Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 200615-02-2006: Τελετή παράδοσης και παραλαβής του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης

15-02-2006: Τελετή παράδοσης και παραλαβής του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα,  15/02/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 10:30, η τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης»,  ο νέος Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βύρων Πολύδωρας, παρέλαβε το Υπουργείο από τον απερχόμενο Υπουργό κ. Γιώργο Βουλγαράκη.

Στην τελετή παρέστησαν ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. Πρέσβης κ. Ιωάννης Κοραντής, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Αγγελάκος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος κ. Χρήστος Σμέτης καθώς και άλλοι Υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Ο απερχόμενος Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης παραδίδοντας τα καθήκοντα του στον κ. Πολύδωρα δήλωσε τα εξής: «Κύριε συνάδελφε, κύριε Διοικητά της Ε.Υ.Π, κύριοι Αρχηγοί, κύριε Εισαγγελέα, κυρίες και κύριοι Αξιωματικοί. Επιτρέψτε μου να πω φίλες και φίλοι. Και λέω φίλες και φίλοι διότι ειλικρινά έτσι το αισθάνομαι. Θυμάμαι την αντίστοιχη τελετή όταν πριν από περίπου δύο χρόνια από την αίθουσα αυτή γινόταν η δική μου ανάληψη της Υπουργείας. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα συνδεόμουν τόσο πολύ με όλους εσάς με τους οποίους είχα την εξαιρετική τιμή και χαρά να συνεργαστώ και να με τιμήσετε με τη φιλία σας.

Θέλω προκαταβολικά να σας πω από τα βάθη της καρδιάς μου ένα τεράστιο ευχαριστώ. Ευχαριστώ γιατί σταθήκατε άξιοι συνεργάτες. Ευχαριστώ γιατί με προστατεύσατε σε πολλές περιπτώσεις από πιθανά λάθη τα οποία θα έκανα. Ευχαριστώ γιατί μου δείξατε ένα νέο δρόμο και μία νέα οπτική να βλέπω τα πράγματα που σαν πολιτικός μέχρι τότε δεν την είχα. Ευχαριστώ ακόμα γιατί μου δείξατε τι σημαίνει να είναι κανείς προσηλωμένος στο καθήκον, να αγωνίζεται νυχθημερόν, να μη γνωρίζει ωράρια, να μη γνωρίζει ώρες, να μη γνωρίζει μέρες, γιορτές, αργίες, να μη γνωρίζει ουσιαστικά οικογένεια. Πρέπει να σας πω ότι τα δύο αυτά χρόνια που είχα την τιμή να είμαι μαζί σας και να έχω την αίσθηση ότι συνυπηρετώ με κάποιο τρόπο, διόρθωσα πολλά πράγματα στον εαυτό μου. Πέρασα μαζί σας στιγμές εξαιρετικά καλές αλλά και δύσκολες. Περάσαμε στεναχώριες, περάσαμε άγχη, αλλά και πολλές χαρές.

Θέλω να πιστεύω ότι η σύντομη παρουσία μου από αυτό το Υπουργείο βοήθησε κάπως. Και θέλω επίσης να πιστεύω ότι οι στόχοι τους οποίους είχαμε θέσει προχώρησαν έστω για λίγο. Σ αυτές τις περιπτώσεις συνηθίζεται να γίνεται ένας μικρός απολογισμός. Εγώ δεν θα τον κάνω. Θα τον κάνει ο Βύρωνας στο τέλος της 4ετίας. Γιατί αντιλαμβάνομαι ότι το έργο της κυβέρνησης είναι συνολικό. Και αντιλαμβάνομαι ότι το έργο της κυβέρνησης είναι αθροιστικό. Θέλω μόνο να σας πω και να ξέρετε το εννοώ ότι σας έχω μες την καρδιά μου. Σας ευχαριστώ πολύ».

Στη συνέχεια ο νέος Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βύρων Πολύδωρας δήλωσε:
«Κύριε Υπουργέ του Πολιτισμού από σήμερα, κύριε Υπουργέ Δημόσιας Τάξης, ευδοκίμως υπηρετήσαντα, Αρχηγοί, κυρίες και κύριοι Αξιωματικοί, κυρίες και κύριοι.
Πρώτον εκμεταλλεύομαι τη στιγμή της παραλαβής για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντάς μου αυτό το νευραλγικό πόστο.

Δεύτερον είμαι τιμώμενος να διαδέχομαι τον Γιώργο Βουλγαράκη που είναι μια σημαντική πολιτική προσωπικότητα, άξιος συνάδελφος και άξιος Υπουργός Δημόσιας Τάξης  ευδοκίμως υπηρετήσας. Και για να μην είμαστε μόνο στους φιλόφρονες λόγους υπενθυμίζω το μέγα έργο της διεξαγωγής με ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων που είναι προϊόν του Γιώργου Βουλγαράκη, της Κυβέρνησης Καραμανλή και της συνεργασίας του με το προσωπικό του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.

Τρίτον το έργο μου, το έργο μας, οριοθετείται από το Σύνταγμα και τους Νόμους και συνθέτει μια εξίσωση που λέγεται δημοκρατική νομιμότητα. Θέλω να σημειώσω εδώ ότι όπως αντιλαμβάνεστε στα δημόσια πράγματα το προαπαιτούμενο και σε μεγάλες ποσότητες είναι η αυταπάρνηση. Αυταπάρνηση και κάποια απόσταση από τα προσωπικά. Κάνω από σήμερα, οικογένειά μου το προσωπικό του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης. Αυτό θα είναι το σπίτι μου. Δεύτερον, δηλαδή σε αυτή την ενότητα λόγου  πρέπει να πω ότι στις εσωτερικές μας σχέσεις σας εμπιστεύομαι απολύτως. Tο προσωπικό του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως  να ξέρει ότι στο πρόσωπο του Βύρωνα Πολύδωρα θα βρει κατανόηση, συναντίληψη και εμπιστοσύνη. Δύο είναι τα κριτήρια με τα οποία θα οργανώσουμε αυτή τη συλλογική δράση και συνεργασία. Δύο τα κριτήρια όχι περισσότερα, αξιοσύνη και εντιμότητα. Αυτό ας διαπεράσει όλο το προσωπικό του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως από τους Αρχηγούς μέχρι τον τελευταίο, την τελευταία υπάλληλο.

Θυμάμαι ότι έρχεται η οδηγία του διοικείν από την αρχαία ελληνική γραμματεία ότι «ανθρώπων άρχεις και ουκ αεί άρχεις». Ως προς την αποστολή μας αυτή είναι η τελευταία λέξη.

Θέλω και είναι επιβεβλημένο, στον ορισμό που κράτησε ο Γιώργος  Βουλγαράκης και συνεχίζω εγώ στη γραμμή της συνέχειας του κράτους. Μιας συνέχειας που έχουμε λόγους να την τιμούμε. Αν πάμε στο τέλος, στον απολογισμό μας θα είμαστε περήφανοι για το επιδιωκόμενο. Θα είμαστε υπερήφανοι εφόσον έχουμε συμβάλει στο αίσθημα ασφάλειας του λαού. Το αίσθημα ασφάλειας είναι και αυτό συνώνυμο της δημοκρατίας. Δημοκρατία χωρίς το αίσθημα της ασφάλειας υπό τον όρο της δημοκρατικής νομιμότητας είναι  έκπτωση. Εμείς θέλουμε τη δημοκρατία να την κρατήσουμε ανέκπτωτη, υπέρ του λαού ώστε μέσα στο πλαίσιο και πνεύμα  και αίσθημα ασφάλειας να προχωρήσει με βήματα προόδου με τις μεταρρυθμίσεις που κάνει η κυβέρνηση μας και με αισιοδοξία να  αντικρίσουμε το μέλλον  σε μια ειρηνική,  δημοκρατική και σε πνεύμα ασφάλειας λειτουργούσα κοινωνία της Ελλάδος. Έτσι έρχομαι κοντά σας και έτσι θα συνεχίσουμε. Σας ευχαριστώ θερμά».

   

   

Φωτογραφίες της τελετής  βρίσκονται και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (www.ana.gr)

                       Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. :  210 6977505
                                                            Fax      :  210 6929764
                                                      e-mail       : elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις