Δε 20 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2003Δελτία Τύπου Μάιος 200320-5-2003: Ολοκληρώθηκε η 7η Συνάντηση των Ευρωπαίων Αρχηγών Αστυνομιών

20-5-2003: Ολοκληρώθηκε η 7η Συνάντηση των Ευρωπαίων Αρχηγών Αστυνομιών

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 20-5-2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες, της 7ης Συνόδου `Τask Force` των Ευρωπαίων Αρχηγών Αστυνομιών, που έλαβε χώρα στην Αγία Πελαγία, Κρήτη.

Στην εν λόγω Σύνοδο, συμμετείχαν οι αρχηγοί Αστυνομίας των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Europol, της Eurojust, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (CEPOL). Επίσης, συμμετείχαν οι αρχηγοί των Αστυνομιών των νεοενταχθεισών χωρών  στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αρχηγοί των Αστυνομιών από τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία), καθώς και ο αρχηγός Αστυνομίας της Νορβηγίας.

Στο πλαίσιο των διήμερων εργασιών, τονίσθηκε και επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά,  η αναγκαιότητα στενότερης συνεργασίας σε ό,τι αφορά:

  • στην καταπολέμηση του Οργανωμένου Εγκλήματος στην Ευρώπη και ειδικά στα Βαλκάνια, 
  • στη λαθρομετανάστευση, 
  • στη λήψη μέτρων ασφάλειας, κατά τη διεξαγωγή σημαντικών αθλητικών γεγονότων και ιδιαίτερα των Ολυμπιακών αγώνων,
  • στην προστασία του Ευρώ από τη κιβδηλεία, την παραχάραξη και 
  • στην καταπολέμηση της Τρομοκρατίας.  

Με τη λήξη των εργασιών της Συνόδου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος, Φώτιος Νασιάκος, μεταξύ των άλλων, δήλωσε: «Θεωρώ ότι η Σύνοδος είναι ιστορική, τόσο γιατί γίνεται για πρώτη φορά μετά τη σημαντική διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και για τα θέματα που συζητήθηκαν.

Οι συναντήσεις των Ευρωπαίων Αρχηγών Αστυνομίας, έχουν μέλλον και ουσιαστικό έργο να επιτελέσουν. Αποτελούν το παρόν και το μέλλον της Ευρωπαϊκής, και όχι μόνο, ασφάλειας. Μιας ασφάλειας που οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης δικαιούνται να θεωρούν ως αναφαίρετο δικαίωμά τους και οι Αρχηγοί να το εισπράττουμε, ως ύψιστη υποχρέωσή μας να το εξασφαλίζουμε.

Θέλω να πιστεύω ότι, δεν είναι μακριά η στιγμή που οι Αρχηγοί των Αστυνομιών της Ευρώπης θα επικοινωνούν με μια «κόκκινη» τηλεφωνική γραμμή, για να επιλύουν κρίσιμες καταστάσεις που απειλούν την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών».

 
Για περισσότερες πληροφορίες: 

Tηλ.: 2106924558
Fax:  2106929764
E-mail: elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις