Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2003Δελτία Τύπου Απρίλιος 200314-4-2003: Μέτρα τροχαίας από τις 15 έως και τις 17 Απριλίου

14-4-2003: Μέτρα τροχαίας από τις 15 έως και τις 17 Απριλίου

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 14-04-2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας από τις 15 έως και τις 17 Απριλίου. Τα μέτρα αυτά αφορούν σε διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και σε απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων.

Ειδικότερα, δεν θα επιτραπεί η στάση και η στάθμευση, ενώ θα υπάρξει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, στους παρακάτω οδικούς άξονες / περιοχές του λεκανοπεδίου:

· Λεωφόρος Βάρης – Κορωπίου

· Οδός Κορωπίου – Μαρκοπούλου (ρεύμα κινήσεως από Μαρκόπουλο προς Κορωπί)

· Οδός Αγίας Μαρίνας

· Λεωφόρος Σουνίου (Παραλιακή)

· Παραλιακή Λεωφόρος (σε όλες τις καθέτους οδούς αυτής, μέχρι την πρώτη παράλληλη)

· Λεωφόρος Συγγρού (σε όλες τις καθέτους οδούς αυτής, μέχρι την πρώτη παράλληλη)

· Λεωφόρος Αμαλίας (σε όλες τις καθέτους οδούς αυτής, μέχρι την πρώτη παράλληλη)

· Λεωφόρος Όλγας (σε όλες τις καθέτους οδούς αυτής, μέχρι την πρώτη παράλληλη)

· Περιοχή Ζαππείου

· Περιοχή Ακροπόλεως

· Περιοχή Πλάκας

Χρονικά τα ανωτέρω κυκλοφοριακά μέτρα θα ληφθούν:

Α) Στάση – Στάθμευση: από ώρα 12:00 της 15-04-2003 (Τρίτη) μέχρι ώρα 15.00 της 17-04-2003 (Πέμπτη).

Β) Κυκλοφορία Οχημάτων: από ώρα 12.00 μέχρι ώρα 24.00 της 15-04-2003 (Τρίτη), από 06.00 μέχρι ώρα 24.00 της 16-04-2003 (Τετάρτη) και ώρα 06:00 μέχρι ώρα 15:00 της 17-04-2003 (Πέμπτη).

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι απαραιτήτως θα πρέπει να μετακινηθούν, προτείνονται οι ακόλουθες εναλλακτικές διαδρομές:

Aπό Πειραιά και Δυτικά προάστια:

· Προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών η κίνηση θα γίνεται μέσω Λεωφόρου Πειραιώς, Λεωφόρου Κηφισού, Αττικής Οδού.

· Προς τα Νοτιοανατολικά Προάστια (Γλυφάδα – Ηλιούπολη κ.λπ.), η κίνηση θα γίνεται από την Παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος ή διαμέσου της Λεωφόρου Θησέως – Καλλιθέας κάτωθι Γεφυρών Λεωφόρου Συγγρού (Αγίων Πάντων- Δαβάκη – Σκρα).

2. Από περιοχές Βάρης, Βούλας, Γλυφάδας η κίνηση προς και από την Αθήνα και τον Πειραιά θα γίνεται αποκλειστικά από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

· Για την περιοχή του Δήμου Βουλιαγμένης η κίνηση από και προς Αθήνα και Πειραιά, θα πραγματοποιείται μέσω της διαδρομής Ιάσωνος – Παναγούλη – Μενελάου – Αθηνών – Βάρης – Καλύμνου – Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

· Η κίνηση από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης προς τη Λεωφόρο Ηλιουπόλεως με κατεύθυνση Βόρεια – Δυτικά Προάστια και Αθήνα θα γίνεται μέσω των οδών Ηλιουπόλεως – δεξιά Αναγεννήσεως – δεξιά Κωνσταντινουπόλεως – Πλατεία Υμηττού – δεξιά Βρυούλων – δεξιά Βλαχερνών – Χειμάρας – δεξιά Κολοκοτρώνη- Νέας Ελβετίας – Καρ. Δημητρίου – δεξιά Καρέα – αριστερά Κατεχάκη.

· Από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών η κίνηση θα γίνεται μέσω:

– Λεωφόρου Βουλιαγμένης – αριστερά Καλύμνου – αριστερά Βάρης – αριστερά Λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου

– Λεωφόρου Βουλιαγμένης – περιφερειακής Λεωφόρου Καρέα – Κατεχάκη – Λεωφόρου Μεσογείων – Αττικής Οδού.

– Λεωφόρου Βουλιαγμένης προς τη Λεωφόρο Ηλιουπόλεως με κατεύθυνση προς Πειραιά θα γίνεται μέσω των οδών Τριπόλεως – Πλατεία Καλογήρων, δεξιά Αβέρωφ, αριστερά Ελ. Βενιζέλου – Εθν. Μακαρίου – Μπουμπουλίνας – Μπακνακά – Ελ. Βενιζέλου – δεξιά Κράτητος- αριστερά Ιωνίας – Αιγαίου – κάτω από τη γέφυρα Χαροκόπου.

Οι κάτοικοι των περιοχών Βάρης, Βουλιαγμένης, Βούλας, Γλυφάδας, Ελληνικού, Ηλιούπολης και Αργυρούπολης που θα πρέπει να κινηθούν προς το Αεροδρόμιο θα χρησιμοποιούν τη Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, η οποία θα εκτρέπεται στην οδό Ζήνωνος και θα κατευθύνονται προς την περιοχή του Κορωπίου. Στη συνέχεια, η κίνηση προς το Αεροδρόμιο θα γίνεται μέσω των οδών Ζήνωνος, ευθεία Γ. Βλάχου (τέρμα αυτής), δεξιά Αδριανού, αριστερά Λεωφόρου Λαυρίου προς Αθήνα, δεξιά Σπάτων – Κορωπίου, δεξιά Λεωφόρου Παιανίας – Μαρκοπούλου, δεξιά άνωθεν αερογέφυρας Σ. Δάβαρη, οδού Πατήματος, Αττικής Οδού και αντίστροφα.

3. Από τις περιοχές Λαυρίου, Κερατέας, Κουβαρά, Καλυβίων, Πόρτο Ράφτη, Μαρκοπούλου, η κίνηση προς Αθήνα θα γίνεται μέσω Νέας Εθνικής Αθηνών – Σουνίου (Λαυρίου), Λεωφόρου Μαρκοπούλου – Παιανίας, Αττικής Οδού.

4. Από τις περιοχές Σουνίου, Φωκαίας, Αναβύσσου, Σαρωνίδας και Λαγονησίου, η κίνηση προς Αθήνα θα γίνεται μέσω της Παραλιακής Λεωφόρου Σουνίου, δεξιά Λεωφόρου Καλυβίων, αριστερά Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, Λεωφόρου Μαρκοπούλου – Παιανίας, Αττικής Οδού.

Η κίνηση από την Αθήνα προς τις προαναφερθείσες περιοχές θα πραγματοποιείται μέσω της Αττικής Οδού – Λεωφόρου Λαυρίου.

5. Η κίνηση προς το Κορωπί και τη Βιομηχανική Ζώνη για όσους χρησιμοποιήσουν την Αττική Οδό, θα γίνεται με έξοδο στον Κόμβο Παιανίας και διά των οδών Αγ. Θωμά, δεξιά Λεωφόρου Λαυρίου.

6. Από τη Λεωφόρο Μαρκοπούλου – Παιανίας προς την Αττική Οδό, η κίνηση θα πραγματοποιείται μέσω της Αττικής Οδού ή με τη διαδρομή (άνευ διοδίων) Αττικής Οδού, δεξιά προς Αεροδρόμιο κ.λπ.

7. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Αγίας Μαρίνας, που προτίθενται να κινηθούν προς Αθήνα, θα ακολουθούν τα παρακάτω δρομολόγια:

· Οικισμοί Κίτσι, Λουμπάρδα μέσω Λεωφόρου Βάρης Κορωπίου.

· Οικισμοί Αμπελώνας, Αγ. Γεώργιος, Αγ. Μαρίνα μέσω Αγ. Δημητρίου – Γαλάζια Ακτή – Καλύβια – Λεωφόρου Αθηνών Λαυρίου – Λεωφόρου Μαρκοπούλου Παιανίας.

8. Από Αθήνα και Βόρεια Προάστια προς τα Μεσόγεια, η κίνηση θα γίνεται μέσω:

· Λεωφόρου Μεσογείων, Λεωφόρου Μαραθώνος, εισόδου Αττικής Οδού, εξόδου Λεωφόρου Μαρκοπούλου.

· Λεωφόρου Μεσογείων, Λεωφόρου Μαραθώνος, Λεωφόρου Σπάτων, Αρτέμιδα, δεξιά Βραυρώνος, Λεωφόρου Πόρτο Ράφτη, Λεωφόρου Αθηνών – Λαυρίου.

· Λεωφόρου Μεσογείων, Λεωφόρου Λαυρίου, αριστερά Αγίου Θωμά, δεξιά Λεωφόρου Σπάτων, Αρτέμιδα κ.λπ.

Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών για τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίσουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Προς αποφυγή ταλαιπωρίας, παρακαλούμε όπως περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες, καθώς και να συνεργάζονται με τους ρυθμιστές τροχονόμους.

Τελευταίες Αναρτήσεις