Σα 1 Απριλίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2003Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 20032-9-2003: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας

2-9-2003: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αθήνα, 2-9-2003

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τρίτη, 2-9-2003) και περί ώρα 11.00, συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιου Φλωρίδη με τα Προεδρεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος.

Η συνάντηση, που είχε ως αντικείμενο συζήτησης κυρίως οικονομικά και συνταξιοδοτικά αιτήματα, τα οποία απασχολούν το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, διεξήχθη σε πνεύμα ειλικρινούς και γόνιμου διαλόγου. 

Από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης τους ανακοινώθηκε ότι:

– Αυξάνεται κατά εξήντα (60) Ευρώ, επίδομα, που χορηγείται στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας.
– Επεκτείνεται η μάχιμη πενταετία για το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, που κατετάγη μέχρι και το 1992.
– Τα ζητήματα, σχετικά με το ειδικό μισθολόγιο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αποτελούν αντικείμενο συζήτησης, η οποία θα ακολουθήσει  με το Υπουργείο Οικονομικών, που είναι αρμόδιο για τα θέματα αυτά.

Επισημαίνεται ότι για τους καταταγέντες από 01-01-1993, η Κυβέρνηση πρόσφατα έλαβε μέτρα (Ν.3029/2003), αυξάνοντας το ποσοστό της σύνταξης επί του συνόλου των αποδοχών τους, από 60% σε 70%, σε σχέση με το καθεστώς που προβλεπόταν από το Ν.2084/1992.

Σχετικά με το αίτημα του χαρακτηρισμού του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, από τη σε βάθος μελέτη του θέματος και τη συζήτηση, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν πολλά, νομικά κυρίως προβλήματα και συνεπώς η προώθησή του δεν είναι εφικτή.

Με τις εξελίξεις αυτές, ικανοποιούνται βασικά οικονομικά και συνταξιοδοτικά αιτήματα του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τέλος, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, ότι προσβλέπει σε ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο, με στόχο πάντα τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού και τη συνεχή βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Τελευταίες Αναρτήσεις