Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2003Δελτία Τύπου Αύγουστος 20031-8-2003: Ανυπόστατα δημοσιεύματα Βρετανικού Τύπου

1-8-2003: Ανυπόστατα δημοσιεύματα Βρετανικού Τύπου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 1-8-2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή δημοσιεύματα Βρετανικού Τύπου για τις συνθήκες σύλληψης οικογένειας Βρετανών υπηκόων, που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Τις πρωινές ώρες της 27-7-2003 στην Αθήνα, (Αδριανού και Λυσικράτους, Πλάκα), δημιουργήθηκε επεισόδιο μεταξύ Βρετανών υπηκόων και Έλληνα εμπόρου, που διατηρεί κατάστημα τουριστικών ειδών στην οδό Αδριανού 154.

Αφορμή του επεισοδίου ήταν η ανάρμοστη συμπεριφορά των αλλοδαπών, οι οποίοι πέταξαν σκουπίδια μπροστά στο κατάστημα τουριστικών ειδών. Σε παρατήρηση που έκανε ο Έλληνας έμπορος ακολούθησε εξύβριση από πλευράς των Βρετανών και έντονο επεισόδιο, που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του Έλληνα καταστηματάρχη.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, οι αλλοδαποί προέβαλαν αντίσταση και εξύβριζαν συνεχώς την Ελληνική Αστυνομία στην αγγλική γλώσσα. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως και μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, που διενεργήθηκε σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, παραπέμφθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία στην αρμόδια δικαστική αρχή.

Παράλληλα, ενημερώθηκε άμεσα η Βρετανική Πρεσβεία ενώ την Τρίτη           29-7-2003 ο Βρετανός Πρόξενος στην Αθήνα επισκέφθηκε τους συλληφθέντες  στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως όπου εκρατούντο και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον χειρισμό της υπόθεσης από την πλευρά των Ελληνικών Αρχών.

Τα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα του Βρετανικού Τύπου για άσκηση αστυνομικής βίας σε βάρος μελών της Βρετανικής οικογένειας, είναι απολύτως αναληθή.

Για περισσότερες πληροφορίες  τηλ.: 2106924558
                                          Fax: 2106929764
                                          E-mail: elasgrty@mopo.gr
                                          Δ/νση Ιστοσελίδας: www.ydt.gr   

Τελευταίες Αναρτήσεις