Δε 27 Μαρτίου 23
ΑρχικήΠολύδωρας ΑρχείοΠολύδωρας 200713-02-2007: Χαιρετισμός του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κατά την εκδήλωση της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος για το νέο έτος

13-02-2007: Χαιρετισμός του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κατά την εκδήλωση της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος για το νέο έτος

Χαιρετίζω την εορταστική συνάντησή μας, της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος.
 
Διαμαρτύρομαι για τον αναλυτικό λόγο του κ. Διαμαντή (ενν. τον Πρόεδρο της Ενώσεως) και όσον αφορά τον απολογισμό και όσον αφορά τις διεκδικήσεις. Δηλαδή έτσι και τους βρίσκεις σε κάθε ευκαιρία τους εξοντώνεις κατ΄ αυτόν τον τρόπο; Εγώ απήλαυσα και τα δύο σκέλη της εισηγήσεώς του, και το απολογιστικό που μου έδινε λαβή ’’ματαιοδοξίας’’, γιατί κάτι προσέφερα και εγώ, αλλά κυρίως για το διεκδικητικό. Δεν είμαι έτοιμος για το διεκδικητικό να απαντήσω σε όλα τα σημεία. Σας λέω όμως προκαταβολικά ότι ’’είμαι ώριμος’’, είναι τα πράγματα ώριμα όπως έχουμε συζητήσει και στη Βουλή, για τις πανελλήνιες εξετάσεις ως τρόπο προσλήψεως των Πυροσβεστών και κατ’ επέκταση των Αξιωματικών. Τα υπόλοιπα, όσον αφορά το νεοείσακτο θέμα των ταμείων, θα τα μελετήσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και θα αποφανθούμε και θα αποφασίσουμε.
 
Αρχηγέ. Εκτιμώ ιδιαίτερα την παρουσία των συναδέλφων Βουλευτών. Εκτιμώ ιδιαίτερα την παρουσία της κυρίας Συλβάνας Ράπτη, της κυρίας Τόνιας Αντωνίου, του κυρίου Καρύδη ο οποίος είναι ο συνεπής παραστάτης από πλευράς ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση της Πυροσβεστικής και των Σωμάτων Ασφαλείας, την παρουσία των εκπροσώπων του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ. Επίσης και την παρουσία του κ. Μανωλάκη με τον οποίον κατ΄αντιδικίαν δουλεύουμε πολύ στα Σώματα Ασφαλείας σε Κοινοβουλευτικό Έλεγχο και  Κοινοβουλευτικό Επίπεδο και το αναγνωρίζω δημόσια. Φυσικά, ο φίλος συνάδελφος ο Πέτρος Μαντούβαλος είναι ’’αρχαίος’’ παραστάτης του Πυροσβεστικού και της Αστυνομίας. Τιμώ αυτήν την παρουσία και θέλω να σας εισφέρω μια ποιοτική διάσταση, ερμηνεία δική μου: Δεν είναι ψηφοθηρική η παρουσία των συναδέλφων. Αλλωστε δεν βγαίνει και από τους αριθμούς. Η Ένωση Αξιωματικών είναι στο σύνολο χίλιοι διακόσιοι (1200) Αξιωματικοί. Όσο opinion makers και να είναι αυτοί οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, δεν προσφέρεται για ψηφοθηρική μάχη.
 
Έτσι αναδεικνύεται μια διπλή ποιότητα: Η ποιότητα των συναδέλφων μου που εκτιμούν το θέμα, το αντικείμενο, το έργο και το σύνολο των Αξιωματικών του Πυροσβεστικού και δεύτερον, μια άλλη ποιοτική διάσταση, δική σας κ. Πρόεδρε, ότι κερδίσατε την εκτίμηση των συναδέλφων, αυτών και των άλλων. Με συγχωρείτε κ. Σπύρο, έχουμε και τον Σπύρο Παπασπύρου ο οποίος είναι ο υπερκομματικός, θα διαμαρτυρηθεί τώρα για τα προσωπικά του, ο υπερκομματικός αλλά και ο υπερσυνδικαλιστικός Πρόεδρος. Τον εκτιμώ βαθύτατα.
 
Μία τελευταία λέξη για τους Αξιωματικούς. Ένα χαρακτηριστικό σας διέπει και το εκτιμώ ιδιαίτερα: Ότι εσείς είσαστε Αξιωματικοί που συνεργάζεστε μεταξύ σας κατά τρόπο άψογο και σας επαινώ γι’ αυτό. Συνεργάζεστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και ακόμη και μαζί μου. Το διανοείσθε; Τρίτον, εμπνέετε τους διοικουμένους σας. Έτσι φέρνουμε τα καλά αποτελέσματα.
 
Είχαμε τις δύο μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές, πέρυσι, της Χαλκιδικής και της Λακωνίας, οι οποίες σε κάποιο βαθμό εμίκρυναν την στατιστική και την ουσία της πανθομολογούμενης αποτελεσματικότητας του Πυροσβεστικού Σώματος. Θέλω και εύχομαι και προσεύχομαι να συντονίσουμε ακόμη περισσότερο τις δράσεις μας, κυρίως σε επίπεδο συντονισμού συναρμόδιων υπηρεσιών Με εμπροσθοφυλακή το Πυροσβεστικό. Το Πυροσβεστικό ως τακτική δύναμη Αξιωματικών και Πυροσβεστών, συνεπικουρούμενο από τους εθελοντές όλων των κατηγοριών και του ’’καταλόγου’’ του Πυροσβεστικού Σώματος και του ’’καταλόγου’’ των Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ίσο επίπεδο προσφοράς και δράσης. Συνεπικουρούμενο από τους συμβασιούχους, τους Πυροσβέστες διασώστες, όπως λέμε, για να μην μπλέκουμε σε ορολογικά.
 
Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι και δεσμεύτηκα και τα κόμματα βοήθησαν ώστε να περάσουμε ένα εμπόδιο όσον αφορά την τύχη και τη διάθεση προσφοράς και την στάση προσφοράς των συμβασιούχων δασοπυροσβεστών. Δηλαδή, είμαστε σε μια ευθεία και κατά συμφωνία και κατά καλή έκβαση για να περάσουμε την πενταετία που ήταν ένα όριο που έληγε το 2007 τον Σεπτέμβριο νομίζω. Έτσι λοιπόν, μπορούμε να είμαστε ετοιμοπόλεμοι, αξιόμαχοι και με προοπτική αποτελεσματικότητας, της μέγιστης αποτελεσματικότητας, για την καινούργια χρονιά που, όπως είπε ο Πρόεδρος, είναι μια δύσκολη χρονιά, όπως λένε τα καιρικά φαινόμενα, τα οποία υπαγορεύουν τη δική μας θέση και στάση.
 
Θέλω να πω μια λέξη για τα συστήματα όσον αφορά τις συνεργασίες, συντονισμού συνεργασίας με την Πολιτική Προστασία που είναι ένας συντονιστής πολλών συναρμόδιων φορέων και τομέων δράσεως. Να είμαστε σε συντονισμό με τις Νομαρχίες και τις μονάδες Τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς φυσικά με την Αστυνομία, το Στρατό και βοηθητικά εργαλεία και τεχνικά μέσα από τους αντίστοιχους φορείς.
 
Η άσκηση κύριοι Αξιωματικοί είναι άσκηση συντονισμού, όπως συμβαίνει σε όλες τις σύνθετες μονάδες δράσης. Αυτήν την άσκηση συντονισμού σας ζητώ Αρχηγέ, Πρόεδρε, και εσείς οι επιτελείς να την επιλύσετε πρώτα στο χαρτί κατά τον πιο αποτελεσματικό, άψογο, άριστο δυνατό τρόπο. Εμείς είμαστε ως Κυβέρνηση δίπλα σας για να συμπαρασταθούμε στην εφαρμογή του άριστου σχεδίου. Να σας υποστηρίξουμε και με τα υλικά μέσα στο μέγιστο βαθμό που μπορούμε. Μέσα εδάφους και αέρος, που μπορούν και μας επιτρέπουν τα δημοσιοοικονομικά μας.
 
Με αυτές τις σκέψεις ευχαριστώ τους Αξιωματικούς για τη συνεργασία τους μαζί μου, με την Κυβέρνηση. Ευχαριστώ τους Αξιωματικούς ιδιαιτέρως γιατί δύνανται να εμπνέουν τους διοικούμενους τους και να τους συντάξουν σε μια ενότητα προσπάθειας. Ο Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος κρατεί την πειθαρχία και την ιεραρχία, υπηρετώντας παράλληλα και την αρχή της ισοτιμίας προς την προσωπικότητα και του τελευταίου Πυροσβέστη. Κρατήστε το αυτό. Ενισχύστε το αυτό και εμείς είμαστε δίπλα σας. Σας ευχαριστώ. Εύχομαι μια καλή χρονιά, δηλαδή να είναι γεμάτη ’’τεμπελιά’’ για εσάς, διότι η καλή χρονιά εξισούται προς την ραστώνη του Πυροσβέστη. Όχι τη ραστώνη επειδή δεν θέλει να δουλέψει αλλά γιατί δεν του τυχαίνει να δουλέψει. Το εύχομαι ολόψυχα και θέλω να είσαστε ήρεμοι και τώρα με τις κρίσεις.
 
Σας ευχαριστώ πολύ.      

Τελευταίες Αναρτήσεις