Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΠολύδωρας ΑρχείοΠολύδωρας 200710-05-2007:Ομιλία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στην Επιτροπή για την πυρ/κή Συνεργασία μεταξύ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας...

10-05-2007:Ομιλία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στην Επιτροπή για την πυρ/κή Συνεργασία μεταξύ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας και των Ευρωπαϊκών Πυρ/κών υπηρεσιών καθώς και των Πυρ/κών Υπηρεσιών της Βαλκανικής

Κος ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ:
Εγώ θέλω να συγχαρώ τους συναδέλφους και να τους ευχαριστήσω για την ομοθυμία και στην υπερψήφιση που είναι δευτερεύον αλλά κυρίως στο πνεύμα κατανοήσεως. Αυτές οι συμβάσεις και με την γείτονα Αλβανία και με άλλες χώρες, είναι ο μεγάλος μοχλός της προαγωγής των διμερών και διεθνών σχέσεων. Πράξη. Όχι λόγια και εφαρμογές επωφελείς. 
Πρέπει να σημειώσω ότι είμαι υπερήφανος γιατί υπέγραψα αυτή τη σύμβαση τον Μάιο πέρυσι, όπως είπε και ο κος Φούσας. Πολύ καλά το εξέθεσε και ο κος Κωνσταντάρας και ο κος Μανωλάκης και ο κος Σκυλάκος και ο κος Κουβέλης τα "επιγράμματα" της αξίας αυτής της Συμβάσεως.
Σημειώνω εν παρενθέσει, ότι μου είπαν, μπορεί να είναι φιλόφρων λόγος αλλά μου είπαν οι ομόλογοί μου από τη γείτονα ότι είναι τα καλύτερα μηχανήματα που έχουν στον στόλο τους. Αυτά τα δύο. (ενν. την δωρεάν παραχώρηση δύο Πυροσβεστικών οχημάτων). 
Σημειώνω ακόμη ότι η φωτιά, με συγχωρείτε για τον κοινό τόπο, η φωτιά και η θεομηνία δεν έχει σύνορα. Είναι ακριβής η παρατήρηση που είπε ο Αντώνης Φούσας ότι στην Αγία Μαρίνα, στην Καστάνιανη πάθαμε μεγάλη καταστροφή. 
Δύο ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις. Την διατύπωσε τη μία ο κος Σκυλάκος και την άλλη από κοινού ο κος Σκυλάκος και ο κος Κουβέλης. Η μια παρατήρηση: Τί σημαίνει άλλες καταστροφές; Το έζησα εγώ και είχα νομικές δυσκολίες. Εδώ είναι ο Ταξίαρχος του Π.Σ. Το θυμάσαι; Λέζια, επεισόδιο της Λέζια. Είναι τεχνολογική καταστροφή. Στείλαμε οχήματα και προσωπικό στην περιοχή Λέζια για κίνδυνο από τα πετρελαιοειδή. Που δεν είναι ούτε φωτιά, δασοπυρκαγιά, ούτε θεομηνία. 
Και είχαμε τότε, τρέχαμε από το Υπουργείο Εξωτερικών για να μπορέσω να πάρω τις άδειες για να βοηθήσω σε υπόθεση ωρών στα πετρελαιοειδή της Λέζια. Και έχω και άλλα δύο επεισόδια, ένα του προκατόχου μου και ένα δικό μου. Συνεπώς απαντώ σε αυτό, αναγκαίο να μπει.
Ευχαριστώ πολύ, ευχαριστούμε δηλαδή εμείς που το συντάξαμε. Με συγχωρείτε, έχω τη σοβαρότερη παρατήρηση πάνω στη Σύμβαση, η οποία κατάγεται, για να την αναλύσω, από το αόριστο "συνεργασία σε διεθνές ή περιφερειακό επίπεδο". Η φαντασία μας πηγαίνει να περιλάβουμε τα Σκόπια, να περιλάβουμε τα Βαλκάνια. Αλλά υπάρχει αφανές πλεονέκτημα στη Σύμβαση. Αφανές, όχι δυσδιάκριτο, απλά δεν λέγεται στη σύμβαση. Ότι αυτή η πράξη, αλλά και όλο το πνεύμα, είναι προκριματικής σημασίας για να μετέχω με την Αλβανία στα διεθνή και δη στα ευρωπαϊκά intereg και άλλα προγράμματα
Είναι σοβαρότατη η σύμβαση μέσα από αυτό, γιατί είναι περίπου προκριματικής σημασίας να έχω τη συμφωνία της συνεργασίας στο Πυροσβεστικό, στο Υγειονομικό, στο Αστυνομικό. Στην προκειμένη περίπτωση στο Πυροσβεστικό. Έχω για το Πυροσβεστικό δρομολογήσει με το INTEREG 3, προμήθεια 37 πυροσβεστικών οχημάτων διαφόρων τύπων και ρόλων, για τις επιλέξιμες περιοχές του προγράμματος και επιπλέον το 2007-2013 το INTEREG, περιλαμβάνει δράσεις που υποστηρίζουν κοινές στρατηγικές, ύψους πολλών δεκάδων εκατομμυρίων για ολοκληρωμένη ανάπτυξη στις ζώνες των συνόρων, καλύπτοντας δεκάδες τομείς και σημαντικές προτεραιότητες περιφερειακής ανάπτυξης. 
είς δουλεύουμε νυχθημερόν για να φτιάξουμε τα σχέδια, γιατί τα σχέδια αυτά προϋποθέτουν περίπου προκριματικά αυτή τη σύμβαση συνεργασίας. Και είμαστε έτοιμοι νομίζω, έχουμε υποβάλει ήδη.

Σας ευχαριστώ. Είναι ποιοτική αυτή η σύμβαση συνεργασίας και χαίρω για την ομοφωνία. 

Τελευταίες Αναρτήσεις