Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2003Δελτία Τύπου Ιούλιος 200317-7-2003: Ανακοίνωση με αφορμή δηλώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων

17-7-2003: Ανακοίνωση με αφορμή δηλώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αθήνα, 17-7-2003

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Με αφορμή χθεσινές ανακοινώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), που δημοσιεύθηκαν σήμερα στον Τύπο, ανακοινώνονται τα εξής:

  • Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, θα συνεχίσει με το ίδιο ενδιαφέρον, την προσπάθεια για ικανοποίηση των αιτημάτων του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, πάντοτε όμως, με γόνιμο και παραγωγικό διάλογο και με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων.
  • O Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιος Φλωρίδης, από της ανάληψης των καθηκόντων του και  μέχρι σήμερα, δεν έχει δεχθεί κανένα αίτημα για συνάντηση με εκπροσώπους της συγκεκριμένης Ομοσπονδίας. Η προχθεσινή (Δευτέρα 15 Ιουλίου 2003) επίσκεψη εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με σκοπό τη μη προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον κ. Υπουργό, δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί, λόγω πολύωρης συνεργασίας του με τη Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, που ήταν σε εξέλιξη.
  • Επίσης, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τα αποδιδόμενα, από την πλευρά της συγκεκριμένης Ομοσπονδίας, στον Υφυπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Παντελή Τσερτικίδη, ως λεχθέντα, στη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής, όπου συζητήθηκε  το νομοσχέδιο για τη μονιμοποίηση των Συνοριοφυλάκων και Ειδικών Φρουρών, όπως άλλωστε επιβεβαιώνεται και από τα πρακτικά της συνεδρίασης αυτής.
  • Στο πλαίσιο της συνέχισης του διαλόγου για τα αιτήματα του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας,  ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Φαρμάκης, έχει προσκαλέσει με επιστολή του, τους συνδικαλιστικούς φορείς σε συνάντηση, την Τρίτη, 22 Ιουλίου.
  • H κυβερνητική πολιτική, στα θέματα που απασχολούν το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, παραμένει σταθερά στην ίδια θετική κατεύθυνση.

Τελευταίες Αναρτήσεις