Κυ 1 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2003Δελτία Τύπου Ιούνιος 20031-6-2003: Ανακοίνωση για το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών

1-6-2003: Ανακοίνωση για το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών

ΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ

                                                                                            Αθήνα, 1-6-2003

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χθες, 31-5-2003 και ώρα 21:00 προσγειώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, που εκτελούσε την πτήση MS 754 από Μαδρίτη για Κάιρο και στο οποίο ανευρέθη ιδιόχειρο σημείωμα με απειλητικό περιεχόμενο για ύπαρξη βόμβας.

Το σημείωμα βρέθηκε μεταξύ 15:30-15:45, ώρα Γκρήνουιτς και ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν στο FIR Ρώμης, λίγο πριν εισέλθει στο FIR Αθηνών. Ο κυβερνήτης ενημέρωσε την εταιρεία του, η οποία του έδωσε εντολή να επικοινωνήσει με τον πύργο ελέγχου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Στο σημείωμα, που βρέθηκε από μέλος του πληρώματος, εντός της τουαλέτας, αναγράφονταν η φράση «found the bomb?».

Το αεροσκάφος μετά την προσγείωσή του οδηγήθηκε στον ειδικό τομέα ασφαλείας του Αερολιμένα, όπου οι επιβάτες και το πλήρωμα αποβιβάστηκαν ασφαλείς.

Στη συνέχεια διενεργήθηκε έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να ανευρεθεί εκρηκτικός μηχανισμός, τόσο στο αεροσκάφος, όσο και στις αποσκευές.

Στο αεροσκάφος τύπου AIRBUS 320 επέβαιναν 85 επιβάτες, εκ των οποίων οι 2 ήταν προσωπικό ασφαλείας και 8 άτομα πλήρωμα.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών και διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Τελευταίες Αναρτήσεις