Κυ 1 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2003Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 200317-2-2003: Παράθεση γεύματος εργασίας του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στους Πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης

17-2-2003: Παράθεση γεύματος εργασίας του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στους Πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Αθήνα, 17-02-2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συζητήθηκαν ζητήματα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης στο πλαίσιο της Ασκησης της Ελληνικής Προεδρίας

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παράθεσε γεύμα εργασίας στους Πρέσβεις των Χωρών – Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σήμερα και ώρα 13:00 στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο της συνάντησης, έθιξε από την πλευρά του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης τα ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική Προεδρία στο σκέλος της Δικαιοσύνης και των Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στη σύσταση του κοινού φορέα φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον καταμερισμό των βαρών και στην προσπάθεια να υιοθετηθούν οι οδηγίες που προδιέγραψε η Σύνοδος της Σεβίλλης. Κυρίως, ωστόσο, έδωσε το πολιτικό στίγμα που συνέχει τα ζητήματα αυτά, συνδέοντας τα επιμέρους στοιχεία τους με τον αναγκαίο προβληματισμό για μια συνεκτική, πολυδιάστατη και κοινή μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συζήτηση που ακολούθησε αναδείχθηκε η σημασία της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, μέσα από τη διττή της διάσταση, δηλαδή των μέτρων στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτών προς τις τρίτες χώρες, με έμφαση, λόγω των περιστάσεων, στην Τουρκία.

Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε η βαρύτητα που αποδίδεται στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και στις διαστάσεις που αποκτούν οι παράμετροι της ασφάλειας στην εποχή μας, μέσα από τη διεθνή συνεργασία και στην περίπτωσή μας με σταθμό τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε από τον κ. Υπουργό η πολιτική βούληση για τη συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην καταπολέμηση του Οργανωμένου Εγκλήματος στα Δυτικά Βαλκάνια, ως συνέχεια της Διάσκεψης του Λονδίνου, με πρώτο σταθμό τη συνάντηση Κορυφής με τις χώρες αυτές στη Θεσσαλονίκη. Περίγραμμα των Ελληνικών προτάσεων θα παρουσιαστεί επίσημα στο επικείμενο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, που θα πραγματοποιηθεί την 27η και 28η Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλ.: 2106924558

Fax: 2106929764

E-mail: elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις