνομικός. Το γλυπτό σιδήρου μπροστά από το άγαλμα απεικονίζει την Aστυνομία, προστάτη των πολιτών και ασπίδα της οικογένειας. Ο αστυνομικός δίνει το τελευταίο φιλί στην οικογένεια του και μέσω της ασπίδας η ψυχή του αποχωρίζεται από το σώμα.

Το μνημείο βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Τελετή αποκαλυπτηρίων: 25/02/2006

Γλύπτης: Αρχιφύλακας ε.α. ΜΗΤΣΟΥ Ευάγγελος.
Δωρητές: "ΜΑΡΜΑΡΑ ΝΙΚΟΛΗΣ Ε.Π.Ε.", "FOSS A.E."

     

Οι ομιλίες του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και φωτογραφίες από την εκδήλωση υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε(www.ana.gr) 

Για περισσότερες πληροφορίες    τηλ.  :   210 6977505
                                            Fax  :  210 6929764
                                    e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις