Δε 20 Μαρτίου 23
ΑρχικήΠολύδωρας ΑρχείοΠολύδωρας 20062-11-2006:Χαιρετισμός του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου της ΠΟΑΞΙΑ

2-11-2006:Χαιρετισμός του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου της ΠΟΑΞΙΑ

Πανοσιολογιότατε, κύριε Πρόεδρε της ΠΟΑΞΙΑ, κύριε Πρόεδρε της ΠΟΑΣΥ, κύριε Πρόεδρε των Αποστράτων, κύριοι εκπρόσωποι των κομμάτων, Αρχηγέ, Υπαρχηγέ, Επιθεωρητά Νότου, κύριε Καθηγητά, Αλέξη Μητρόπουλε, κυρίες και κύριοι Σύνεδροι. Χαιρετίζω το Συνέδριό σας και εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του. 

Να ορίσω πρώτα την σχέση μου προς τον συνδικαλισμό. Εννοώ τον συνδικαλισμό της Αστυνομίας. Είμαι υπέρ του συνδικαλισμού της Αστυνομίας. Πιστεύω στην αξία που κατάγεται και από την ετυμολογία του όρου. Η συνδικία είναι η αρετή. Κατά αντιδιαστολή προς την αντιδικία. Δεχθείτε αυτή την μαγεία των εννοιών. Επελέγη ο όρος συνδικαλισμός, από τον ελληνικό, σχεδόν εν αχρηστία, όρο που λέγεται συνδικία. Και είναι η έννοια κατέναντι της αντιδικίας. 

Δεν θα κάνω διάλεξη για το περιεχόμενο της συνδικίας, αλλά μπορούμε επιγραμματικά να πούμε ότι η συνδικία έχει δύο χαρακτηριστικά. Το ένα της συνεννόησης, της αξίας του συν και το άλλο της δίκης ή διεκδίκησης ή διαιτησίας. Έτσι υπαγορεύεται ο ρόλος και στο συνταγματικά κατοχυρωμένο συνδικαλιστικό δικαίωμα των Αστυνομικών.

Εκτός από αυτό, που έχει να κάνει με την ετυμολογία, με τους βαθείς ορισμούς, σας λέω ότι εγώ χαίρομαι να βλέπω την πρόθεση, την απόφαση, την κίνηση και την δράση ενός συνόλου στην επιφάνεια και όχι να είναι κάπου άδηλη η πρόθεση, η απόφαση, η δράση και η κίνηση, άδηλη σε κάποιες σκοτεινές ή υπόγειες συναντήσεις. Στο κάτω-κάτω της γραφής είναι ζήτημα δημοκρατίας ο διάλογος, η ανοιχτή και φωτεινή δράση.

Η σχέση μου με την σημερνή συνδικαλιστική ηγεσία, δηλαδή με τους εκπροσώπους σας και της ΠΟΑΞΙΑ και της ΠΟΑΣΥ και του Πυροσβεστικού και των αποστράτων και των πολιτικών υπαλλήλων, δηλώνω εδώ στο Συνέδριο της ΠΟΑΞΙΑ την ικανοποίησή μου για το επίπεδο της σχέσεως.

Φίλε κύριε Αντωνακόπουλε, δεν είναι εκ του περισσεύματος της καρδίας μου ή της γενναιοψυχίας μου ή της καλής προαίρεσής μου το επίπεδο. Είναι και από τα δύο μέρη. Και ευχαριστώ και τον Γιώργο Γαρουφαλιά και τον κύριο Αντωνακόπουλο και τον εκπρόσωπο του Συνασπισμού ότι συμβάλλουν στην αναβάθμιση του επιπέδου του διαλόγου στο συνδικαλιστικό επίπεδο. Θέλουμε να σας υπηρετήσουμε όπως έχουμε υποχρέωση να υπηρετήσουμε όλα τα σύνολα της ελληνικής κοινωνίας.

Προχωρώ τώρα στην περιγραφή της στρατηγικής σημασίας των συγχρόνων ζητημάτων του αστυνομικού έργου. Δεν τα λέω θεωρητικά μόνο σ’εσάς, τα είπα με πρακτική σημασία και δύναμη στο Υπουργικό Συμβούλιο. 

Εισάγω τον προβληματισμό κύριε Μητρόπουλε ότι η διάκριση, η ρηχή, επιφανειακή και επιπόλαια μεταξύ παραγωγικών και μη παραγωγικών Υπουργείων ή αλλιώς παραγωγικών και μη παραγωγικών τομέων της οικονομίας και της κοινωνίας είναι ψευδεπίγραφη και αν είχε κάποιο αντίκρισμα ιστορικό τώρα δεν ισχύει. Αυτό είναι στρατηγική σκέψη για τον ορισμό της Αστυνομίας. Για τον ορισμό της Δημόσιας Διοίκησης, για τον ορισμό του Πυροσβεστικού, για τον ορισμό των Λιμενικών. Το παράδειγμα απλό κ’ευσύνοπτο, εάν μια περιοχή αφεθεί χωρίς αστυνομική λειτουργία, δεν λέω προστασία, λειτουργία, δεν μπορεί να γίνει εκεί και παραδοθεί παραδείγματος χάριν σε συμμορίες ληστών και σε ανομία, δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για οικονομική ή άλλη ανάπτυξη σε εκείνο το τοπίο.

Δεύτερον, μέγα έργο του έργου της Εθνικής ?μυνας έχει μετατεθεί από την φορά των πραγμάτων, από την εξέλιξη των πραγμάτων στους ώμους της Αστυνομίας ή των Σωμάτων Ασφαλείας. Τα Σώματα Ασφαλείας, χρησιμοποιώ τον όρο όπως λέει το Συμβούλιο Επικρατείας με την κανονιστική λειτουργία που τους έχει εκχωρηθεί.

Και ενώ στο Διοικητικό Δίκαιο έχουμε τον κανόνα σχεδόν αξιωματικής σημασίας ότι καμία αρμοδιότητα πέρασε και στο Σύνταγμα χωρίς να συνοδεύεται από τους αντίστοιχους πόρους, εδώ έχουμε αρμοδιότητα μεταφερόμενη από τον όγκο των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, το λέω σχηματικά, μπορεί να γίνει και αναλυτικότερη η περιγραφή, χωρίς τους αναγκαίους πόρους. 

Σας λέω πώς είναι η προσέγγιση του ζητήματος της Αστυνομίας από την δική μου ματιά και σκοπιά, προσέγγιση που είναι εκτεθειμένη, την έχω εκθέσει στα ανώτατα δυνατά θεσμικά όργανα. 

Τρίτον. Επειδή ο οικονομικός ρυθμός της χώρας προϋπολογιστικά και εκτελεστικά κινείται με το βασικό ορόσημο που λέγεται κοινοτικοί πόροι, δηλαδή εισροές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Α’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, Β’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και Δ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης με επιτυχία του Καραμανλή 2007-2013 πάνω από 20 δις ευρώ, 20.500, αλλά με την αναλογιστική εκτίμηση των πραγμάτων φτάνει 40 δις για να τοποθετήσουμε σε αναπτυξιακή φορά και διαδικασία. 

Λέμε, λοιπόν, αν ένα, και αυτό είναι εκτεθειμένο στα ανώτατα όργανα, αν ένα Υπουργείο ή ένας τομέας της διοικήσεως δεν έχει επιλέξιμες δαπάνες παρά ανάγκες, τι θα πρέπει να γίνει; Να κατεβάσει ρολά; Ή θα είναι όλα στα επιλέξιμα ενός κεντρικού προγραμματισμού όπως συμβαίνει στην πράξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπου λειτουργούμε όχι απλά διεκδικητικά, αλλά με την συνεισφορά μας, συνεισφορά εθνική και συνεισφορά μας στην ιδέα και στην σχεδίαση έτσι ώστε αυτό το δαπάνημα να προερχόμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνεται επ’ ωφελεία της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. 

Στην περίπτωσή μας προτείνω να εκτιμήσουμε ότι, οι επιλέξιμες δαπάνες αντλούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με αντίστοιχη καταβολή της εθνικής συμμετοχής. Αν ένα Υπουργείο δεν έχει επιλέξιμες δαπάνες προσφέρει στον εθνικό προϋπολογισμό εκ του λόγου ισόποσο λόγο μαθηματικό ανάλογο ισόποσο προς το ποσό της εθνικής συμμετοχής που δεν κατέβαλε.

Έτσι, κάποιο αντιστάθμισμα πρέπει να υπάρχει για το Υπουργείο εκείνο που δεν έχει επιλέξιμες δαπάνες, για να ικανοποιηθούν με την εισφορά από τα κοινοτικά ταμεία, κάποιο αντιστάθμισμα πρέπει να υπάρχει από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Έτσι οργανώνω μέσα στην Κυβέρνησή μου την οικονομική πρόταση για στήριξη σε οικονομικά επίπεδα, σε οικονομικούς όρους για στήριξη της Αστυνομίας. 

Θέλω να σημειώσω ακόμη πάνω σε αυτή την γενική περιγραφή του αστυνομικού έργου και των οικονομικών όρων. Έτσι είναι ο τίτλος, αστυνομικό έργο και οικονομικοί όροι, μακροοικονομικά. 

Θέλω να σας πω δύο παρατηρήσεις. Ο λόγος του αστυνόμου, μαθηματικός λόγος, προς χίλιους κατοίκους δεν έχει αξία. Δεν έχει αξία. Είναι ένα στατιστικό μέγεθος, το δεχόμαστε. Φαίνεται αυτός ο λόγος ο μαθηματικός ότι είναι υψηλός για την Ελλάδα, αλλά θέλω να τον προσαρμόσουμε για να προσλάβει την καλή του σημασία, εν σχέση, μία τρίτη παράμετρος πρέπει να προστεθεί, εν σχέση προς το εγκληματολογικό αντικείμενο. 

Το οποίο εγκληματολογικό αντικείμενο μεταβάλλεται κατά τις εποχές. Δεν μπορώ να δεχθώ, παραδείγματος χάριν, ότι έχουμε το ίδιο εγκληματολογικό αντικείμενο Βέλγιο και Ελλάδα, Λουξεμβούργο και Ελλάδα. Ή κάποια άλλη χώρα της Ενωμένης Ευρώπης. Το εγκληματολογικό αντικείμενο εδώ είναι μετρήσιμο, έχει τα δικά του αίτια. Μπορούμε να υπογραμμίσουμε μεταξύ των αιτίων της επικαιρότητας, την περίπτωση της λαθρομετανάστευσης. Μπορούμε να δούμε μία έξαρση του εισαγόμενου εγκλήματος. Μπορούμε να συνυπολογίσουμε την γεωγραφική θέση της χώρας εν σχέση προς το εγκληματολογικό φαινόμενο. 

Όλα αυτά να συνεκτιμηθούν για να βρεθεί ο σωστός μαθηματικός λόγος των αστυνόμων σε σχέση προς χίλιους κατοίκους όπως είναι η στατιστική παραδοχή. 

Η τελευταία παρατήρησή μου σε αυτό το σχήμα της δικής μου αντίληψης πως ασκώ την πολιτική εποπτεία, ηγεσία πάνω στο αντικείμενο που η ευθύνη μου με καλεί να λειτουργήσω. Η ευθύνη μου η οποία υπαγορεύεται από το Σύνταγμα, από την επιλογή του Καραμανλή, από την δική μου συνείδηση, από τον Νόμο. 

Προσοχή κυρία και κύριοι Αξιωματικοί Σύνεδροι. Στη σχέση μας με την κοινωνία είναι πρωταρχικής σημασία να κατοχυρώνουμε καθημερινά έναν αμοιβαίο σεβασμό, μια αμοιβαία εκτίμηση με την κοινωνία. Η σχέση μας, είτε συνδικαλιστική, είτε διοικητική, είτε πολιτική, πολιτική με την ευρεία σημασία του όρου, είναι πάντοτε τριμερής. Διοικούμενοι, δηλαδή οι Αστυνόμοι, φυσική και πολιτική ηγεσία και κοινωνία. Αν ξεχάσουμε, αν φύγει από τη σκέψη μας προς στιγμή η κοινωνία, ο συντελεστής αυτής της τριμερούς σχέσης κοινωνία έχουμε πρόβλημα, το οποίο πρόβλημα θα έχει τεράστιο κόστος, διοικητικό, λειτουργικό και ηθικό. 

Η σχέση μας με την κοινωνία και στην συνδικαλιστική μας διεκδίκηση, η φυσιογνωμία μας, η εικόνα της Αστυνομίας έπαθε τεράστια βλάβη από το παρελθόν, έχουμε δουλείες αρνητικές. Οι δουλείες οι αρνητικές ανάγονται στα χρόνια της χούντας και πριν. Τώρα έχουμε υποχρέωση να παρουσιάσουμε το αληθινό μας πρόσωπο. Όχι εκείνο το πλαστογραφημένο από την φορά των ιστορικών πραγμάτων. Εγώ ορίζω και συνέχεια με κριτικάρουν, αλλά δεν πτοούμαι, ότι εδώ ήρθε ο Αστυνόμος ή ο Αστυφύλακας ήρθε με πανελλήνιες, είναι αριστούχος, για βιοπορισμό και με μια πρώτη παραδοχή θεωρητική, ιδεολογική, για αποστολή. 

Δεν είναι της παρούσης να θίξουμε ή αναλύσουμε πως γεννάται αυτή η έφεση για αποστολή από ένα παιδί, από μικρό παιδί, από το DNA, αλλά είναι μέσα στην σύνθεση την ιδεολογική του Αστυφύλακα, του απλού Αστυφύλακα ή Αξιωματικού για το πώς φοράει την στολή και εντάσσεται στο Σώμα. Αυτό αρκεί να το προβάλλουμε. 

Είπα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Μέγαρο Μουσικής στην γιορτή ότι δεν θέλουμε να είναι αστυνομικό έργο η διαδήλωση. Δεν το θέλουμε. Γιατί να είναι; Ευχόμαστε, σκεπτόμαστε, ονειρευόμαστε, οραματιζόμαστε μια δημοκρατική κοινωνία χωρίς φυλαγμένες διαδηλώσεις. Να κινούνται ελεύθερα, να διαδηλώνουν, είναι ζωντανή η κοινωνία, ένας ζωντανός οργανισμός χωρίς την παρουσία του Αστυφύλακα. Αυτή ήταν η ιδέα μου να έχουμε αφύλακτες διαδηλώσεις μέσα στο δεδομένο πλαίσιο εμβαδού του δρόμου που θα είναι ικανό για μια ακώλυτη διαδήλωση χωρίς να κλείνει η πόλις. 

Όλα αυτά είναι σκέψεις τις οποίες εγώ μελετώ μαζί με το Επιτελείο μας στην βάση ‘‘προσοχή στη σχέση μας με την κοινωνία και στην εικόνα’’. 

Είμαι ευχαριστημένος και ανακοινώνω και στο Συνέδριό σας το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις φέρνουν πολύ ψηλά την Αστυνομία στην συνείδηση του λαού. Αυτό να το κατοχυρώσουμε θεσμικά, συνδικαλιστικά, διοικητικά. 

Τελείωσα το γενικό μέρος.
 
Το ειδικό μέρος, ας αρχίσω από μια παρατήρηση προς την εισήγηση του Προέδρου. Το ειδικό μέρος λέει: επιφυλάσσομαι και ξανασκεφτείτε το, το θέμα των προτάσεών σας για τα δικονομικά ή ποινικά ζητήματα. Με άλλα λόγια, δεν ξέρω, νομίζω το είπε ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού, είμαι και εγώ αντίθετος για την παράταση του χρόνου του αυτοφώρου. Κάντε συζήτηση μόνοι σας γιατί θα έχετε τις κάποιες ερμηνείες, κάποιες αιτίες που το προτείνετε. Δεν θέλω να το επιμείνετε, όπως δεν θέλω να επιμείνετε και στην έρευνα κατ’ οίκον την ημέρα χωρίς την δικαστική εγγύηση. Δεν τα χρειαζόμαστε αυτά. 

Βεβαίως θα ακούσω εισηγήσεις, αναλύσεις, προτάσεις, αλλά σας λέω ότι ο καινούριος ρυθμός της ζωής είναι, το αστυνομικό έργο γίνεται, -ευρωπαϊκός κυρίως αλλά από όλο τον πολιτισμένο κόσμο και από τις αρχές του ΟΗΕ- ο δρόμος είναι πολύ σύνθετος για το αστυνομικό έργο. Αντί να απλουστεύεται γίνεται πιο σύνθετος. Δεν λέω πιο δυσχερής, πιο σύνθετος. Το αστυνομικό έργο πρέπει να είναι σε μια δοσολογία ¼ η καταστολή, η δράση για την αντιμετώπιση -γιατί αντιμετωπίζουμε το κοινωνικό και το εγκληματολογικό, κυρίως το εγκληματολογικό φαινόμενο στην τελευταία φάση του- όλα τα εγκληματολογικά φαινόμενα είναι στο βάθος κοινωνικά φαινόμενα. Εμείς καλούμεθα να το αντιμετωπίσουμε στην τελευταία φάση του. Δεν πέφτει πολύ μέρος της πρόληψης σε εμάς, αλλά άμα δούμε τα αντικείμενα ένα προς ένα έχουμε και πρόληψη. 

