Δε 20 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 200624-02-2006: Τελετή αποκαλυπτηρίων μνημείου πεσόντων αστυνομικών

24-02-2006: Τελετή αποκαλυπτηρίων μνημείου πεσόντων αστυνομικών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 24/2/2006

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αύριο (25-2-06), στις 11:30 στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Υπουργείου, πραγματοποιείται τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου πεσόντων αστυνομικών.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν, μεταξύ άλλων, ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνομικοί των αστυνομικών Υπηρεσιών της Αττικής, εκπρόσωποι των οικογενειών πεσόντων αστυνομικών, Διοικητές Υπηρεσιών στις οποίες υπηρέτησαν εν ζωή οι πεσόντες αστυνομικοί, καθώς και εκπρόσωποι των Ενώσεων και της Ομοσπονδίας Αποστράτων, των Συνδικαλιστικών Ενώσεων και Ομοσπονδιών του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ομίλων Φίλων Αστυνομίας.

Της τελετής αποκαλυπτηρίων θα προηγηθεί, στις 11:00, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, κατά την οποία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Μακαριότατος κ.κ. Χριστόδουλος, στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στις εγκαταστάσεις της πρώην Αστυνομικής Ακαδημίας της Ελληνικής Αστυνομίας (Μεσογείων 96). Όπως είναι γνωστό, η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιείται το πρώτο Ψυχοσάββατο κάθε έτους με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο του μνημείου φιλοτέχνησε και δώρισε ο Αρχιφύλακας ε.α. κ. Ευάγγελος Μήτσου.

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                              Fax  :  210 6929764
                                           e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις