Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΒουλγαράκης ΑρχείοΒουλγαράκης 200510-09-2005: Ομιλία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης στα εγκαίνια του περιπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας (70η Δ.Ε.Θ.)

10-09-2005: Ομιλία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης στα εγκαίνια του περιπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας (70η Δ.Ε.Θ.)

Θεσσαλονίκη, 10-09-2005

 

 

Ευχαριστώ κατ΄αρχήν όλες και όλους εσάς, κύριοι συνάδελφοι, κύριε Νομάρχα, κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι, που κάνετε τη μεγάλη τιμή στην Ελληνική Αστυνομία, να είστε σήμερα παρόντες στα εγκαίνια του περιπτέρου της. Κι αυτό, η αλήθεια είναι, ότι το έχει ανάγκη η Ελληνική Αστυνομία. Όπως άλλωστε, το έχουν ανάγκη, όλα τα Σώματα, τα οποία είναι ταγμένα στο να υπηρετούν τον πολίτη. Όπως το έχουν ανάγκη όλοι όσοι καταβάλουν προσπάθειες μέρα-νύχτα για να έχουν ένα αποτέλεσμα διαρκώς και καλύτερο, ένα αποτέλεσμα το οποίο, σε τελική ανάλυση, ο ίδιος ο πολίτης το βιώνει.

 

Είναι γεγονός ότι οι Έλληνες αστυνομικοί χρειάζονται και την υποστήριξή μας, χρειάζονται και την αγάπη μας, χρειάζονται και την αρωγή μας. Και στο βαθμό που με αφορά, θέλω να ξέρετε, ότι θεωρώ τον εαυτό μου πάρα πολύ τυχερό που ο κ. Πρωθυπουργός μου ανέθεσε την πολιτική ευθύνη να ηγηθώ αυτό το Υπουργείο και να γνωρίσω αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, οι οποίοι πολλές φορές δε γνωρίζουν ούτε οικογένεια, ούτε σπίτια, ούτε προσωπικές σχέσεις. Γιατί τις περισσότερες φορές καλούνται να τοποθετήσουν τους εαυτούς τους πάνω από τον κόσμο των αισθημάτων, που ο κάθε άνθρωπος που κάνει ένα επάγγελμα, έχει.

 

Γι΄αυτό θεωρώ ότι η Πολιτεία τους χρωστάει πολλά ακόμα και υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί που πρέπει να εκπληρωθούν. Και στο βαθμό που με αφορά, θέλω να ξέρετε ότι θα αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις για να υπερασπιστώ το προσωπικό της Αστυνομίας, γιατί το θεωρώ πολύ αξιόλογο προσωπικό και πολύ καλούς ανθρώπους. Είναι πολύ σημαντικό το να είστε δίπλα. Διότι μετά από ένα πολύ μεγάλο διάστημα, που ο κόσμος ήθελε να είναι πίσω ή μακρυά από τον Αστυνομικό, σήμερα θέλει να τον βλέπει στα μάτια, τον θέλει δίπλα του. Αυτό το θεωρώ μία πολύ μεγάλη κατάκτηση. Και πιστεύω ότι αυτή η κατάκτηση πρέπει να στηρίζεται πάνω σε δύο πολύ σημαντικές αρχές. Την αρχή της αποτελεσματικότητας, διότι αυτό καταλαβαίνει ο πολίτης και την αρχή φυσικά της δημοκρατικότητας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί κι αυτό επίσης το επιθυμεί ο πολίτης.

 

Κυρίως αυτές οι αρχές τέμνονται σήμερα στην Αστυνομία και υπηρετούνται αρμονικά. Υπηρετούνται με τρόπο που παράγει θετικά αποτελέσματα. Και το γεγονός ότι παράγονται θετικά αποτελέσματα δεν το λέω εγώ, το λένε όλοι αυτοί οι οποίοι αξιολογούν, παρατηρούν και καταγράφουν ιεραρχικά τις δυνατότητες των Αστυνομιών όλου του κόσμου.

 

Να σας πω ότι αισθάνομαι επίσης, εξαιρετικά υπερήφανος, που στα Συμβούλια των Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μου μιλούν με πάρα πολύ κολακευτικά λόγια για τις δυνατότητες που έχει η Ελληνική Αστυνομία. Πρέπει να σας πω, ότι κι αυτό με κάνει εξαιρετικά υπερήφανο, όπως άλλωστε και σε τελική ανάλυση, είμαστε υπερήφανοι όλοι μας. Θέλω λοιπόν να σας ζητήσω, σ΄αυτόν τον αγώνα που κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που κάθε μέρα τους χρειαζόμαστε, να είμαστε όλοι δίπλα. Ανεξάρτητα από το τι κάνει ο καθένας, θέλω να είμαστε όλοι δίπλα τους γιατί το αξίζουν, γιατί είναι υπέροχοι άνθρωποι. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που είσαστε σήμερα εδώ πέρα κι επιτρέψτε μου τώρα να εγκαινιάσω το περίπτερο της έκθεσης.

Τελευταίες Αναρτήσεις