Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΒουλγαράκης ΑρχείοΒουλγαράκης 200410-3-2004: Τελετή παράδοσης παράδοσης - παραλαβής του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης από τον Γ.Φλωρίδη στον Γ.Βουλγαράκη

10-3-2004: Τελετή παράδοσης παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης από τον Γ.Φλωρίδη στον Γ.Βουλγαράκη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2004
 

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Κύριοι συνάδελφοι, ευχαριστώ καταρχήν για τα καλά λόγια και τις ευχές. Θα έχετε παρακολουθήσει οι περισσότεροι ότι χθες είχα την ευκαιρία να έχουμε μια πολύ καλή συζήτηση με τον Γιώργο Φλωρίδη, διότι  με ενδιαφέρει η ουσία του ζητήματος και η ουσία μπορεί να αναδειχθεί μέσα από μία πολύ καλή κουβέντα.

Νομίζω ότι η ενημέρωση που μου έγινε ήταν πλήρης και ήταν και ειλικρινής. Πρέπει να πω ότι εμάς μας ενδιαφέρει το θετικό έργο να συνεχιστεί. Μας ενδιαφέρει το θετικό έργο να πάει παραπέρα και υπήρξε πράγματι παραγωγικό και θετικό έργο.

Η ασφάλεια της χώρας ενόψει ειδικά των Ολυμπιακών Αγώνων είναι γεγονός στο οποίο η νέα Κυβέρνηση αποδίδει πάρα πολύ μεγάλη σημασία. Νομίζω ότι είναι από τα μεγάλα στοιχήματα τα οποία έχουμε να κερδίσουμε σα χώρα, διότι συμφωνώ απολύτως ότι αν μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων έχει το στοίχημα αυτό κερδηθεί, η Ελλάδα θα έχει κερδίσει έναν πάρα πολύ μεγάλο τίτλο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μας ενδιαφέρει αυτό να συνεχιστεί και μας ενδιαφέρει η υπόθεση να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα μπορεί. Μας ενδιαφέρει επίσης ο πολίτης να αισθανθεί ασφάλεια και σιγουριά. Ειδικά ο πολίτης των μεγάλων πόλεων, μας ενδιαφέρει να αισθανθεί ότι ακουμπάμε δίπλα του. Μας ενδιαφέρει να αισθανθεί ότι μπορεί να στηριχθεί επάνω μας.

Συνεπώς, θεωρούμε πάρα πολύ κρίσιμη και αυτή την παράμετρο στη διαδικασία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και μετά από αυτούς.

Γνωρίζετε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία είχε παρακαλέσει τον κ. Υπουργό αλλά και τον πρώην Πρωθυπουργό, η δομή του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως να παραμείνει μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως έχει. Αυτή είναι μία επιθυμία η οποία έχει εκφραστεί από τη Νέα Δημοκρατία, είχε γίνει αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό και σε αυτό το αίτημα η Νέα Δημοκρατία παραμένει.

Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ επίσης να συνεννοηθούμε σε τέσσερις πολύ σημαντικές λέξεις: Αξιοκρατία, αποτελεσματικότητα, συνεργασία, εμπιστοσύνη. Μπορεί κανείς να μιλά ώρες και να εννοεί τα πράγματα αυτά, μπορεί με τέσσερις κουβέντες να περιγράψει όλο αυτό. Αρκούμαι σε αυτές τις κουβέντες.

Θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για το έργο που προσφέρατε, να ευχαριστήσω πάρα πολύ για τα καλά λόγια και από πλευράς μας θα προσπαθήσουμε να πάμε αυτή την υπόθεση όσο πιο πέρα, όσο πιο δυνατά γίνεται.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και συγχαρητήρια.

Τελευταίες Αναρτήσεις