Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2003Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200320-10-2003: Εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας»

20-10-2003: Εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 20-10-2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, εκδήλωση για  τη δεύτερη επέτειο του επίσημου εορτασμού της «Ημέρας της Αστυνομίας», στο Ξενοδοχείο Hilton.

Παρέστησαν η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Απόστολος Κακλαμάνης, πολλοί εκπρόσωποι από την πολιτική, πνευματική και κοινωνική ζωή του τόπου μας, καθώς και η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος, κ. Φώτιος Νασιάκος, ενώ την εκδήλωση χαιρέτησε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γεώργιος Φλωρίδης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, που διαδραμάτισαν αποφασιστικό ρόλο στην εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων «17 Νοέμβρη» και Ε.Λ.Α.

Οι τιμητικές διακρίσεις, απονεμήθηκαν από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, κ. Γεώργιο Φλωρίδη, στις εξής Υπηρεσίες:

 • Στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β), για την εξαίρετη δραστηριότητα του συνόλου του προσωπικού της, στην εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων και «17 Νοέμβρη» και Ε.Λ.Α. 
  Την τιμητική πλακέτα και το δίπλωμα, παρέλαβαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, Υποστράτηγος, κ. Στυλιανός Σύρρος και ο Υποδιευθυντής  της Υπηρεσίας αυτής, Αστυνομικός Διευθυντής, κ. Πολύκαρπος Δημητρόπουλος.
 • Στα Τμήματα της Δ.Α.Ε.Ε.Β., για την εξαίρετη δραστηριότητα που επέδειξε το προσωπικό τους στην εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων «17 Νοέμβρη» και Ε.Λ.Α..
  Τα τιμητικά διπλώματα παρέλαβαν:
  • Για το Τμήμα Συντονισμού, ο Τμηματάρχης του Αστυνόμος Α΄,   κ. Σωτήριος Ευσταθίου.
  • Για το Τμήμα Εξακριβώσεων, ο Τμηματάρχης του Αστυνόμος Α΄, κ. Γεώργιος Τσερλεντάκης.
  • Για το Τμήμα Ερευνών, ο Τμηματάρχης του Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Ανδρέας Κατσαρός.
  • Για το Τμήμα Επιχειρήσεων, ο Τμηματάρχης του Αστυνόμος Α΄, κ. Αθανάσιος Κατερινόπουλος.
  • Για το Τμήμα Πληροφοριών, ο Τμηματάρχης του Αστυνόμος Α΄, κ. Φώτιος Παπαγεωργίου.
  • Για το Τμήμα Εσωτερικών Λειτουργιών, ο Τμηματάρχης του Αστυνόμος Α΄, κ. Γεώργιος Παπουτσάκης.
 • Στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για την καθοριστική συμβολή της, στην εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων «17 Νοέμβρη» και Ε.Λ.Α..
  Την τιμητική πλακέτα και το δίπλωμα, παρέλαβαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.), Υποστράτηγος, κ. Ευστράτιος Κυριακάκης και οι Υποδιευθυντές της Υπηρεσίας αυτής, Αστυνομικός Διευθυντής, κ. Νικόλαος Ζωγράφος, Αστυνομικός Διευθυντής, κ. Θεόδωρος Τρυφέρης και Αστυνομικός Υποδιευθυντής, κ. Νικόλαος Παντούλας.
 • Στα Τμήματα Εργαστηρίων και Εξερευνήσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.), για την καθοριστική συμβολή της, στην εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων «17 Νοέμβρη» και Ε.Λ.Α.
  Τα τιμητικά διπλώματα παρέλαβαν:
  • Για το Τμήμα Εργαστηρίων, ο Προϊστάμενός του,  Αστυνομικός Υποδιευθυντής,  κ. Αθανάσιος Παπάζογλου.
  • Για το Τμήμα Εξερευνήσεων, ο Προϊστάμενός του,  Αστυνομικός Υποδιευθυντής, κ. Ιωάννης Γιαννακούρης.
 • Στο Αστυνομικό Τμήμα Λέρου και στον Αστυνομικό Σταθμό Λειψών, για την συμβολή τους στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».
  Για το Αστυνομικό Τμήμα Λέρου, την τιμητική πλακέτα και το δίπλωμα, παρέλαβε ο Διοικητής του, Υπαστυνόμος Α΄, κ. Λάμπρος Κούτρας.
  Για τον Αστυνομικό Σταθμό Λειψών, το τιμητικό δίπλωμα, παρέλαβε ο Διοικητής του, Αρχιφύλακας, κ. Δημοσθένης Κοτσιλάρας και ο Αστυφύλακας, κ. Σωκράτης Σιάσιος.

Για περισσότερες πληροφορίες  τηλ.: 210 6924558
                                          Fax: 210 6929764
                                          E-mail: elasgrty@mopo.gr
                                          Δ/νση Ιστοσελίδας: www.ydt.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις