Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2003Δελτία Τύπου Μάιος 200323-5-2003: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πολυκλαδική Ασκηση Ολυμπιακής Ασφάλειας "Λερναία Ύδρα 2003"

23-5-2003: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πολυκλαδική Ασκηση Ολυμπιακής Ασφάλειας “Λερναία Ύδρα 2003”

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 23-05-2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Aσκηση διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 23 Μαΐου 2003, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, καθώς και για πρώτη φορά, στις τέσσερις Ολυμπιακές πόλεις ταυτόχρονα (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλος, Ηράκλειο), μέσω συστήματος τηλεπολυδιάσκεψης, η τέταρτη κατά σειρά πολυκλαδική Aσκηση Ολυμπιακής Ασφάλειας, με την κωδική ονομασία «Λερναία Ύδρα 2003».

Στην Aσκηση συμμετείχαν Αξιωματικοί των Κυρίων Φορέων Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 (Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Πυροσβεστικό Σώμα, Ε.Υ.Π.), των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ο.Ε.Ο.Α «Αθήνα 2004», καθώς και στελέχη των εμπλεκομένων Φορέων (ΕΚΑΒ, Ο.Α.Σ.Π., Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας) και του Υπουργείου Τύπου & ΜΜΕ, τόσο της Αθήνας, όσο και των υπολοίπων τεσσάρων Ολυμπιακών πόλεων. Όσοι δηλαδή θα αναλάβουν αποστολές – υπηρεσίες και δράσεις, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Aσκηση έγινε με προσομοίωση περιστατικών σε πραγματικό Ολυμπιακό Περιβάλλον. Η δομή και η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε προσέφερε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία εκπαίδευσης, συνεργασίας και συντονισμού, καθώς και τη δυνατότητα δοκιμασίας συστημάτων – προσχεδίων και διαδικασιών του κοινού σχεδιασμού, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο ήταν η συνεργασία και ο συντονισμός όλων των εμπλεκομένων Φορέων, υπό ενιαία Ολυμπιακή Διοίκηση.

Ο σχεδιασμός και η οργάνωση της Aσκησης «Λερναία Ύδρα 2003» αποτέλεσε αντικείμενο συστηματικής προετοιμασίας και συνεργασίας των εμπλεκομένων Φορέων με την Ομάδα Σχεδιασμού Ασκήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων (Δ.Α.Ο.Α.) και της αντίστοιχης Ομάδας κάθε συμμετέχουσας πόλης.

Η κωδική ονομασία «Λερναία Ύδρα», που χρησιμοποιήθηκε ως τίτλος της Aσκησης υποδηλώνει μια κατάσταση πολλαπλών και ταυτόχρονων απειλών, που απαιτεί άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλ.: 2106924558

Fax: 2106929764

E-mail: elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις