Πα 9 Ιουνίου 23
ΑρχικήΒουλγαράκης ΑρχείοΒουλγαράκης 200517-04-2005:Συνέντευξη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου Βουλγαράκη στην εφημερίδα « Τhe Washington Times»

17-04-2005:Συνέντευξη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου Βουλγαράκη στην εφημερίδα « Τhe Washington Times»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα,  17/04/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε στις Η.Π.Α, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Τhe Washington Times».

Στο σχετικό άρθρο, που δημοσιεύτηκε στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας, με τίτλο: «Η Αθήνα προσφέρει τον εαυτό της σαν κέντρο κατά της τρομοκρατίας», αναφέρονται από τον συντάκτη Gus Constantine, τα εξής :

  – Ο Έλληνας Υπουργός Δημόσιας Τάξης κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσημης επίσκεψης του στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα, πρότεινε να γίνει η Αθήνα ένα σημαντικό σημείο προφυλακής της Διεθνούς Συνεργασίας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και άλλων διακρατικών απειλών, αντλώντας από την εμπειρία, που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, τον περασμένο χρόνο.
    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Washington Times ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης, πρότεινε να ¨χτιστεί¨ ένα κέντρο στην ελληνική πρωτεύουσα με μορφή ιδρύματος στο οποίο θα ενσωματωθούν  οι γνώσεις και οι εμπειρίες της διεθνούς συνεργασίας, που αποκτήθηκαν από την προστασία μιας μεγάλης διοργάνωσης από τρομοκρατική επίθεση.
    «Η οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων σε ασφαλές περιβάλλον ήταν μια μεγάλη πρόκληση για την πατρίδα μας» είπε ο Υπουργός. «Καμία άλλη χώρα δεν αντιμετώπισε την ανάγκη σχεδιασμού ασφάλειας για τόσο μεγάλα γεγονότα μετά την 11η  Σεπτεμβρίου. Το αποτέλεσμα ήταν Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς κρίσιμα περιστατικά. Ο σχεδιασμός αυτός μας έδωσε ένα δίκτυο συνεργασιών με πολλές χώρες που είχαν τεχνογνωσία και σήμερα διαθέτουμε ένα νέο μοντέλο ασφάλειας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση νέων προκλήσεων» είπε.
    Το προτεινόμενο ίδρυμα στην Αθήνα θα μπορούσε να ονομαστεί Βαλκανικό και Μεσογειακό Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια. Θα μπορούσε να εκπαιδεύει μέλη υπηρεσιών ασφάλειας από άλλες χώρες της περιοχής και να διοργανώνει στρατηγικές και τακτικές ασκήσεις με τη βοήθεια των ΗΠΑ και Ευρωπαϊκών χωρών.
    Στην Ουάσιγκτον, ο κ. Βουλγαράκης συναντήθηκε με μια ευρεία γκάμα Αξιωματούχων των ΗΠΑ που είναι υπεύθυνοι για θέματα ασφάλειας, μεταξύ άλλων με τον Σύμβουλο του Προέδρου για θέματα Εσωτερικής Ασφάλειας Frances Townsend, τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Michael Chertoff, τον Διευθυντή του FBI Robert S. Mueller III, τον Υφυπουργό Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις Nicholas Burns, τον Υπουργό Δικαιοσύνης Alberto R.Gonzales, τον Διευθυντή της CIA Porter J.Goss και τον πρώην Διευθυντή George J.Tenet.
    Ο κ. Βουλγαράκης επίσης μίλησε στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών. «Σήμερα η Ελλάδα διανύει την καλύτερή της εποχή στη σύγχρονη ιστορία. Έχουμε ισχυρή δημοκρατία, υψηλό επίπεδο ανάπτυξης, κοινωνική συνοχή. Η χώρα μας είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και όλων των άλλων σημαντικών Διεθνών Οργανισμών. Γι΄αυτό το λόγο πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να παίξει κρίσιμο ρόλο στα Βαλκάνια, τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο» είπε.-

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                              Fax  :  210 6929764
                                            e-mail : elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις