Τε 1 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2003Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 200310-2-2003: Διεθνές Εκπαιδευτικό Σεμινάριο διοργανώνει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης

10-2-2003: Διεθνές Εκπαιδευτικό Σεμινάριο διοργανώνει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10 – 2- 2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεθνές Εκπαιδευτικό Σεμινάριο διοργανώνει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης

«Πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα των Βαλκανικών οδών της ηρωίνης-Εμπλεκόμενες εγκληματικές οργανώσεις-Modus operandi-Νέες τάσεις»

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στο πλαίσιο του Πυλώνα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνει διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο που πραγματοποιείται στην Αθήνα στο διάστημα από 10 έως 12 Φεβρουαρίου 2003, με αντικείμενο τις «Πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα των Βαλκανικών οδών της ηρωίνης-Εμπλεκόμενες εγκληματικές οργανώσεις-Modus operandi-Νέες τάσεις». Το σεμινάριο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος FALCONΕ, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της Ελληνικής Προεδρίας.

Η διοργάνωση αυτή, αποσκοπεί στην καλύτερη γνώση του φαινομένου του οργανωμένου εγκλήματος και της μάστιγας των ναρκωτικών, στην εξεύρεση και ανάλυση τρόπων αντιμετώπισης, στη βελτίωση των επαγγελματικών ικανοτήτων των υπευθύνων για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος μέσω της διεύρυνσης των γνώσεών τους, καθώς επίσης και μέσω της ανταλλαγής εμπειριών τους στο πεδίο αυτό. Στόχος, επίσης, του σεμιναρίου είναι και η σε βάθος ενημέρωση Αξιωματικών των εξειδικευμένων Αστυνομικών Υπηρεσιών Δίωξης Ναρκωτικών, καθώς και υπαλλήλων των λοιπών διωκτικών αρχών της χώρας μας, αλλά και των χωρών που συμμετέχουν.

Στο σεμινάριο συμμετέχουν εκπρόσωποι των κρατών-μελών της Ε.Ε., της Πρωτοβουλίας συνεργασίας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη (SECI), του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας, των Ηνωμένων Εθνών, της Europol, της Interpol και άλλων διεθνών οργανισμών. Επίσης, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των αρμοδίων Αρχών των παρακάτω τρίτων χωρών: Αλβανίας, Βουλγαρίας, Κροατίας, Πολωνίας, Σλοβενίας, ΗΠΑ, Καναδά, Κύπρου, Ουγγαρίας, Ουκρανίας, ΠΓΔΜ, Ο.Δ. Γιουγκοσλαβίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Ρουμανίας, Ρωσικής Ομοσπονδίας και Τουρκίας.

Από Ελληνικής πλευράς ως παρουσιαστές εισηγητές λαμβάνουν μέρος :

 • Αρμόδιοι εκπρόσωποι του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
 • Εκπρόσωποι από τις λοιπές συναρμόδιες διωκτικές αρχές και λοιπά συναρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες.
 • ΣΔΟΕ / Κεντρική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων.
 • Τελωνεία / Γενική Διεύθυνση Τελωνείων
 • Λιμενικό Σώμα
 • Ο.ΚΑ.ΝΑ
 • Σ.Ο.Δ.Ν.
 • Υπουργείο Εξωτερικών
 • Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας
 • Υπουργείο Δικαιοσύνης
 • Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Επίσης, παρουσιάσεις πραγματοποιούν εκπρόσωποι της Europol, της Γενικής Γραμματείας της Interpol, UNDCP (Πρόγραμμα Ελέγχου Ναρκωτικών των Ηνωμένων Εθνών), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας, του SECI, της Κεντρικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Δίωξης Ναρκωτικών (Direzione Centrale Per I Servizi Anidroga) της Ιταλίας, της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου (National Intelligence Services/ NCIS) κ.λπ.

Την Ελληνική Αστυνομία, που έχει και την ευθύνη της διοργάνωσης, εκπροσωπούν στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δίωξης Ναρκωτικών των Διευθύνσεων Ασφαλείας Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και των τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών από όλη την χώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλ.: 2106924558

Fax: 2106929764

E-mail: elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις