Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2003Δελτία Τύπου Ιούλιος 200314-7-2003: Επίσκεψη του Αρχηγού της Αστυνομίας του Ισραήλ στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης

14-7-2003: Επίσκεψη του Αρχηγού της Αστυνομίας του Ισραήλ στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης

ΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Αθήνα, 14/7/2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας του Ισραήλ, Αντιστράτηγος κ. Shlomo Aharonishky συνοδευόμενος από υψηλόβαθμα στελέχη, πραγματοποίησε σήμερα (14-7-2003),  επίσκεψη στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Η επίσκεψη περιελάμβανε κατ? ιδίαν συναντήσεις με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργο Φλωρίδη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Φώτιο Νασιάκο, καθώς και σύσκεψη με Αξιωματούχους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας του Ισραήλ, στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, επεσήμανε τη σημασία της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, σε θέματα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων και καταπολέμησης της διεθνούς τρομοκρατίας.

Από την πλευρά τους, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας υπογράμμισαν, ότι η μέχρι σήμερα συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική, ειδικότερα σε θέματα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. Επισήμαναν ακόμη, ότι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, σε περιβάλλον απόλυτης ασφάλειας, αποτελεί πρόκληση, αλλά και εθνικό στόχο.

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ, συμμετέχει στην Ολυμπιακή Συμβουλευτική Ομάδα (Ο.Σ.Ο.), στην οποία συμμετέχουν επτά χώρες με σημαντική εμπειρία σε θέματα ασφάλειας μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Οι χώρες αυτές είναι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία και το Ισραήλ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες 

Tηλ.: 2106924558

Fax: 2106929764

E-mail:elasgrty@mopo.gr

Δ/νση Ιστοσελίδας: www.ydt.gr   

Τελευταίες Αναρτήσεις