Το ¼ λοιπόν από το αστυνομικό έργο να είναι η ευθεία καταστολή. ¼ η πρόληψη και τα 2/4 η σύγχρονη κατοχύρωση των νομικοπολιτικών ζητημάτων, δηλαδή υπογράμμιση των ατομικών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ευαίσθητων δεδομένων. Για αυτό και η πολιτεία συνολικά προσφεύγει, καταφεύγει, εκχωρεί εξουσία στις ανεξάρτητες αρχές ώστε να είναι μια κοινωνική διαβούλευση και τελικά έκφραση χωρίς το παλαιό σχήμα, το τριμερές, νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική εξουσία. Νέες οντότητες. Ακόμη και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έχουν σοβαρή υπόσταση στο πολιτικό, κοινωνικό ή και εγκληματολογικό γίγνεσθαι.

Στα ειδικότερα λοιπόν είπα για τις γενικές παρατηρήσεις μου ή επιφυλάξεις μου για τα δύο ζητήματα αυτά του ποινικού ή της ποινικής δικονομίας και έρχομαι για τα συνδικαλιστικά.

Στα συνδικαλιστικά είμαι πολύ μαζί σας, όχι λαϊκίστικα αλλά με έναν ολόκληρο οικονομικό και πολιτικό, εννοούμε διοικητικό συλλογισμό. Κάναμε ξενύχτια με τους συνδικαλιστές, τα Προεδρεία, για να καταλήξουμε στο ταλαίπωρο 8% επί του μισθού του Ανθυπολοχαγού για την επικινδυνότητα. Είμαι σε θέση να σας πω ότι έχω εναγώνια αισιοδοξία, το βλέπετε το αντιφατικό, αισιοδοξώ μεν αγωνιώ δε. Έχουμε και μια σειρά άλλων πραγμάτων, όπως π.χ την 5ετία που την κατοχυρώσαμε μέσα στο συνταξιοδοτικό με τα ερωτήματα που αφορούν την καταβολή εισφορών. Δεν συζητούμε καταβολή εισφορών.

Έχουμε και άλλα θέματα. Παραδείγματος χάριν ένα ζήτημα ηθικής τάξεως, δεν ξέρω ποιος το έθιξε, ο κύριος Αντωνακόπουλος. Ναι, θέλω την αποκατάσταση των τριών συνδικαλιστών. Έχω δεσμευτεί, το επιμένω. Οι θησαυροφύλακες στρεψοδικούν πάντα, είναι με την σελίδα, την μόνη σελίδα των οικονομικών τους λογαριασμών. Επιμένω με επιχείρημα, συνέχεια. Είναι και άλλα θέματα στα οποία είμαι σύμμαχος. Σας είπα για την 5ετία, σας είπα για την επικινδυνότητα του 8%, σας είπα για τους τρεις συνδικαλιστές, είναι ζήτημα τιμής. Έχουμε το 135€ για τους παθόντες εν υπηρεσία που μετατίθενται σε υπηρεσία γραφείου και χάνουν αυτά που κατά την βάσιμη προσδοκία των έργων και των καθηκόντων θα ελάμβαναν. Και άλλα που ξεχνώ τώρα αλλά είμαι μεθοδικός, επίμονος, συστηματικός και σε συνεργασία με τους εκπροσώπους σας, σοβαρή συνεργασία, εκφράζω την ικανοποίησή μου για την συνεργασία. Όχι γιατί μου κάνουν τα χατίρια, αλλά γιατί με φωτίζουν κάθε φορά. Δεν μου κάνουν κανένα χατίρι, συνεπιχειρηματολόγοι είμαστε, συνδιεκδικητές είμαστε, το δίκαιο θέλουμε να κατοχυρώσουμε, όχι μονοδιάστατα εγώ τουλάχιστον, όχι μονοδιάστατα συνδικαλιστικά και συντεχνιακά. Αλλά ξέρω ότι θα είναι μία προσφορά για να έχουμε εμείς την αντιπροσφορά του οφειλόμενου έργου. 

Δηλαδή, ο αστυνομικός ως άνθρωπος είναι κεφάλαιο διοικητικού, πολιτικού και ηθικού περιεχομένου τεράστιο. Δεν μπορούμε να κάνουμε, πώς να πούμε, εγώ να έρθω εδώ και να παρακάμπτω για να διοικώ. Τι να διοικώ; Να παρακάμπτω τα αιτήματα; Να μην τα σκέφτομαι ένα ένα;

Θεσσαλονίκη. Κάναμε τρεις ημέρες ξενύχτι. Παλεύαμε τρία θέματα τότε, όχι δεκατρία -έχουμε δεκατρία- τρία θέματα τότε, μία πολύ δριμεία συζήτηση που είχε ανοίξει με έγγραφο για το εκλογικό επίδομα. Δεύτερον, την επικινδυνότητα και τρίτον την πενταετία. 
Λαμβάνω εγώ τις διαβεβαιώσεις, τις θέτω γραπτώς στα προεδρεία και γίνεται ως έπρεπε, ως έδει αναστολή. Σας συγχαίρω για την αναστολή και σας ευχαριστώ. Αλλά ζητώ και το Συνέδριο να επιδοκιμάσει την γραμμή συμπεριφοράς. 

Τρία ήταν τα ζητήματα που είχαν βγει στην επιφάνεια με οξύτητα εκείνες τις ώρες. Επαναλαμβάνω, το εκλογικό επίδομα μία δριμεία συζήτηση απαράδεκτη, την ξέρετε όλοι. Δεύτερον η πενταετία και τρίτον το 8% για το οποίο κάναμε ξενύχτια να συμφωνήσουμε. Ήταν η κίνηση για το 10%.
 
‘’Γρονθοκοπηθήκαμε’’ επιχειρηματολογώντας,  αντεπιχειρηματολογώντας στα ξενύχτια. Και ο Αρχηγός και εγώ. Καταλήξαμε και λαμβάνουμε το σήμα τότε, για αυτό είναι εκκρεμές ακόμα το θέμα, ήταν αρχές Οκτωβρίου η δήλωση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας, καταλήγουμε ότι συζητείται στις αρχές Οκτωβρίου γιατί και με το λογικό αντεπιχείρημα ότι δεν μπορεί να νομοθετήσει υπό πίεση η Κυβέρνηση και να λύσει τα θέματα κατά αυτόν τον τρόπο. 

Η τελευταία επικοινωνία μου, χθεσινοβραδινή, λέει ότι μπορούμε να αισιοδοξούμε -εναγωνίως λέω εγώ- για το 8% εντός ωρών. 

Αυτή είναι η αναφορά μου επί των ειδικoτέρων. Σημειώνω ότι προχωρεί στο μισθολόγιο.

Βλέπω μία ανησυχία; Με συγχωρείτε. Εγώ αναφέρω, εγώ εκθέτω απολογισμό. Τα υπόλοιπα θα τα συζητήσετε εσείς σε απολογισμό ο οποίος αισθάνομαι και πρέπει να γίνει από εμένα προς εσάς, και κατά κάποιο τρόπο είναι αναφορά πεπραγμένων. 

Επιπλέον θέλω να σας πω ότι προχωρεί με πολύ κόπο και, όπως γίνεται συνήθως, διαβουλεύσεις και συνεννοήσεις μεταξύ του Αρχηγείου και των συνδικαλιστικών σας οργανώσεων, το κεφάλαιο του βαθμολογίου. Και από δρόμους άλλους προωθώ το μισθολόγιο. 
Αυτή είναι η αναφορά μου, κυρίες και κύριοι. Νομίζω ότι από πλευράς ωρίμανσης των προϋποθέσεων και των συνδικαλιστικών και διοικητικών πράξεων έχουμε προχωρήσει. 
Και σας ζητώ αυτό το πνεύμα που σας εξέθεσα στην εισήγησή μου, αλληλεγγύης, συμπαράστασης, ακόμη –ακόμη και νουθεσιών που ετόλμησα να διατυπώσω, πώς να φέρνετε καλύτερο αστυνομικό αποτέλεσμα μαζί με τους διοικούμενους σας, ως αξιωματικοί και στην τριμερή σχέση Αστυνομία –Υπουργείο – Αρχηγείο και κοινωνία. 
Με αυτές τις σκέψεις εγώ καταλήγω τον χαιρετισμό μου. Θέλω να υπάρξει δημιουργικό και παραγωγικό αποτέλεσμα, το οποίο εγώ, εμείς το Υπουργείο θα θεωρήσουμε ότι είναι πολύτιμη πρώτη ύλη, πολιτική πρώτη ύλη επεξεργασμένη από το συλλογικό όργανο για σωστές περαιτέρω αποφάσεις. 

Καλή επιτυχία στο συνέδριό σας. Σας ευχαριστώ θερμά.
 

Τελευταίες Αναρτήσεις