Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2003Δελτία Τύπου Απρίλιος 200314-4-2003: Απόφαση στην οποία αναφέρονται οι περιοχές και οι οδοί που απαγορεύονται οι δημόσιες εν υπαίθρω συναθροίσεις-συγκεντρώσεις και πορείες...

14-4-2003: Απόφαση στην οποία αναφέρονται οι περιοχές και οι οδοί που απαγορεύονται οι δημόσιες εν υπαίθρω συναθροίσεις-συγκεντρώσεις και πορείες κατά την διάρκεια του τριημέρου 15 έως 17 Απριλίου του 2003

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα 14- 4- 2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Γενική Αστυνομική Δ/νση Αττικής ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε η υπ? αριθ. 1000/1/12 από 14-4-2003 απόφαση, στην οποία αναφέρονται οι περιοχές και οι οδοί που απαγορεύονται οι δημόσιες εν υπαίθρω συναθροίσεις ? συγκεντρώσεις και πορείες, κατά την διάρκεια του τριημέρου 15-16 και 17 Απριλίου 2003.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

Αριθ. Πρωτ.1000/1/12

———————————————

ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του άρθρου 11 παρ.2 του Συντάγματος, κατά τις οποίες οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευθούν με αιτιολογημένη απόφασης της Αστυνομικής Αρχής, γενικά αν εξαιτίας αυτών επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη Δημόσια Ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή αν απαιτείται σοβαρή διαταραχή της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως ο νόμος ορίζει.
  2. Τις διατάξεις των άρθρων 129 εως και 132 του ΠΔ 141/1991.
  3. Την υπ. αριθ. 4/1999 Γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
  4. Το πρόγραμμα των επισήμων επισκέψεων στην Ελλάδα 40 και πλέον Αρχηγών Κρατών και Προέδρων Διεθνών Οργανισμών, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης και της υπογραφής συνθήκης προσχώρησης των (10 )νέων μελών κρατών της ΕΕ, κατά το διάστημα 15 ? 16 και 17 Απριλίου 2003.
  5. Τις εξαγγελθείσες κατά τις ανωτέρω ημερομηνίες συναθροίσεις σε κεντρικά σημεία της πόλεως των Αθηνών με το ενδεχόμενο πορειών κ.λπ. εκδηλώσεων στις οποίες προβλέπεται η συμμετοχή πολύ μεγάλου αριθμού Ελλήνων πολιτών, αλλά και αλλοδαπών.
  6. Την ανάγκη προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητος των ανωτέρω ξένων επισήμων και των μελών των αποστολών τους και της εξασφάλισης σ? αυτούς αισθήματος ασφαλείας κατά το χρόνο παραμονής τους στη χώρα μας.
  7. Το γεγονός ότι οι ανωτέρω συναθροίσεις και πορείες έχουν ως σκοπό, όπως προκύπτει από τις εξαγγελίες των διοργανωτών τους, να εκφράσουν την αντίθεσή τους γενικά στην πολιτική της Ε.Ε, στον πόλεμο κατά του ΙΡΑΚ και στην επίσκεψη ορισμένων Αρχηγών Κρατών και να αποδοκιμάσουν τους ξένους επισήμους και τα μέλη των αποστολών τους και ως εκ τούτου είναι πιθανό ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στις εν λόγω εκδηλώσεις ή άτομα που θα παρεισφρήσουν σ? αυτές να προβούν σε βίαιες ενέργειες κατά των προαναφερομένων επισήμων προσώπων και να διαταράξουν με πρόκληση εκτεταμένων φθορών και επεισοδίων ή με οιονδήποτε άλλο τρόπο την ομαλή εξέλιξη του προγράμματος των εργασιών της συνδιάσκεψης και των επισήμων εκδηλώσεων και επισκέψεων, πράξεις που συνιστούν σοβαρό κίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια, η διατήρηση μάλιστα της οποίας συνδέεται με τις Εξωτερικές και διεθνείς σχέσεις της Χώρας.
  8. Το ότι ο ανωτέρω κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπισθεί με άλλο τρόπο λόγω, αφ? ενός μεν της διασποράς των σημείων (τόπων) όπου θα λάβουν χώρα οι προγραμματισμένες επίσημες εκδηλώσεις ? κινήσεις των επισήμων Προσώπων (Ζάππειο, Στοά Αττάλλου, Λ. Συγγρού, Βουλιαγμένη, Αεροδρόμιο κ.λπ.) και αφ? ετέρου δε της προβλεπόμενης συμμετοχής πολύ μεγάλου αριθμού διαδηλωτών στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και της αναμενόμενης έντασής τους.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1.- Απαγορεύουμε για λόγους δημόσιας ασφαλείας κατά το χρονικό διάστημα από 15.00 ώρα της 15-4-2003 εως 24.00 ώρα της 17-4-2003 κάθε δημόσια εν υπαίθρω συνάθροιση, συγκέντρωση και πορεία:

α) στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και στις οδούς ? Λεωφόρους: Αττικής, Κηφισίας, Β.Κων/νου, Β.Όλγας, Β.Αμαλίας, Διον. Αρεοπαγίτου, Απ. Παύλου, Αθ. Διάκου, Καλλιρόης, Συγγρού, Ποσειδώνος, Αλκυονιδών, Παρ. Σουνίου, Βάρης ? Κορωπίου, περιφερειακή Κορωπίου, Κορωπίου – Αγ. Μαρίνας.

β) στις περιοχές που περικλείονται από τις παρακάτω οδούς ? Λεωφόρους, καθώς επίσης και κατά μήκος αυτών:

(1) Β. Σοφίας (από Λ. Αμαλίας) έως Β. Κων/νου (HILTON), Β. Κων/νου, Ερατοσθένους, Αρχιμήδους, Μουσούρου ,Βουλγάρεως , Ραζικότσικα, Βουλιαγμένης, Παρασκευοπούλου ,Θεοδ. Βρεσθένης, Σαρκουδίνου , Λαγουμιτζή, Ντελακρουά , Χελντραϊχ, Ευρυδάμαντος, Σπαθάρη, Πλαστήρα, Γιαννίδη, Στρ. Παρασκευοπούλου , Αμφιθέας, Πεντέλης, Ποσειδώνος, Συγγρού, Χατζηχρήστου, Ροβ.Γκάλη, Γαριβάλδη, Μουσών, Παναιτωλίου, Αρακύνθου, (περιφερειακός Φιλοπάππου) , Ακάμαντος, Αμφικτύονος, Επταχάλκου, Ερμού, Νίκης, Ξενοφώντος, εως Λ. Αμαλίας.

(2) Αθηνάς[ (Αλκυονιδών) (Δήμος ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ)], Ακτή Ηλίου, Λαμπράκη, Παραλία (όρια Θαλάσσης)

2.- Εξαιρούνται της παραπάνω απαγόρευσης οι κάτωθι οδοί ? λεωφόροι: Β, Σοφίας, Ερμού

και το τμήμα Λ. Αμαλίας από Β. Σοφίας εως Όθωνος.

3.- Η πραγματοποίηση ή απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης, συγκέντρωσης ή πορείας στους ανωτέρω τόπους και χρόνο θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο, οι δε συμμετέχοντες σε τέτοια εκδήλωση θα διώκονται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 171 Π.Κ. και άλλων συναφών διατάξεων.

 

Αθήνα 14 Απριλίου 2003

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΟΣ

Υποστράτηγος

Τελευταίες Αναρτήσεις