Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2003Δελτία Τύπου Ιούνιος 200321-6-2003: Προσαγωγές ατόμων και υλικές ζημιές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων

21-6-2003: Προσαγωγές ατόμων και υλικές ζημιές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 21-6-2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εβδομήντα τρία (73) άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί, προσήχθησαν σε Αστυνομικές Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια επεισοδίων, που έλαβαν χώρα στο κέντρο της πόλης, σήμερα το απόγευμα.

Τα επεισόδια προκλήθηκαν από άτομα που ήταν εγκατεστημένα στους χώρους του Πανεπιστημίου από προηγούμενες ημέρες. Ήταν εξοπλισμένα, μεταξύ άλλων, με βόμβες μολότωφ, σιδηρολοστούς, πέτρες, ξύλα, τσεκούρια, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν κατά των αστυνομικών δυνάμεων και να προκαλέσουν φθορές και σοβαρά επεισόδια.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν κυρίως, στο κέντρο της πόλης και στο τμήμα που περικλείεται από τις οδούς Εγνατία-Πλατεία Αγίας Σοφίας και Εγνατία-Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε 21 καταστήματα, 2  υποκαταστήματα Τραπεζών (Αγροτική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς), 1 περίπτερο και σε 2 στέγαστρα / τάσεις του ΟΑΣΘ, ενώ υπήρξαν εμπρησμοί σε 2 καταστήματα και 3 οχήματα.

Τα μέτρα και η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, έγιναν βάσει συγκεκριμένου σχεδιασμού και αποτράπηκε η κλιμάκωση και επέκταση των επεισοδίων, ενώ δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί ατόμων.

Τελευταίες Αναρτήσεις