Τε 27 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΒουλγαράκης ΑρχείοΒουλγαράκης 200514-12-2005: Δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης για τις καταγγελίες σχετικά με απαγωγές Πακιστανών στη χώρα μας

14-12-2005: Δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης για τις καταγγελίες σχετικά με απαγωγές Πακιστανών στη χώρα μας

Αθήνα, 14-12-2005
 
 
Θέλω κατηγορηματικά, να διαψεύσω την πιθανότητα βίαιης προσαγωγής  και ανάκρισης Πακιστανών υπηκόων που διαβιούν στην Ελλάδα.
 
Τέτοιο θέμα δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δε θα υπάρξει.
 
Οι όποιες καταγγελίες αντιμετωπίζονται από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ως ενδεχομένως ύποπτες και σκόπιμες. Στην κατεύθυνση του να πλήξουν το καλό κλίμα και την ασφάλεια που νοιώθουν τα μέλη της πακιστανικής κοινότητας στη χώρα μας, αλλά και τη πολύ καλή σχέση που διατηρούν με τις ελληνικές αρχές και υπηρεσίες.
 
Ταυτόχρονα μοιάζει πραγματικά ανόητος ο ισχυρισμός ότι Βρετανοί πράκτορες έδρασαν παρανόμως και χωρίς καμία ενημέρωση των ελληνικών αρχών στη χώρα μας, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο.         
 
Τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν με δεδομένο την πολύ καλή και συνεχή συνεργασία που διατηρούν οι αρχές και οι υπηρεσίες ασφαλείας και αντιτρομοκρατίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Και δεν συμβαίνουν γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει λόγος να συμβούν.
 
Η διεθνής συνεργασία, αλλά και η δράση των υπηρεσιών και αρχών Ασφαλείας της χώρας μας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι εκινείτο, κινείται και θα συνεχίσει να κινείται στο πλαίσιο του Συντάγματος και του νομικού πολιτισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας.
 
Έχουμε αρνηθεί την όποια πραγματική βάση των συγκεκριμένων καταγγελιών από τον περασμένο Αύγουστο, όταν το ζήτημα αναδείχθηκε στις πρώτες σελίδες του ελληνικού τύπου, από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», αλλά και κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικού ελέγχου σε ερώτηση που απαντήθηκε στη Βουλή 15 Σεπτεμβρίου 2005.
 
Εάν σήμερα το BBC και άλλα δίκτυα «αναψιλαφίζουν» την υπόθεση, δεν προσφέρουν κάτι νέο. Η υπόθεση στερείται πραγματικής βάσης.
 
Αυτό διαβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο η Μ. Βρετανία, με τις δηλώσεις Στρο. Η Ελλάδα χθες και σήμερα. Αλλά και το Πακιστάν. Προ ολίγων ωρών συνάντησα τον πρέσβη και επικεφαλή της διπλωματικής αποστολής του Πακιστάν στην Ελλάδα και με ενημέρωσε ότι ουδεμία τέτοια αναφορά έχει δεχτεί η πρεσβεία από την πακιστανική κοινότητα στην Ελλάδα.
 
 
Κλείνω το όλο ζήτημα με ένα ερώτημα :  Προβοκάτσια ή φάρσα;
 
Αύριο αρχίζει στην Αθήνα μία πολύ σημαντική για το διεθνές περιβάλλον διάσκεψη. Συμμετέχουν η Ελλάδα, το Πακιστάν, το Ιράν και η Τουρκία. Στην ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν περιλαμβάνεται η λαθρομετανάστευση, το trafficking, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.
 
Το Ελληνικό Υπουργείο Δημόσιας Τάξης δίνει ιδιαίτερη σημασία στην επιτυχία της διάσκεψης και στην θεσμοθέτησή της.
 
Πέρα από επιβεβαίωση του περιφερειακού διεθνούς ρόλου που έχει η Ελλάδα, αποδεικνύει ότι σε κάθε συγκυρία και ιστορική περίοδο υπάρχουν περιθώρια για συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, που συνήθως λύνουν μεγάλα και σημαντικά προβλήματά, με σεβασμό στον πολιτισμό μας.

Τελευταίες Αναρτήσεις