Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2003Δελτία Τύπου Απρίλιος 200318-4-2003: Συνάντηση Τρόικα Ε.Ε. με χώρες των Δυτικών Βαλκανίων καθώς και Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία

18-4-2003: Συνάντηση Τρόικα Ε.Ε. με χώρες των Δυτικών Βαλκανίων καθώς και Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα , 18-4-2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της άσκησης της Ελληνικής Προεδρίας, στις 22 Απριλίου 2003, πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη συνάντηση Τρόικας Ε.Ε. με χώρες των Δυτ. Βαλκανίων, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας, στην οποία θα παραστούν οι Υπουργοί Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης. Καθήκοντα προέδρου στη συνάντηση θα ασκήσουν οι Υπουργοί Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλης ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ και Δικαιοσύνης κ. Φίλιππος ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ.

Οι χώρες που έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν είναι οι εξής:

Αλβανία, ΠΓΔΜ, Σερβία ? Μαυροβούνιο, Κροατία, Βοσνία ? Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, καθώς και υψηλόβαθμοι Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου και της EUROPOL.

Η συνάντηση αποτελεί πρωτοβουλία της Ελληνικής Προεδρίας και  εντάσσεται στο πλαίσιο των εξωτερικών σχέσεων του τομέα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων. Αποσκοπεί στην ενημέρωση των προαναφερομένων χωρών σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενδυνάμωση της περιφερειακής συνεργασίας στα Βαλκάνια, στους τομείς της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και της παράνομης  μετανάστευσης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες 

Τηλ.: 2106924558

Fax: 2106929764

E-mail: elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις