Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2003Δελτία Τύπου Ιούνιος 200311-6-2003: Σεμινάριο «Νέες προσεγγίσεις και μέθοδοι έγκαιρης παρέμβασης για την πρόληψη της τοξικομανίας και της παραβατικότητας μεταξύ των νέων...

11-6-2003: Σεμινάριο «Νέες προσεγγίσεις και μέθοδοι έγκαιρης παρέμβασης για την πρόληψη της τοξικομανίας και της παραβατικότητας μεταξύ των νέων ανθρώπων που κάνουν χρήση ναρκωτικών»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ                   
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 11-6-2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας,  διοργανώνει διήμερο σεμινάριο για τις 12-13/6/2003, με θέμα τις νέες προσεγγίσεις και τις μεθόδους έγκαιρης παρέμβασης για την πρόληψη της τοξικομανίας και της παραβατικότητας μεταξύ των νέων ανθρώπων που κάνουν χρήση ναρκωτικών.

Σκοπός του σεμιναρίου, που συγχρηματοδοτείται από τον ΟΚΑΝΑ, είναι :

– Να αναδείξει την ανάγκη έγκαιρων παρεμβάσεων, όσον αφορά στους νέους που κάνουν χρήση ναρκωτικών, με σκοπό να αποφευχθεί η εξάρτηση, οι συναφείς με αυτήν κίνδυνοι και η παραβατικότητα.
– Να συμβάλει στην ανάπτυξη επιστημονικά τεκμηριωμένων παρεμβάσεων, ταυτόχρονα με πρωτοποριακές και αποτελεσματικές προσεγγίσεις.
– Να ενθαρρύνει επαγγελματίες στο χώρο της υγείας, της εκπαίδευσης, της δημόσιας τάξης και της δικαιοσύνης να συντονίσουν τις προσπάθειες τους, στους τομείς της πρόληψης και των έγκαιρων παρεμβάσεων.
– Να εντοπίσει δυσκολίες και προβλήματα που σχετίζονται με την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενθάρρυνση των νέων που κάνουν χρήση ναρκωτικών, ώστε να αναζητήσουν βοήθεια.

Στις εργασίες του Σεμιναρίου έχουν κληθεί να συμμετάσχουν:

– Εκπρόσωποι Κρατών-Μελών της Ε.Ε.
– Εκπρόσωποι υποψηφίων για ένταξη χωρών στην Ε.Ε.
– Εκπρόσωποι τρίτων χωρών
– Εκπρόσωποι οργανισμών της Ε.Ε.
– Εκπρόσωποι συναρμόδιων Υπουργείων, φορέων και Οργανισμών της χώρας μας
– Έλληνες Αστυνομικοί που υπηρετούν σε Υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών
– Διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Η διήμερη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel (Βασ. Αλεξάνδρου 2, 161 21 Αθήνα), με ώρα έναρξης 09.00 περίπου. Οι γλώσσες εργασίας του σεμιναρίου θα είναι η Ελληνική, η Αγγλική και η Ρωσική.

Για περισσότερες πληροφορίες  τηλ.: 0106924558
Fax: 0106929764
E-mail:  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις