Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2003Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 20032-12-2003: Σύσκεψη Πολιτικού - Στρατηγικού Επιπέδου Ολυμπιακής Ασφάλειας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης

2-12-2003: Σύσκεψη Πολιτικού – Στρατηγικού Επιπέδου Ολυμπιακής Ασφάλειας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 02-12-2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, σύσκεψη για την εξέλιξη και την προοπτική του Σχεδιασμού Ολυμπιακής Ασφάλειας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα χειρισμού κρίσεων Ολυμπιακής Ασφάλειας, κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, σε πολιτικό και στρατηγικό επίπεδο. Επίσης, αξιολογήθηκαν τα συμπεράσματα της άσκησης OLYMPIC GUARDIAN (4-5 Νοεμβρίου 2003, Στουτγκάρδη) και δρομολογήθηκαν πρωτοβουλίες και συνεργασίες μεταξύ των καθ` ύλη αρμοδίων Υπουργείων.

Στη σύσκεψη, εκπροσωπήθηκαν οι βασικοί φορείς, που εμπλέκονται στον τομέα της Ολυμπιακής Ασφάλειας και στις λειτουργίες των Ολυμπιακών Αγώνων. Ειδικότερα, τη συνάντηση συντόνισε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιος Φλωρίδης και εισηγητής ήταν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Φώτιος Νασιάκος. Συμμετείχαν ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Παντελής Τσερτικίδης,  ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Μαγκριώτης, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Λάζαρος Λωτίδης, ο Υφυπουργός Τύπου και Μ.Μ.Ε. κ. Τηλέμαχος Χυτήρης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννης Γεωργακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Υγείας & Πρόνοιας κ. Χαράλαμπος Σοφιανός, ο Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Κων/νος Καρτάλης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Ευσταθιάδης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Νικόλαος Ζαχαριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής/ Υ.Ε.Ν. κ. Νικόλαος Θωμόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Ιωάννης Γαβρίλης, ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. κ. Παύλος Αποστολίδης, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Σταύρος Κωνσταντινίδης, ο Πρόεδρος Κ.Ε.Ε.Λ. κ. Γεώργιος Σαρόγλου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.Ε.Ο.Α. «ΑΘΗΝΑ 2004» κ.  Ιωάννης Σπανουδάκης.
Συμμετείχαν επίσης από τις Αρχές Ασφάλειας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο Αρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α. Στρατηγός κ. Γεώργιος Αντωνακόπουλος, ο Αρχηγός Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγος κ. Παναγιώτης Χαρβάλας, ο Υπαρχηγός Γ.Ε.Α. Υποπτέραρχος κ. Δημήτριος Γεωργιόπουλος, ο Αρχηγός Γ.Ε.Ν. Αντιναύαρχος κ. Αντώνιος Αντωνιάδης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος κ. Χρήστος Δελημιχάλης, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος κ. Αχιλλέας Κοντογεώργος, ο Διευθυντής του ΚΛ.Ο.Α. 2004/ Γ.Ε.ΕΘ.Α., Αντιστράτηγος κ. Βασίλειος Γιαννόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, Υποστράτηγος κ. Βασίλειος Κωνσταντινίδης, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη με εμπλοκή, γνώση και ειδίκευση στην Ολυμπιακή προετοιμασία. 
 
Σε δήλωση του ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιος Φλωρίδης, τόνισε τα εξής: «Έχουμε εισέλθει στην τελική φάση για την προετοιμασία της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. Σήμερα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης πραγματοποιούμε μια μεγάλη συνεδρίαση και συνάντηση συντονισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων από την πλευρά του Ελληνικού κράτους στην υπόθεση «ασφάλεια». Αυτές οι συναντήσεις ξεκίνησαν πριν από λίγο καιρό, αλλά τώρα συστηματοποιούνται και θα ενταθούν όλο και περισσότερο το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

 

Για περισσότερες πληροφορίες Τηλ.: 210-6924558
                                          Fax: 210-6929764
                  Διεύθυνση Ιστοσελίδας: www.ydt.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις