Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2003Δελτία Τύπου Αύγουστος 20031-8-2003: Παράδοση εξοπλισμού Ρ.Β.Χ.Π. από την κυβέρνηση των Η.Π.Α.

1-8-2003: Παράδοση εξοπλισμού Ρ.Β.Χ.Π. από την κυβέρνηση των Η.Π.Α.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 1-8-2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα (1-8-2003), στον πρώην Ανατολικό Αερολιμένα Αθηνών, η Ελληνική Αστυνομία παρέλαβε τον προσφερόμενο από την Κυβέρνηση των Η.Π.Α., ειδικό εξοπλισμό Ρ.Β.Χ.Π. Στην τελετή παρέστησαν ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Παντελής Τσερτικίδης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Φώτιος Νασιάκος,  ο Αμερικανός Πρέσβης κ. Τόμας Μίλερ, καθώς και Αξιωματούχοι των δύο πλευρών.

Στο πλαίσιο παράδοσης του προαναφερόμενου εξοπλισμού διεξήχθη σχετική άσκηση. Η άσκηση αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο της Ειδικής Ολυμπιακής Εκπαίδευσης με αντικείμενο την Αντιμετώπιση Όπλων Μαζικής Καταστροφής. Συγκεκριμένα, αφορά στην άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση σε περιστατικά Ρ.Β.Χ. απειλών (άνθρακας, χημικές ουσίες, νευροπαραλυτικά αέρια, κ.λ.π.).

Τριάντα τέσσερα (34) στελέχη διαφόρων υπηρεσιών των εμπλεκόμενων στην Ολυμπιακή Ασφάλεια Φορέων (Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα, Λιμενικό Σώμα, Ε.Κ.Α.Β., Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Ένοπλες Δυνάμεις), κατάλληλα εκπαιδευμένα στη χρήση του πλέον εξελιγμένου εξοπλισμού, θα αποτελέσουν την «Ομάδα Ταχείας Ανταπόκρισης στην Καυτή Ζώνη» σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Ο ρόλος της Ομάδας δεν περιορίζεται μόνο στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και την τυχόν δράση της, αλλά θα αποτελέσει τον πυρήνα εκπαιδευτών και για λοιπά στελέχη, που θα καλύψουν τις ανάγκες του Σχεδιασμού Ολυμπιακής Ασφάλειας, στον τομέα αυτό.

Σημειώνεται ότι ο εξοπλισμός Ρ.Β.Χ.Π, προσφέρθηκε δωρεάν από την Κυβέρνηση των Η.Π.Α., η οποία ανέλαβε και την εκπαίδευση αυτής της ειδικής ομάδας. Συγκεκριμένα, η εκπαίδευση της πραγματοποιήθηκε, τόσο στην Αλμπουρκέρη – Ν. Μεξικού, όσο και στη χώρα μας.

Για περισσότερες πληροφορίες  τηλ.: 2106924558
                                          Fax: 2106929764
                                          E-mail: elasgrty@mopo.gr
                                          Δ/νση Ιστοσελίδας: www.ydt.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις