Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Ιανουάριος 200624-01-2006: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων

24-01-2006: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 24/01/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση δεν επιτρέπεται από την 18:00 ώρα σήμερα (24/01/06), μέχρι την 06:00 ώρα αύριο (25/01/06), η κυκλοφορία όλων των φορτηγών οχημάτων μεικτού φορτίου άνω του 1,5 τόνου, στην εθνική οδό Πατρών – Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων και στην εθνική οδό Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας.

Αναλόγως των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν, η απαγόρευση αυτή μπορεί να επεκταθεί μέχρι την 12:00 ώρα της αύριο (25/01/06).

Από το μέτρο αυτό, εξαιρούνται:

  • Τα οχήματα οδικής βοήθειας.
  • Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν αλάτι.
  • Τα φορτηγά οχήματα – βυτιοφόρα μεικτού βάρους άνω των 26 τόνων, που μεταφέρουν υγρά καύσιμα (όχι επικαθήμενα και συρμοί), εφόσον φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες και συνοδεύονται από περιπολικά της Αστυνομίας.

Τα φορτηγά οχήματα, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι ακινητοποιημένα κατά μήκος της εθνικής οδού Πατρών – Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων ή σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου θα διευκολυνθούν από τις δυνάμεις τις Τροχαίας, προκειμένου να φθάσουν στο τελικό προορισμό τους, εφόσον έχουν τις προϋποθέσεις για την ασφαλή μετακίνησή τους (αντιολισθητικές αλυσίδες κ.λπ.).

Επιπλέον, για τα φορτηγά, τα οποία για οποιοδήποτε δικό τους λόγο σταθμεύουν ή έχουν ακινητοποιηθεί κατά μήκος της εθνικής οδού Πατρών – Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων ή της εθνικής οδού Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, θα καταβληθεί προσπάθεια ελευθέρωσης των λωρίδων και θα τους υποδειχθεί να σταθμεύσουν σε κάθετους οδούς, παρόδιους χώρους ή σε παρακείμενες κατοικημένες περιοχές, χωρίς να παρακωλύουν την κίνηση των οχημάτων από και προς την εθνική οδό.

Για το λοιπό οδικό δίκτυο, οι Διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας, με βάση τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή ευθύνης τους, μπορούν να εκδίδουν κατά την κρίση τους απαγορεύσεις για την κυκλοφορία των οχημάτων σε διάφορες περιοχές.

 

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                              Fax  :  210 6929764
                                              e-mail  : elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις