Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΒουλγαράκης ΑρχείοΒουλγαράκης 200412-08-2004: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΣΤΟΝ «ΣΚΑΪ 100,3» ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ

12-08-2004: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΣΤΟΝ «ΣΚΑΪ 100,3» ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 12-8-2004

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο επόμενος προσκεκλημένος μας δεν χρειάζεται συστάσεις. Μία ημέρα πριν από την τελετή έναρξης, ο κ.Γιώργος Βουλγαράκης, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης μιλάει στον ΣΚΑΪ. Καλό απόγευμα κ.Υπουργέ.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Καλό απόγευμα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είσαστε σε εγρήγορση τώρα παραμονή της μεγάλης γιορτής, χωρίς σύννεφα θα είναι. Από την άλλη όμως να μην υπάρχουν άλλου είδους σύννεφα και μπαίνω αμέσως στο θέμα.

Κατ` αρχήν εσείς αύριο βράδυ θα είστε στο Ολυμπιακό Στάδιο;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Βεβαίως.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν θα είστε σε κάποιο επιχειρησιακό συντονιστικό κέντρο;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Τα πράγματα δουλεύουν με κάποια ροή και νομίζω ότι αυτό αποδεικνύει το πόση σιγουριά αισθανόμαστε για το πώς θα εξελιχθούν οι αγώνες. Δηλαδή όταν τα πράγματα έχουν μπει σε μια σειρά, νομίζω ότι..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλά βεβαίως. Αυτό που είπατε, έχετε μια σιγουριά, λέτε κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν. Ευθέως θα σας ρωτήσω, που η ερώτηση αυτή υπάρχει στα χείλη όλων των Ελλήνων και των ανθρώπων που θα παρακολουθήσουν και αυτών που έχουν προσδοκίες, όλων μας. Φοβάστε ένα χτύπημα; Δεν λέω για αύριο το βράδυ, μιλάω γενικά.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Αυτά ξέρετε δεν πάνε με την αίσθηση, αυτά πάνε..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με τις πληροφορίες όμως πάνε κλπ.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Πάνε με μια λογική η οποία στηρίζεται σε πληροφορίες που υπάρχουν, σε αξιολόγηση των κινδύνων, σε μια συνεκτίμηση διαφόρων γεγονότων, σε μια διασταύρωση συγκεκριμένων στοιχείων τα οποία κανείς έχει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με βάση λοιπόν όλα αυτά σας ρωτάω αν φοβάστε.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Με βάση όλα αυτά δεν υπάρχει κάτι που να υποδεικνύει ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει κάποιου είδους κίνδυνο. Αυτό όμως για μας δεν σημαίνει τίποτα, διότι η Ελλάδα ούτως ή άλλως σαν χώρα δεν είχε στο προφίλ εκείνης της χώρας η οποία θα μπορούσε να είναι στο στόχαστρο οιουδήποτε διεθνούς τρομοκράτη. Είναι μία χώρα η οποία για γεωγραφικούς, πολιτικούς, ιστορικούς λόγους είναι μία χώρα η οποία δεν είναι σ` αυτή την κατηγορία των χωρών.

Γι` αυτό και οι διεθνείς εκτιμήσεις για τους κινδύνους κατατάσσουν την Ελλάδα στο χαμηλότερο επίπεδο παγκοσμίως με πολύ χαμηλή εγκληματικότητα, χαμηλότερη από όλες τις χώρες της Ευρώπης, με πολύ χαμηλό δείκτη επικινδυνότητας όσον αφορά τη διεθνή δραστηριότητα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, αλλά δεν μας απαντάτε όμως. Για την περίοδο των Ολυμπιακών τώρα σας μιλάω.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Όχι, σας απαντάω ευθέως, ότι αυτό είναι μία πολύ καλή αφετηρία. Φυσικά αυτό για μας δεν σημαίνει τίποτα, διότι ό, τι έχει σχεδιαστεί, έχει σχεδιαστεί ακριβώς με αυτή τη σκέψη, ότι εμείς μεγεθύνοντας αν θέλετε μία πιθανή θεώρηση της επικινδυνότητας της χώρας, μεγεθύνοντας αυτή έχουμε κάνει μία σειρά από ενέργειες, έχουμε εκπονήσει μια σειρά από σχέδια, έχουμε κάνει μια σειρά από επιχειρησιακά προγράμματα τα οποία είναι στην κατεύθυνση αυτή, δηλαδή να διασφαλίσουν ότι η χώρα μας θα μπορέσει να προσφέρει στη Διεθνή Κοινότητα το κατάλληλο περιβάλλον για να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες με σιγουριά και ασφάλεια στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε και ένα αισιόδοξο σήμερα δημοσίευμα, πρωτοσέλιδο κιόλας σε ελληνική εφημερίδα απ` ότι βλέπω, ότι μεταδόθηκε από κάποιο σταθμό, ότι η Αλ Κάιντα δεν θα χτυπήσει την Αθήνα κλπ. Τα λαμβάνετε υπόψη σας αυτά ή τα θεωρείτε..

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Ακούστε, οτιδήποτε λέγεται το λαμβάνω υπόψη, οτιδήποτε λέγεται, οτιδήποτε μας μεταφέρεται. Πρέπει να ξέρετε αυτή την περίοδο λόγω των συμφωνιών που έχουμε κάνει σαν χώρα, έχουμε μία πάρα πολύ  μεγάλη ροή πληροφοριών από όλες τις υπηρεσίες όλου του κόσμου. Και αυτές οι υπηρεσίες καθημερινά μας μεταφέρουν τις εκτιμήσεις τους και τις πληροφορίες τους για το τι συμβαίνει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιες είναι οι εκτιμήσεις, λοιπόν, είναι ότι θα υπάρχει..

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Είναι, ότι η Ελλάδα δεν διατρέχει κίνδυνο με όσα τουλάχιστον έχουμε στη διάθεσή μας μέχρι σήμερα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Διαβάζω σήμερα και δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων. Η WASHINGTON POST ας πούμε μιλάει για τους 70.000 άνδρες ασφαλείας και νομίζω σ` αυτούς συγκαταλέγονται και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, ότι δεν είναι που βοηθούν σ` αυτή την επιχείρηση..

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Ένοπλες Δυνάμεις, Πυροσβεστικό Σώμα, Λιμενικό Σώμα και φυσικά η Ελληνική Αστυνομία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς επισκεφτήκατε επίσης το λιμάνι του Πειραιά σήμερα και πώς τα είδατε εκεί τα πράγματα κ. Υπουργέ;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Το λιμάνι του Πειραιά είναι ξέρετε από τις μεγαλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις, διότι θα φιλοξενήσουν πάρα πολύ κόσμο τα πλοία του που λιμενίζονται. Ήταν και το τελευταίο ολυμπιακό -ας πούμε- πεδίο που ήθελα να δω σε όλη του την έκταση. Είναι πάρα πολύ καλά. Και νομίζω, ότι αυτό πλέον αρχίζει και σημειώνεται και από τους ανθρώπους Ασφαλείας όλων των χωρών και μιλάμε για 200 χώρες τώρα στην Ελλάδα, είναι δηλαδή ένα πάρα πολύ μεγάλο μέγεθος. Νομίζω τόσο μεγάλο μέγεθος και τόσο μεγάλο χειρισμό σχεδίων δεν θα ξανακάνει ποτέ χώρα σε περίοδο ειρήνης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πόσα επιχειρησιακά σχέδια έχετε κ. Υπουργέ; Αυτό μπορείτε να μας το πείτε, μην μας πείτε ποια, αλλά πόσα; Ένα νούμερο.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Υπάρχουν πάνω από 200 επιχειρησιακά σχέδια τα οποία έχουν εκπονηθεί και τα οποία έχουν αξιολογηθεί σε ασκήσεις είτε προσημειωμένες, είτε πραγματικές.

Κι επίσης υπάρχουν πάρα πολλά test events τα οποία έχουν γίνει, που έχουν αξιολογήσει την επιχειρησιακή ικανότητα, έχουν γίνει σε προσομοιωμένο περιβάλλον επίσης πάρα πολλές ασκήσεις. Και αυτό όλο το πράγμα αυτή τη στιγμή αξιολογεί τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας ως τις πιο αξιόμαχες από επιχειρησιακής πλευράς από όλο τον κόσμο. Δηλαδή η δυνατότητα που έχουμε σαν κράτος να χειριστούμε ζητήματα κρίσιμα, θεωρείται από τις πιο σημαντικές σε όλο τον κόσμο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Από σήμερα μάλλον που είναι η παραμονή, που απ` ότι καταλαβαίνω υπάρχουν και υψηλές αφίξεις, υπήρχαν και τις προηγούμενες μέρες, αλλά σήμερα υποθέτω ότι είναι έτσι η αποκορύφωση. Από σήμερα, λοιπόν, αλλάζουν τα σχέδια πτήσεων, αλλάζουν οι πτήσεις..

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Όχι, αυτά είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι σε εξέλιξη. Δεν θα γίνουν ειδικές αλλαγές μας λέτε, έχει σημασία για τους ταξιδιώτες, δεν σας ρωτάω τυχαία.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Εμείς ξέρετε τι φιλοδοξούμε; Εμείς φιλοδοξούμε από τώρα τα μέτρα ασφαλείας να πάνε σε δεύτερο επίπεδο και σε πρώτο επίπεδο να έρθουν τα αθλητικά γεγονότα. Και προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο διακριτικοί και πιο..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έτσι θα έπρεπε να είναι, αλλά δεν βοηθάει η συγκυρία ίσως, δεν ξέρω.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Εντάξει, αλλά και εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη δουλειά μας διακριτικά. Είδατε ότι μέχρι και Κώδικα Δεοντολογίας βγάλαμε αυτές τις μέρες..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για τους αστυνομικούς λέτε.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Για τους αστυνομικούς, για το στρατό, τις Ένοπλες Δυνάμεις, προσπαθούν οι άνθρωποι να είναι πολύ διακριτικοί, να μην δημιουργούν προβλήματα. Βεβαίως με τους ελέγχους που πρέπει να γίνουν, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι το περιβάλλον ..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν υπήρξαν παράπονα, τουλάχιστον σ` αυτή την πρόβα δεν υπήρξαν μεγάλα παράπονα για χρόνο, έτσι χρονοβόρες διαδικασίες να σας το πω αυτό.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Όχι, ήταν για μας πολύ σημαντικό αυτό, διότι η μεγαλύτερη έτσι δοκιμασία που θα μπορούσε να γίνει την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Και υπάρχει και η ορατή πλευρά που είδατε εσείς, υπάρχει και η αθέατη πλευρά του Κέντρου Επιχειρήσεων που ζούσαμε όλοι εμείς. Δηλαδή εγώ σαν Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου Ολυμπιακής Ασφάλειας, αλλά και οι 10 υπουργοί οι οποίοι συμμετέχουν σ` αυτό, όπου με συνεχή επικοινωνία αξιολογούσαμε το σύνολο της ικανότητας όλων των υποδομών: της κυκλοφορίας, των Νοσοκομείων, του ΕΚΑΒ ..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Του Zeppelin.  Για πείτε μας για το Zeppelin, κατευθύνεται από ένα επιχειρησιακό κέντρο, έτσι;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Το Zeppelin κατευθύνεται από τον πιλότο του.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλά, από τον πιλότο του, αλλά παίρνει και οδηγίες ο πιλότος προφανώς.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Ναι, φυσικά παίρνει οδηγίες. Κοιτάξτε το Zeppelin είναι ένας συμπληρωματικός μηχανισμός, ο οποίος βοηθάει να υπάρχει εικόνα στα σημεία που εμείς δεν έχουμε εικόνα από τις κάμερες που υπάρχουν στο δρόμο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όλες αυτές τις ημέρες έχετε εντοπίσει κάτι που σας έβαλε σε εγρήγορση, σας κινητοποίησε ας πούμε; Μην μου πείτε τι.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Όχι. Μα κοιτάξτε, δεν είναι μόνο, μην πάει μόνο το μυαλό σας στο κακό, δηλαδή δεν χρειάζεται μόνο να γίνει κάτι ακραίο τρομοκρατικό για να ..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όχι και τα κυκλοφοριακά προφανώς, έτσι δεν είναι;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Ξέρετε πόσα διορθώθηκαν κυκλοφοριακά αυτές τις μέρες;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με το Zeppelin, λοιπόν, ναι. Το ένα είναι πάντως για την ασφάλεια, το άλλο νομίζω είναι για την τηλεόραση, έτσι δεν είναι;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Ναι, για την τηλεόραση, αλλά υπάρχουν και τα ελικόπτερα που επίσης συνδράμουν στην υπόθεση αυτή, στις εθνικές οδούς, δηλαδή κοιτάξτε, έχει γίνει μια πολύ σπουδαία δουλειά. Και δεν είναι καλό τώρα κανείς να ευλογεί τα γένια του. Αυτό όμως που εγώ θέλω να πω είναι, ότι και ο πιο δύσπιστος ας πούμε αξιολογητής των όσων έχουμε κάνει εδώ και ο πιο ας πούμε καχύποπτος άνθρωπος, ο οποίος θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να έχει μια τάση ενστάσεων κλπ., δεν μπορεί να πει τίποτα.

Και μάλιστα το έσχατο είναι, ότι βλέπετε ότι όλα τα επεισόδια τα οποία σημειώνονται είναι με κάτι περίεργους τύπους  δημοσιογραφούντες ..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα σας ρωτήσω και γι` αυτό, για τους συναδέλφους μου, το άφησα τελευταίο για να μην κατηγορηθώ για συντεχνιακή συμπεριφορά. 

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Δεν έχετε καμία σχέση, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να κατηγορηθείτε. Αυτοί είναι κλεφτοκοτάδες, δεν είναι δημοσιογράφοι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν είναι δημοσιογράφοι. Οι TIMES του Λονδίνου κ. Υπουργέ επιμένουν όμως, ότι θα οπλοφορούν οι Αμερικανικές κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Μα αν όλα τα ρεπορτάζ των TIMES του Λονδίνου είναι σαν κι αυτό..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όχι, γιατί επικαλούνται και κάποιες δηλώσεις ξέρετε. Δηλαδή υπάρχουν δηλώσεις αξιωματούχων που υποτίθεται ότι τους ρωτάνε, μα ο Έλληνας υπουργός Δημόσιας Τάξης επιμένει ότι δεν οπλοφορώ.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Δεν υπάρχει ρεπορτάζ μέχρι τώρα που να έχει γραφτεί από τους TIMES και άλλη μία εφημερίδα η οποία να μην είναι σε κύκλους, σε πληροφορίες, αλλά δεν έχει βγει ποτέ καμιά φορά να πει, ότι αυτό μου το είπε ο τάδε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εννοείτε ότι δεν είναι επώνυμες.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Διότι δεν υφίσταται.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αλήθεια είναι αυτό.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Και να σας πω και κάτι άλλο. Ας πούμε, μιλάμε τώρα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ξέρετε πόσες χιλιάδες κυκλοφορούν στις εγκαταστάσεις αυτές. Λοιπόν, όλες αυτές οι χιλιάδες κόσμου δεν θα είχαν δει έναν άνθρωπο με ένα οπλισμένο αλλοδαπό ας πούμε. Δηλαδή κοντεύουμε να τρελαθούμε τώρα εδώ πέρα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Λέτε, λοιπόν, κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου, τι άλλο να κάνω. Θα τελειώσουν οι Αγώνες και θα λένε, υπήρχαν και δεν τους είδατε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να σας ρωτήσω και κάτι άλλο κ. Υπουργέ.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Έχουν μείνει τώρα μόνοι οι TIMES να το γράφουν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό είναι αλήθεια, τα περισσότερα δημοσιεύματα είναι θετικά.

Τι γίνεται με τους δημοσιογράφους οι οποίοι επιχειρούν να φωτογραφήσουν; Σήμερα είχαμε ένα επεισόδιο με ένα Βρετανό, δεν θα τους αφαιρεθεί η διαπίστευση δήλωσε ο κ. Ρουσόπουλος. Τι γίνεται;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Εγώ πάντως να ξέρετε εισηγήθηκα αυστηρά μέτρα και στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην Οργανωτική Επιτροπή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς προτείνατε δηλαδή να τους αφαιρέσουν την διαπίστευση;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Να φύγουν τελείως.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι να τους απελάσετε; Υπερβολικό κ. Υπουργέ.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Ακούσετε κάτι, εδώ οι άνθρωποι νομίζουν ότι κάνουμε παιχνίδι. Δηλαδή νομίζουν ότι, εμείς κατ` αρχήν σε κανέναν δεν αρνηθήκαμε να δει ό, τι θέλει, αρκεί να το ξέρουμε και να τον συνοδεύσουμε να του το δείξουμε. Και μάλιστα όχι μόνο αυτό, αλλά έχουμε οργανώσει πάρα πολλές φορές επισκέψεις σε συγκεκριμένους χώρους, τους έχουμε ανοίξει ακόμα και τα άβατα τα οποία δεν μπορούσαν και μέσα μόνοι τους να μπουν να δουν.

Λοιπόν, εδώ υπάρχει μία λογική, η οποία προσπαθεί να ακυρώσει όλες αυτές τις προσπάθειες τις οποίες έχουμε κάνει σαν Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν είναι όμως και μια προσπάθεια των ανθρώπων, όχι μόνο της έντυπης και της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας να κάνουν τη δουλειά τους, καθ` υπερβολή, αλλά για θυμηθείτε τι έχει γίνει και σ` αυτή τη χώρα τώρα έτσι, και εμείς έχουμε κάνει πράγματα.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Η δουλειά τους είναι να πάνε να σκαρφαλώνουν μαντρότοιχους, να κινδυνεύουν να σκοτωθούν;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για πείτε μας τι έγινε μ` αυτό το Βρετανό;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Κατ` αρχήν πρέπει να σας πω, ότι αυτοί οι άνθρωποι θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο, διότι αν ένας άνθρωπος θεωρήσει ότι αυτοί μπορεί να κάνουν κάτι κακό σε κάποιους, μπορεί να τους πυροβολήσουν. Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη αυτή;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι έγινε μ` αυτό το Βρετανό κ. Υπουργέ, έχετε πληροφορηθεί, αφού μου λέτε ότι εισηγηθήκατε;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Τι να γίνει, τα καλύτερα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Τι να σας πω τώρα. Εγώ τους έδωσα έναν ελληνικό τίτλο, κλεφτοκοτάδες, τώρα εσείς.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κλεφτοκοτάδες λέτε, ε; Υπερβολικό είναι αυτό μου φαίνεται.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Αυτό που κάνουν είναι υπερβολικό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Σκληρό – σκληρό και αυστηρό.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Αυτό που κάνουν θέλετε να πείτε υπερβολικό. Γιατί υπάρχουν και κάποια όρια αξιοπρέπειας πρέπει να σας πω. Εγώ ως Έλληνας υπουργός δεν θα μου άρεσε Έλληνες δημοσιογράφοι να μου πουν, ότι συμπεριφέρονται όπως οι Μεξικάνοι, ας πούμε. Θα αισθανόμουν πάρα πολύ κακά. Θα προσέβαλε τον πολιτισμό μου, την κουλτούρα μου, την αντίληψή μου για τα πράγματα. Θα με προσέβαλε, δηλαδή εάν εγώ πληροφορούμουν ότι Έλληνες δημοσιογράφοι κάνουν αυτό και μου γινόταν αυτή η παρατήρηση, θα αισθανόμουν να ανοίξει η γη να με καταπιεί ας πούμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης τον κ. Γιώργο Βουλγαράκη μιλάμε για τι άλλο; Για το θέμα των ημερών βέβαια, για την ασφάλεια και μας είπε ότι κι εκείνος θα παρακολουθήσει την τελετή έναρξης στο Ολυμπιακό Στάδιο μαζί με τους άλλους επώνυμους και επισήμους εκεί και τον κόσμο βέβαια, τις χιλιάδες όχι μόνο Αθηναίων, απ` όλες τις χώρες του κόσμου που θα παρακολουθήσουν.

Κύριε Υπουργέ, σας βλέπω ότι έχετε μία σιγουριά για να πηγαίνετε κι εκεί. Όντως οι δηλώσεις αυτές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ότι δεν έχετε πληροφόρηση, ότι δεν φοβάστε κάτι σοβαρό.

Να σας ρωτήσω τώρα κάτι άλλο. Για ΝΑΤΟ έγινε μεγάλη κουβέντα, τις προηγούμενες εβδομάδες πιο πολύ βέβαια, για τη συνεργασία σας. Πώς πήγε αυτή η συνεργασία;  

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Με το ΝΑΤΟ είπατε;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, σε επίπεδο ασφάλειας.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Αυτό μου δίνει μια ευκαιρία για να γυρίσω σε κάτι που με είχατε ρωτήσει προηγουμένως. Εγώ από την αρχή, από όταν άρχισα να χειρίζομαι τα θέματα αυτά, έκανα δύο δηλώσεις και έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα μου να τις λέω.

Η πρώτη ήταν ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, το στρατιωτικό του τμήμα δεν θα είναι στην Ελλάδα και η δεύτερη ότι δεν οπλοφορούν άνθρωποι στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Αυτό πέρασε μέσα από αμφισβητήσεις, από συζητήσεις. Συμμετείχαν και οι ελληνικές εφημερίδες στον διάλογο αυτόν. Έλεγαν ότι λέμε ψέματα κλπ, μέχρι που βγήκε η επίσημη ανακοίνωση από το ΝΑΤΟ, από τις Βρυξέλλες, όπου είπαν ότι πράγματι το ένοπλο τμήμα του ΝΑΤΟ το οποίο έχουμε ζητήσει στην ακραία πια απευκταία περίπτωση του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου να είναι στην Γερμανία.

Το δεύτερο κομμάτι που αφορούσε την οπλοφορία των ανθρώπων αυτών που λέγατε προηγουμένως, επιβεβαιώθηκε ότι πριν από 4-5 ημέρες σε διάρκεια ελέγχου ρουτίνας στις αθλητικές εγκαταστάσεις ένας αστυνομικός ο οποίος εντόπισε κάποιον ο οποίος είχε κάτι σαν ρόπαλο, στην πραγματικότητα ένα εργαλείο για τη χειροπρακτική, γιατί ήταν μασέρ αυτός, τους ζήτησε να αφήσει το εργαλείο απ` έξω και να μπει μέσα, σε έναν μασέρ της αμερικάνικης αποστολής.

Καταλαβαίνει κανείς ότι κάτι το οποίο καθ` υποψίαν μπορεί να θεωρηθεί ως όπλο βγαίνει έξω. Από κει και πέρα τι να συζητάμε; Θέλω με λίγα λόγια να πω ότι εμείς έπρεπε να δώσουμε εξηγήσεις στη Διεθνή Κοινότητα και να πείσουμε τη Διεθνή Κοινότητα ότι εμείς είμαστε έτοιμοι από κάθε πλευρά. Αυτό το κάναμε χρησιμοποιώντας το μέγιστο των δυνάμεών μας και εκεί που σταματούσαν οι δικές μας δυνάμεις για τα ακραία και χείριστα σενάρια έχοντας τη διεθνή συνδρομή, η οποία θα είναι στη διάθεσή μας όταν εμείς το αποφασίσουμε και εφόσον εμείς τη χρειαστούμε.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα σας διακόψω μία ακόμη φορά. Έχουμε μία καθίζηση στη Μητροπόλεως. Μην κλείσετε κ. Υπουργέ. Αφροδίτη Καραμήτζου, τι έχουμε εκεί;
 
Α. ΚΑΡΑΜΗΤΖΟΥ: Καθίζηση υπέστη πριν από λίγα λεπτά το οδόστρωμα στην οδό Μητροπόλεως. Διεκόπη η κυκλοφορία και τα οχήματα εκτρέπονται στην οδό Φιλελλήνων. Τουλάχιστον 3 ώρες όπως μας ενημερώνουν χρειάζονται για να αποκατασταθεί.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν είναι κάτι σοβαρό Αφροδίτη, δεν έχουμε θύματα.

Α. ΚΑΡΑΜΗΤΖΟΥ: Όχι, έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, μας λέγατε ότι αποδείχθηκαν αυτά που λέγατε για τη συνεργασία σας. Σε επίπεδο βιολογικού κινδύνου, γιατί είναι κι αυτό ένα θέμα που έχει απασχολήσει, πολλά έχουν γραφτεί.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Είναι χρήσιμο να υπάρχει συνδρομή, διότι δεν υπάρχει πολύ μεγάλη εμπειρία στα θέματα αυτά από μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συγκεκριμένα τι υπηρεσίες μας προσφέρει το ΝΑΤΟ; Μας είχατε πει κάτι για εμβόλια πριν από..

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Ναι, υπάρχουν εξειδικευμένοι γιατροί, πνευμονολόγοι, τραυματιολόγοι, άνθρωποι οι οποίοι έχουν ειδικευτεί σε χειρισμό τέτοιων κρίσεων, να εκτιμήσουν την απειλή, με τα εργαστήρια να προσδιορίσουν το είδος του ιού το οποίο ενδεχομένως μπορεί να υπάρχει. Είναι μία ολόκληρη επιστημονική κυρίως διαδικασία στην οποία πρέπει κανείς να έχει μία εξειδικευμένη γνώση στα θέματα αυτά. Δεν είναι θέματα ρουτίνας. Ούτε συμφέρει την Ελλάδα να επενδύσει και να δεσμεύσει χρήματα στην κατεύθυνση αυτή, διότι μιλάμε για απειλές οι οποίες στην Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι συνήθεις, είναι σχεδόν απίθανο να συμβούν.
  
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχουν εγκατασταθεί σε 32 σημεία εισόδου της χώρας απ` ότι είχαμε μάθει, με την παράδοσή τους κιόλας από τον αρμόδιο Υπουργό των Ηνωμένων Πολιτειών εδώ στην Ελλάδα σταθμοί κλπ. Έχει εντοπιστεί κάτι κ. Υπουργέ όλο αυτό το διάστημα;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Όχι, τίποτα. Όχι, όχι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τίποτα δεν υπήρξε. Και σε νοσοκομεία μας είπε και ο αρμόδιος Υπουργός.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Εκεί που πρέπει να είναι. Δεν θα τα ξαναπώ γιατί και το μυαλό μας σταματάει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και δεν πρέπει κιόλας..Σταματάει εσκεμμένα, δεν μας λέτε, αλλά σωστά δεν τα λέτε. Αυτό σωστά δεν το λέτε.
 
Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Προσέξτε, θα σας συλλάβουμε. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα μας συλλάβετε; Να ρωτήσω κάτι άλλο κ. Υπουργέ.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Ορίστε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σήμερα διαβάζω στις εφημερίδες, μια και είπατε και για τα χρήματα, μου δίνετε έτσι την πάσα για την επόμενη ερώτηση, νομίζω η Washington Post το γράφει αυτό, λέει το μεγαλύτερο κόστος. Πείτε μας ένα κόστος έως τώρα.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Για την ασφάλεια εννοείτε ή γενικά;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για την ασφάλεια τώρα μιλάμε.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Εγώ νομίζω ότι θα περάσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: 1,5 λένε οι ξένοι. Πάντα βάζουν κάτι παραπάνω, ίσως.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Όχι, λένε 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς λέτε ευρώ.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Υπάρχει διαφορά στην αναλογία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σωστό, υπάρχει και η αναλογία. Και λένε κάτι σωστό, ότι όλοι πίεζαν τους Έλληνες να πάρουν τα μέτρα ασφαλείας, κανένας όμως στο τέλος, τώρα που κάνουν το ταμείο δεν λέει να πληρώσει. Ποιος έχει τώρα το μεγαλύτερο κόστος αυτών των μέτρων;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Η Ελλάδα το κάνει αυτό, αλλά αυτό βέβαια ξέρετε είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει τη Διεθνή Κοινότητα στο μέλλον, γιατί αν ας πούμε το περιβάλλον συνεχίσει να είναι τόσο απειλητικό όσο είναι σήμερα και η ένταση γίνει τόσο μεγάλη όσο υπάρχει τώρα, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό αυτόματα περιορίζει τον κύκλο των διεκδικητών σε δύο-τρεις πολύ μεγάλες χώρες που αντέχουν οικονομικά να κάνουν την υπόθεση αυτή.

Από την άλλη πλευρά βέβαια αυτό είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο όφελος για τη χώρα, διότι αποδεικνύεται ότι μία από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο να φιλοξενεί άλλου μεγέθους διοργανώσεις αφού ήδη έχει την υποδομή και τη γνώση. Δηλαδή, ξέρετε αυτό έχει πολλές αναγνώσεις. Όλα αυτά τα θέματα έχουν πολλές αναγνώσεις.

Από την άλλη πλευρά η Ελλάδα είναι πολλαπλά ωφελημένη, διότι θα υπάρχουν μετά απ` αυτά πάρα πολλά οφέλη τα οποία είναι συμπληρωματικά. Ας πούμε, δεν μπορείς να κάνεις οικονομική ανάπτυξη αν δεν έχει σύστημα μεταφορών, αν δεν έχεις τηλεπικοινωνίες, αν δεν έχεις λιμάνια, αν δεν έχεις αεροδρόμια. Δηλαδή το κόστος το οποίο αθροίζεται από την κακή χρήση αυτών των πραγμάτων ή την κακή λειτουργία είναι πάρα πολύ μεγάλο. Συνεπώς θα υπάρχουν και οφέλη, δεν είναι μόνο το κόστος. Καταλάβατε; 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι. Θα σας ρωτήσω και γι` αυτό. Να δώσω το λόγο και στον συνάδελφό μου τον κ. Σπύρο Μάλλη που είναι αρμόδιος, κάνει θέμα της αρμοδιότητάς σας. Δεν τον έχουμε στη γραμμή. Θέλει να σας κάνει κι εκείνος μία ερώτηση.

Να κλείσουμε λίγο τα της ασφαλείας, τα των Ολυμπιακών. Να σας ρωτήσω και λίγο κάποια πολιτικά. Κύριε Υπουργέ, πώς είδατε τώρα αυτές τις ημέρες αυτήν την κόντρα Κυβέρνησης- Αντιπολίτευσης σχετικά με το ποιος έκανε τα έργα, ποιος πήρε τα μέτρα; Πώς το βλέπετε εσείς; 

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Εγώ είμαι της λογικής ότι θα πρέπει τώρα που κάνουμε ένα πάρα πολύ μεγάλο γεγονός για τη χώρα, να πάμε λίγο πίσω την πολιτική αντιπαράθεση, γιατί νομίζω όλα αυτά δεν βοηθάνε. Και να σου πω και κάτι άλλο, ο ελληνικός λαός γνωρίζει. Γνωρίζει και τι έχει κάνει ο καθένας και τι μπορεί να κάνει και πώς θα δραστηριοποιηθεί, όλα τα γνωρίζει και νομίζω αυτή η συζήτηση είναι μία αδιέξοδη συζήτηση η οποία σε τελική ανάλυση δεν βοηθάει και το πολιτικό κλίμα. Καταλάβατε;

Θεωρώ δηλαδή ότι αυτή η συζήτηση δεν έχει ούτε καν πολιτικό ενδιαφέρον για ορισμένους ανθρώπους οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία των ακραίων.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για να σας κάνει λοιπόν την ερώτηση που θα ήθελε και ο συνάδελφός μου ο κ. Μάλλης. Σπύρο, καλό απόγευμα.

Σ. ΜΑΛΛΗΣ: Γεια σας, καλό απόγευμα. Εγώ ήθελα να ρωτήσω σε επιχειρησιακό επίπεδο με τη συνδρομή ξένων υπηρεσιών είναι σίγουρο ότι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης είναι πανέτοιμο σε θέματα ασφάλειας και συλλογής πληροφοριών. Εγώ ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο που ίσως αφορά και τον κόσμο που μας ακούει τώρα και θα θελήσει αύριο να είναι στη μεγάλη αυτή γιορτή της έναρξης. Πώς θα διαχειριστεί η Αστυνομία τόσο μεγάλο πλήθος, τι σχέδια έχει κάνει, ποια είναι τα προβλήματα που πρόκειται να αντιμετωπίσει;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Θα τα δείτε αύριο αυτά όλα. Τι να σας πω τώρα; Θα τα δείτε αύριο. Μία γεύση πήρατε στη διαδικασία την προχθεσινή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Της πρόβας. Η συμβουλή βέβαια, την είπε ακόμα και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σήμερα, είναι να μην πάρουν αυτοκίνητα νομίζω οι πιο..

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Δεν είναι συμβουλή. Υπάρχει μία διαδικασία η οποία είναι πολύ λεπτομερειακή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και όποιος πάρει θα έχει πολύ περπάτημα κ. Υπουργέ. Να το πούμε αυτό.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Υπάρχουν τα μέσα μεταφοράς, υπάρχει η διαδικασία την οποία κανείς μπορεί να ακολουθήσει. Είναι πολύ αναλυτικά. Αυτοί που έχουν εισιτήρια έχουν πάρει παράλληλα και οδηγίες για το πώς θα..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κινητά επιτρέπονται μέσα;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Ναι, κανονικά. Στην πρόβα δεν επιτρεπόταν για να μην μεταδοθεί.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, για να μην φωτογραφήσουν και μεταδοθεί. 

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Αλλά στη διαδικασία την κανονική βέβαια όλα επιτρέπονται, ασφαλώς.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να συνεχίσουμε τα πολιτικά κ. Υπουργέ και να σας ρωτήσω..

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Κάνει όμως πολύ θόρυβο και δεν σας ακούω καλά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Από σας. Από μας;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Από μένα όχι γιατί εγώ είμαι σε μέρος που δεν έχει θόρυβο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ακούω πολλές φωνές.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Δεν τα ακούτε από μένα. Ίσως το Ζeppelin παρεμβαίνει, δεν ξέρω τι γίνεται.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μας κάνετε και πλάκα τώρα με το Ζeppelin. Να σας πω ότι προχθές που ήταν και ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας εκεί ο κ. Οικονόμου σε μία παράσταση στο Ζάππειο, τα ελικόπτερα που πετούσαν από πάνω..

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Πρέπει ο κ. Μάλλης να μην έχει κλείσει το τηλέφωνό του γιατί κάτι συμβαίνει και δεν σας ακούω καθόλου. Μου είναι πολύ δύσκολο να σας ακούσω. Χάνω τα μισά απ` όσα λέτε, δεν τα ακούω καθόλου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είχαμε μπει στα πολιτικά όμως πριν, διαβάζω ένα σχόλιο σήμερα και λέει ότι επικοινωνούσατε πολλές φορές με τον Υπουργό Εξωτερικών τον κ.Μολυβιάτη, αυτή την περίοδο. Που συνεργαζόσαστε και με ξένες χώρες γι` αυτά τα μέτρα ασφαλείας.

Αυτές τις μέρες εκτός από τα ολυμπιακά, έσκασε και ένα άλλο θέμα. Υποψηφιότητες για την Προεδρία, μεταξύ των οποίων και το όνομα του κ.Μολυβιάτη. Είδατε τι ωραία που το συνέδεσα; Είναι μακρά;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Βέβαια πολύ μακριά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν θέλω να σας βάλω σε πρόσωπα και ονόματα, θέλω όμως να σας ρωτήσω κάτι, εσείς θα βλέπατε αυτό τον υποψήφιο για την προεδρία να ήταν πολιτικός. Προτιμάτε να είναι πολιτικός και ποια είναι τα κριτήρια;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Εγώ νομίζω ότι μόνο πολιτικός μπορεί να είναι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί έχουμε και άλλη εμπειρία από το παρελθόν.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Στην αιώνια διαπάλη τεχνοκρατίας και πολιτικής, είμαι πάντα υπέρ της πολιτικής φανατικά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλή ανάλυση.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Φανατικά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι άλλα κριτήρια θα θέλατε για τον υποψήφιο;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Να είναι συναινετικός, να είναι άνθρωπος ο οποίος να μπορεί να λειτουργεί ως κοινός παρονομαστής του συνόλου, να είναι ενοποιητικός παράγον της πολιτείας, όπως ο κ.Στεφανόπουλος π.χ., ο οποίος λειτούργησε κατά τρόπο άψογο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ.Στεφανόπουλος λοιπόν φεύγοντας, μια που μου λέτε και γι` αυτό, να δω εάν έχει τίποτα σχέση και με την ασφάλεια..

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Για όλα όμως έχετε μια παρατήρηση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Στεφανόπουλος μας στενοχώρησε λίγο που δεν επιτρέπει δημοσιογράφους. ΄Εχετε ενημερωθεί γι` αυτό; Πώς το σχολιάζετε αυτό;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Δεν είναι δουλειά μου να σχολιάσω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Παρουσία του τέως για πρώτη φορά εκεί στα Ανάκτορα;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Δεν είναι δουλειά μου να σχολιάσω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν είναι ο τομέας σας.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω το πρόσωπο του Βουλγαράκη από την ιδιότητά του. Και ως εκ τούτου αντιλαμβάνεστε ότι για τέτοια πράγματα ερωτάται επισήμως η κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εγώ να σας ευχαριστήσω για την παραμονή αυτής της μεγάλης γιορτής, μακάρι να είναι γιορτή και όλα να πάνε καλά.

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Ευχαριστώ πολύ. Καλό μεσημέρι.

Τελευταίες Αναρτήσεις